ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΦΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1

Η απόλυτη ξεφτίλα!

Η ντροπή για τον Παναθηναϊκό συνεχίζεται. Σε κίνδυνο και το Κύπελλο μετά την ήττα - σοκ από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 2-1. Εκτός θεσμού οι πράσινοι αν έρθουν ισόπαλοι ΟΦΗ και Ηρακλής την τελευταία αγωνιστική.

Η απόλυτη ξεφτίλα!

Αυτα που συμβαίνουν εδώ και 1,5 μήνα στον Παναθηναϊκό δεν έχουν προηγούμενο. Μετά το πρωτάθλημα, που χάθηκε από τις αρχές Νοεμβρίου, μετά την Ευρώπη που… χαιρέτησε νωρίς, ήρθε η ώρα και για το Κύπελλο. Ο μοναδικός στόχος που είχε απομείνει στους «πράσινους» τίθεται εν αμφιβόλω μετά από ακόμα μία ήττα – ΝΤΡΟΠΗ, αυτή στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ της Β’ Εθνικής. Πλέον ο Παναθηναϊκός με τον έναν μόλις βαθμό στο θεσμό θέλει δική του νίκη την τελευταία αγωνιστική με τον Απόλλωνα και ταυτόχρονα να μην έρθει ισόπαλο το ματς του ΟΦΗ με τον Ηρακλή, για να προκριθεί. Σημαντική σημείωση: ΟΦΗ και Ηρακλής περνάνε… χέρι – χέρι αν το μεταξύ τους παιχνίδι λήξει ισόπαλο και ο Παναθηναϊκός επικρατήσει του Απόλλωνα. Αλήθεια, όμως, αξίζει αυτός ο Παναθηναϊκός κάτι περισσότερο απ’ αυτό που παίρνει σε κάθε γήπεδο που εμφανίζεται;

Ο Αντρέα Στραματσόνι παραμένει ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ στη θέση του, παρά τις απανωτές αποτυχίες της ομάδας. Μια απόφαση εκτός λογικής από τη διοίκηση, η οποία κοιτάζει και δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει την κατρακύλα της ομάδας. Αντίθετα, κάνει τα… χατήρια ενός προπονητή που ο χρόνος του έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Ο… εγκλεισμός των παικτών στο ξενοδοχείο φαίνεται πως λειτούργησε μόνο για την πρώτη μισή ώρα του αγώνα. Διάστημα κατά το οποίο ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια… ζωής, είχε δοκάρι με τον Μπεργκ στο 2’, τετ α τετ με τον ίδιο παίκτη στο 3’και γκολ του Σουηδού στο 31’ έπειτα από πάσα του Ιμπάρμπο. Στη… λασπομαχία του «Γεντί Κουλέ» (ακατάλληλο για να γίνει παιχνίδι, αλλά ποιος… νοιάζεται), ο Παναθηναϊκός έδειχνε αποφασισμένος να διατηρήσει ζωντανό τον τρίτο του στόχο, αυτόν του Κυπέλλου. Στο δεύτερο μέρος, όμως, τα πάντα άλλαξαν.

Όσο περνούσε η ώρα, αντί ο Παναθηναϊκός να ψάχνει το δεύτερο γκολ που θα καθάριζε την υπόθεση, έβλεπε τον ΟΦΗ να βγαίνει όλο και πιο μπροστά, χωρίς ωστόσο να γίνεται απειλητικός. Ώσπου ένα λάθος του Κουλιμπαλί έφερε τον Γουό απέναντι στον Κοτσόλη, αυτός τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι και τον Χαντί να ισοφαρίζει σε 1-1. Τα… φαντάσματα επέστρεψαν πάνω απ’ τα κεφάλια των παικτών του Παναθηναϊκού, ο Εμποκού έχασε ευκαιρία στο 79’ για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, με τον Δαύκο να διώχνει και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το τελειωτικό χτύπημα. Στην κόντρα ο ΟΦΗ, τετ α τετ του Όγκμποε που πέρασε και τον Κοτσόλη και σε ανυπεράσπιστη εστία έκανε το 2-1. Οι παίκτες του Στραματσόνι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν μέχρι το φινάλε, έδειχναν να τα έχουν χαμένα, την ώρα που ο Ιταλός καθόταν… αποσβωλομένος στον πάγκο, ίσως στο τελευταίο του παιχνίδι σε αυτόν. Εκτός αν η διοίκηση τον αφήσει… έρμαιο στην απόλυτη γιούχα του κόσμου την ερχόμενη Κυριακή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Δάφκος, Μίκιτς, Οστοϊτς, Κομεσίδης, Βαλλιάνος, Νάστος, Αντουκόρ, Μπουρσέλης (66’ Ογκμποε), Χαντί, Μιλοσάβλιεφ (86’ Κιάσσος), Βουό (91’ Ροβίθης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Κοτσόλης, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Γουακάσο (78’ Βιγιαφάνιες), Ρέις (71’ Ρινάλντι), Ζέκα, Ιμπάρμπο (57’ Χουλτ), Λουντ, Εμποκού, Μπεργκ.

Διαιτητής: Γ. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ