ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΓΙΑΞ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0 (39' ΣΕΝΕ, 50' ΤΕΤΕ)

Panathinaikos… μόνο στην εξέδρα!

Προδομένος από τα τραγικά λάθη του Στιλ και του Χουλτ, ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε ξανά μετά το πρώτο γκολ του Άγιαξ και ηττήθηκε με 2-0 στο Άμστερνταμ. Συγκλονιστική η παρουσία 3.500 οπαδών του, που δεν σταμάτησαν λεπτό!

Panathinaikos... μόνο στην εξέδρα!

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά και… Ευρώπη τέλος! Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιώρου έδειχνε ικανός να ανοίξει το σκορ στο «Amsterdam Arena», χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 26′ με το δοκάρι του Ιμπάρμπο, αλλά στη συνέχεια η τραγική εκτίμηση του Στιλ στο απευθείας φάουλ του Σένε (39′) και το λάθος του Χουλτ (που έφερε το γκολ του Τετέ στο 50′), έδωσαν τη νίκη στον Άγιαξ με 2-0.

Το ματς

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τον Παναθηναϊκό σε «παθητικό ρόλο». Οι παίκτες του Στραματσόνι περίμεναν τους αντιπάλους τους στην άμυνα, οι οποίοι προσπαθούσαν να διασπάσουν την ανασταλτική λειτουργία του «τριφυλλιού» με πολλές κοντινές και γρήγορες πάσες.

Παρά το γεγονός πως ο Άγιαξ κρατούσε πολλή ώρα τη μπάλα στα πόδια του (78-22% έφτασε η κατοχή υπέρ του), δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Στιλ, πέραν των στημένων φάσεων οι οποίες περνούσαν ανεκμετάλλευτες.

Η αμυντική λειτουργία των «πρασίνων» ήταν υποδειγματική το πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά το ζητούμενο για τους παίκτες του Στραματσόνι ήταν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στην επίθεση. Πράγμα που επετεύχθη κυρίως μετά το 20ο λεπτό, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει το «δικό» του πεντάλεπτο «τρομάζοντας» τον «Αίαντα».

Στο 21′ ο Γουακάσο εκτέλεσε όμορφα ένα απευθείας φάουλ, αλλά ο γκολκίπερ Ονανά ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε, ενώ δύο λεπτά αργότερα, η φιλόδοξη έμπνευση του Βιγιαφάνιες, ο οποίος ηθελε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα από το κέντρο, δε βρήκε στόχο. Στο 26′ η πίεση των παικτών του Παναθηναϊκού στον άξονα επέφερε ένα κλέψιμο το οποίο μεταφράστηκε σε επίδοξη ασίστ προς τον Ιμπάρμπο, αλλά ο Κολομβιανός από πλάγια θέση δεξιά εντός περιοχής βρήκε το δοκάρι του Ονανά!

Μετά από αυτό το παραγωγικό πεντάλεπτο, οι παίκτες του Στραματσόνι πήραν «μέτρα» στο γήπεδο εκμεταλλευόμενοι την «παγωμάρα» του Άγιαξ μετά το δοκάρι του Ιμπάρμπο. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να κρατούν τη μπάλα για ώρα στα πόδια τους, φτάνοντας τα ποσοστά της κατοχής κοντά στο 80% υπέρ τους, αλλά εξακολουθούσαν να βλέπουν την εστία του Στιλ από μακριά.

Ωστόσο, για άλλη μια φορά, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να υπολείπεται στο σκορ χωρίς ουσιαστικά να έχει απειληθεί. Στο 39ο λεπτό ο Σένε δοκίμασε ένα… φιλόδοξο απευθείας φάουλ, εκτελώντας το με πολλά φάλτσα, ο Λουκ Στιλ δεν υπολόγισε καλά την τροχιά της μπάλας, η οποία στη συνέχεια αναπαύθηκε στην κλειστή γωνία του Άγγλου τερματοφύλακα (1-0).

Με αυτό τον τρόπο, οι «πράσινοι» πήγαν στο ημίχρονο έχοντας δεχθεί ένα γκολ από το… πουθενά, από έναν Άγιαξ ο οποίος παρά την κατοχή, δεν μπορούσε καν να πατήσει την περιοχή του Παναθηναϊκού και του Στιλ, που έχει ξεκάθαρη ευθύνη στη φάση του 39ου λεπτού.

Παρά την άσχημη εξέλιξη, η εικόνα των «πρασίνων» στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους, προδιέθετε το γεγονός πως οι παίκτες του Στραματσόνι θα αντιδρούσαν με κάποιον τρόπο στο δεύτερο μέρος.

Όμως αυτός που τελικά… κινητοποιήθηκε ήταν ο Άγιαξ. Ακριβώς στη συμπλήρωση του 50ου λεπτού ο Χουλτ έκανε ένα κάκιστο κοντρόλ, ο Τετέ του έκλεψε τη μπάλα και με ένα ωραίο συρτό σουτ «πλήγωσε» για δεύτερη φορά την εστία του Στιλ (2-0).

Το δεύτερο γκολ του «Αίαντα», «έκοψε» τα πόδια των «πρασίνων» οι οποίοι γλίτωσαν στο «τσακ» ένα άμεσο τρίτο γκολ στο 56′, αλλά η προσπάθεια του Βαν ντεν Μπεκ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Και επειδή, όπως λέει το ρητό «ενός κακού μύρια έπονται», ένα λεπτό μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Άγιαξ, ο Παναθηναϊκός είδε τον Σάμπα να καταρρέει στον αγωνιστικό χώρο και να αντικαθίσταται από τον Ιβανόφ.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 60ο λεπτό ώστε να δούμε έστω μία «αναιμική» αντίδραση από το «τριφύλλι», όταν ο Βιγιαφάνιες δοκίμασε από μακριά το πόδι του στέλνοντας τη μπάλα ψηλά, άουτ. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Στραματσόνι φανερά απογοητευμένοι και εκνευρισμένοι άρχισαν να οπισθοχωρούν όλο και περισσότερο, δίνοντας περισσότερη δημιουργική ελευθερία στον (άνετο πλέον) Άγιαξ.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να κρατούν την κατοχή, διατηρώντας με ευκολία το προβάδισμά τους και περιμένοντας τη λήξη του παιχνιδιού. Το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη, ήταν η είσοδος του Ρινάλντι στη θέση του Ιμπάρμπο στο 75ο λεπτό.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους νικητές με 2-0 και τον Παναθηναϊκό για άλλη μια φορά κατώτερο των περιστάσεων μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε.

ΑΓΙΑΞ (Π. Μπος): Ονανά – Τετέ, Ντε Λιχτ, Βέστερμαν, Ντάικς – Φαν ντερ Μπέεκ, Σούνε (69’ Ντε Γιόνγκ), Νουρί – Τσέρνι, Κασιέρα, Γιουνές (62’ Κλεμέντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Στιλ – Κουτρουμπής, Σάμπα (57’ Ιβανόφ), Μολέδο – Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνιες (62’ Λεντέσμα), Ζέκα, Γουακάσο, Χουλτ – Λουντ, Ιμπάρμπο (75’ Ρινάλντι)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE