ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Στα σκουπίδια

Ο Παναθηναϊκός πέταξε στο κάδο των αχρήστων το δώρο του Ολυμπιακού και έσωσε τα προσχήματα στη Ν Σμύρνη με την ισοφάριση του Βιγιαφάνιες (93') στο τέλος. Άθλια εμφάνιση και πάλι από το «τριφύλλι».

Στα σκουπίδια

Περίπου 2,5 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα στη Νέα Σμύρνη, οι παίκτες του Παναθηναϊκού – καθοδόν για το γήπεδο – άκουσαν τα καλά νέα. Ολυμπιακός – Κέρκυρα 0-0. Ανέλπιστο δώρο. Η ευκαιρία για μείωση της διαφοράς στους 5 βαθμούς, για ανάσα βαθμολογική και ψυχολογική. Θα περίμενε κανείς ο Παναθηναϊκός να μπει στη Νέα Σμύρνη και να… μασάει σίδερα. Να είναι λυσσασμένος για τη νίκη που θα τον επέστρεφε στη μάχη. Τζίφος. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να συνέλθει με κανένα τρόπο. Οι παίκτες είναι στον κόσμο τους, ο προπονητής δεν μπορεί να το αλλάξει και συνεχίζει τα τραγικά λάθη και η διοίκηση δεν μπορεί να αντιδράση, «αιχμάλωτη» από τις οικονομικές εκκρεμότητες προς τους παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια το δώρο του Ολυμπιακού, καταφέρνοντας απλά να μην χάσει στη Νέα Σμύρνη, χάρη στο γκολ του Βιγιαφάνιες στο 93’ που ισοφάρισε εκείνο του Ανσαριφάρντ απ’ το 71’. Παίζοντας με 3-4-2-1 στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο σαν να είχε εκείνος το υπέρ του +8 στη βαθμολογία. Καμία ποδοσφαιρική λογική, καμιά προσπάθεια ορθολογικής ανάπτυξης. Παίκτες άνευροι, με τον Γουακάσο να είναι ο μοναδικός που προσπαθούσε και να μοιράσει το παιχνίδι και να απειλήσει με μακρινά σουτ. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε ούτε… μισή ευκαιρία, αντίθετα με τον Πανιώνιο που είχε δύο μεγάλες στιγμές για να ανοίξει το σκορ με τους Μασούρα και Οικονόμου στο 23’ και στο 35’ αντίστοιχα να αστοχούν εξ επαφής. Η μόνη καλή στιγμή – αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοια – για τον Παναθηναϊκό, ήταν το γέμισμα του Βιγιαφάνιες για τον Μπεργκ στο 45’, με τον Σουηδό να μην μπορεί να πλασάρει.

Άλλαξε σχήμα, όχι συμπεριφορά

Ο Στραματσόνι άλλαξε το σχήμα με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, πέρασε τον Ρέις αντί του Ιβανόφ και έπαιξε με 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή και τον Λουντ (!) ξανά δεύτερο επιθετικό, την ώρα που ο Ρινάλντι έβλεπε και πάλι το ματς απ’ τον πάγκο. Οι «πράσινοι» ήταν πιο πιεστικοί μέχρι το 60’, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 59’ με τον Μπεργκ να ανοίξουν το σκορ και είχαν ακόμα μία καλή στιγμή με σουτ του Μέστο. Ο Βλαχοδήμος έσωσε το 1-0 στο 64’ με απίστευτη επέμβαση στο σουτ του Ανσαριφάρντ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και εφτά λεπτά αργότερα, όταν ο επιθετικός του Πανιωνίου μπήκε στην περιοχή από κάθετη του Μασούντ και σε κενή εστία ουσιαστικά άνοιξε το σκορ.

Ο Στραματσόνι καθυστέρησε και πάλι υπερβολικά να βάλει δεύτερο φορ στο ματς, αφού ο Ρινάλντι μπήκε ξανά στο 86’, με τους πράσινους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 78’ όταν ο Λουντ αστόχησε εξ επαφής έπειτα από γύρισμα του Μπεργκ. Ο Πανιώνιος ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις και σε μία απ’ αυτές στο 90’ έχασε τεράστια ευκαιρία να καθαρίσει το ματς κι έτσι ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία στο φινάλε να… σώσει έστω τα προσχήματα, με τον Βιγιαφάνιες να βρίσκεται μέσα στην περιοχή και με σουτ στη δεξιά γωνία του Γιαννιώτη να ισοφαρίζει σε 1-1. Ένα γκολ που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να… γλυκάνει την κατάσταση, αφού οι «πράσινοι» εξακολουθούν να είναι μια ομάδα χωρίς πλάνο στο παιχνίδι τους, με παίκτες στο όριο της αδιαφορίας, που παραμένουν πολύ μακριά από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Γκιοτά, Οικονόμου, Σαββίδης, Κόρμπος, Μασούρας, Ανσαριφάρντ, Μασούντ, Μπεν.

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μέστο, Ιβανόφ (46’ Νούνο Ρέις), Μολέδο, Κουτρουμπής (87’ Ρινάλντι), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Γουακάσο (73’ Εμποκού).

Διαιτητές: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας), Χρ. Κουρομπίλια (Δ. Αττικής), Δ. Τάτσης (Ηπείρου), Τ. Παπαπέτρου (Αθηνών).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ