ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS 72-57

Η «κατάρα» δεν έσπασε ούτε με Πασκουάλ…

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε ένα από τα χειρότερά του βράδια στη φετινή σεζόν και ηττήθηκε με «κάτω» τα «χέρια» από τη μέτρια Μπαρτσελόνα με 72-57. «Έσπασαν» τα καλάθια οι παίκτες του Πασκουάλ σουτάροντας με 15% (4/26) στα τρίποντα! Αυτή ήταν 6η σερί ήττα των «πρασίνων» και η 10η στα 11 τελευταία παιχνίδια τους στο «Παλαού Μπλαουγκράνα».

Η «κατάρα» δεν έσπασε ούτε με Πασκουάλ...

Ο κακός Παναθηναϊκός υποτάχθηκε από τη μέτρια Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» γνωρίζοντας την ήττα με 72-57.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να μείνουν στο παιχνίδι για ένα ημίχρονο (36-31), παρά τα τραγικά ποσοστά τους έξω από τα 6.75μ (τελείωσαν με 4/26 σουτ) αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο επήλθε η κατάρρευση καθώς οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπους να χτυπήσουν το καλάθι των φιλοξενούμενων (67-50). Παρά την ύστατη αντίδρασή του (66-57, 38′), ο Παναθηναϊκός εν τέλει γνώρισε την ήττα από τη «σοφτ» αλλά περισσότερο συγκεντρωμένη ομάδα του Μπαρτζώκα.

Ο Τζέιμς Φελντέιν (13π) μαζί με τον Κρις Σίνγκλετον (12π) οδήγησαν επιθετικά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε σε πολύ άσχημη μέρα τον Γιάννη Μπουρούση (χωρίς πόντο σε 15 λεπτά συμμετοχής). Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Τόμιτς (16π) και Βεζένκοφ (12π)

Η ήττα αυτή φέρνει τους «πράσινους» στο 5-5, ενώ μετά από το αποψινό παιχνίδι συνεχίζεται η άσχημη παράδοση που έχει «χτιστεί» στη Βαρκελώνη καθώς η ομάδα του Πασκουάλ μετρά πλέον έξι σερί ήττες (10 στα 11 τελευταία παιχνίδια).

Την επόμενη αγωνιστική (9/12) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Γαλατάσαραϊ στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας

«Μονομαχία» των ψηλών

Το τρίποντο του Ραις έβαλε με το «καλημέρα» μπροστά τη Μπαρτσελόνα, αλλά η δοκιμή του Νικ Καλάθη για απάντηση πέτυχε (3-5, 2′) για το προβάδισμα του Παναθηναϊκού.

Η συνέχεια στην πρώτη περίοδο ανήκε βέβαια στους ψηλούς. Τόμιτς (10π) και Σίνγκλετον (10π) έδιναν την δική τους προσωπική «μονομαχία» στο ζωγραφιστό, η οποία έβρισκε πότε νικητή τον έναν (13-9, 4′), πότε τον άλλον (17-17, 8′). Ο Αμερικανός σέντερ του Παναθηναϊκού έκλεισε μάλιστα με δικό του φόλοου την πρώτη περίοδο ισοφαρίζοντας το σκορ (19-19).

Άστοχος και νευρικός

Οι «πράσινοι» είχαν βρει τον τρόπο να μείνουν κοντά στο σκορ στην πρώτη περίοδο ωστόσο το μακρινό σουτ τους αποτελούσε πληγή, καθώς μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου μετρούσαν 1/8 τρίποντα.Έτσι, το «διπλό» προβάδισμα με τον Ρίβερς (19-21 και 22-23, 12′) πήγε «στράφι» καθώς την καλή επιθετική κυκλοφορία ακύρωνε η αστοχία από μακριά.

Από την άλλη πλευρά, οι «Μπλαουγκράνα» με τους Περπέρογλου και Βεζένκοφ πήραν την πρώτη τους διαφορά στο ματς (29-23, 16′).Το επιθετικό black-out των «πράσινων» έληξε προσωρινά με τις δύο εύστοχες βολές του Παππά, (30-25), αλλά ο Βεζένκοφ «τιμώρησε» για άλλη μια φορά την περιφερειακή άμυνα του «εξάστερου» έξω από τα 6.75μ (33-25, 17′).

Λίγο αργότερα ο Φελντέιν κατόρθωσε να «σπάσει» το «ρόδι» πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά ο Στράτος Περπέρογλου δεν άφησε τον Δομινικανό να πανηγυρίσει απαντώντας του (36-28). Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει «παράθυρο» αντίδρασης δια μέσου του «καυτού» Σίνγκλετον στην άμυνα και των Ρίβερς – Νίκολς στην επίθεση για το 36-31, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Πλήρης αποδιοργάνωση

Το ζητούμενο για τους παίκτες του Πασκουάλ ήταν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες των αντιπάλων τους, οι ψηλοί των οποίων είχαν ήδη «φθαρεί» (Τόμιτς και Ντόρσει με 3 φάουλ) αλλά και να δώσουν περισσότερη προσοχή στην επίθεση. Παράλληλα επιτακτική ανάγκη ήταν η άνοδος του μέτριου στο πρώτο μέρος, Μπουρούση.

Ο Όλεσον «ξεχασμένος» από τη γωνία «άνοιξε» το δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο μοναδικός σταθερός έξω από τα 6.75μ, Φελντέιν φρόντισε να τον μιμηθεί και στη συνέχεια ο Νικ Καλάθης από το ύψος των βολών μείωσε στους 3 πόντους (39-36, 22′). Η πρώτη αντίδραση των «πρασίνων» επισκιάστηκε από την τεχνική ποινή στην οποία χρεώθηκε ο Κρις Σινγκλετον που αποχώρησε στον πάγκο όντας ένα φάουλ μακριά από την αποβολή (4).

Ο παίκτης που «τράβηξε» το «κουπί» της επίθεσης, δίνοντας παράλληλα την απαραίτητη ενέργεια στην άμυνα, στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου ήταν ο Νικ Καλάθης. Ο διεθνής γκαρντ πήρε αρκετές πρωτοβουλίες που του βγήκαν σωστές, διατηρώντας την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής (43-40, 25′). Παρά την προσπάθεια του Καλάθη, οι Όλεσον και Ραις με δύο σερί εύστοχα τρίποντα έφεραν τη διαφορά στο +9 (49-40, 27′).

Ο αποσυντονισμένος Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να συνδεθεί με τίποτα με το καλάθι των «Μπλαουγκράνα», καθότι άστοχος απ’ έξω και με τον Γιάννη Μπουρούση να αδυνατεί να μπει στο κλίμα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των «πρασίνων», έτσι οι Κλαβέρ (τρίποντο) και Όλεσον (αιφνιδιασμός) εκτόξευσαν τη διαφορά στο +17 (57-40, 30′).

Ξαφνικά, το παιχνίδι απέκτησε τον ρυθμό που δεν είχε στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί με τον Ρίβερς (63-48, 33′) αλλά να μη μπορεί να βρει με τίποτα το καλό μακρινό του σουτ.

Η μέτρια Μπαρτσελόνα είχε κατορθώσει να «ξεχαρβαλώσει» με πολύ απλά βήματα την επιθετική λειτουργία των «πρασίνων», ο οποίος όσο περνούσε η ώρα έδειχνε όλο και περισσότερο την αδυναμία του αλλά και την κακή επιθετική του μέρα. Όσο ο Παναθηναϊκός έκανε τη «ζωή» του… δύσκολη στις δύο πλευρές του γηπέδου, η απελευθερωμένη Μπαρτσελόνα συνέχιζε να τον «πληγώνει» από την περιφέρεια και συγκεκριμένα με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ (66-50, 35′).

Η χαλάρωση της Μπαρτσελόνα απέφερε ένα καλό διάστημα από πλευράς Παναθηναϊκού ο οποίος με το τρίποντο του Φελντέιν κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (66-57, 38′), ωστόσο ο χρόνος που απέμενε δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους παίκτες του Πασκουάλ οι οποίοι εν τέλει γνώρισαν την ήττα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα».

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-31, 57-40, 72-57

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Μπαρτζώκας): Ράις 10 (2), Χολμς, Ντόλμαν, Ντόρσεϊ 4, Κλαβέρ 7 (1), Βεζένκοφ 12 (2), Όλεσον 6 (2), Κόπονεν 5 (1), Ρένφρο 6, Περπέρογλου 6 (2), Τόμιτς 16.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγλετον 12, Νίκολς 6, Ρίβερς 7, Τζέιμς 2, Φώτσης, Παππάς 4, Φελντέιν 13 (3), Γκάμπριελ, Μπουρούσης, Καλάθης 13 (1).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ