ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Μα γιατί καθυστερεί…;» (vids)

Τον Απρίλιο του 2013, ο Παναθηναϊκός είχε περάσει θριαμβευτής από τη Βαρκελώνη χάρη στο εκπληκτικό τρίποντο του μεγάλου Διαμαντίδη, ο οποίος «χόρεψε» τον Τζαουάι και «πάγωσε» το «Παλαού Μπλαουγκράνα».

«Μα γιατί καθυστερεί...;» (vids)

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά «διπλά» του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη ήταν αυτό της 11ης Απριλίου του 2013. Οι «πράσινοι» του Αργύρη Πεδουλάκη βρήκαν το «εμπόδιο» της Μπαρτσελόνα στο δρόμο προς το Final-4, μία υπόθεση η οποία ενείχε αρκετή δυσκολία αν σκεφτούμε πως η σειρά ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει μειονέκτημα έδρας.

Στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι ο «εξάστερος» έδειξε πως θα τα «παίξει» όλα για όλα, χάνοντας τη νίκη στις λεπτομέρειες. Λίγες ημέρες αργότερα όμως, οι παίκτες του «Άρτζι» απέδειξαν πως έμαθαν από τα λάθη τους και «χτύπησαν» το παιχνίδι μέχρι το τέλος.

Κάπου εκεί, ήρθε η παρέμβαση του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο «Μητσάρας» πήρε επάνω του (όπως συνήθιζε) την τελευταία επίθεση, η οποία θα έκρινε την τελική έκβαση του παιχνιδιού.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.625 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο Διαμαντίδης «χόρεψε» τον Τζαουάι με απανωτές σταυρωτές τρίπλες και εκτέλεσε ένα μυθικό τρίποντο εκτός ισορροπίας. Στην τελευταία επίθεση, ο Γιασικεβίτσιους βρήκε «σίδερο» και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 παίρνοντας τη νίκη με 65-66.

Εκτός του μεγάλου αυτού σουτ, θα μείνει στην ιστορία και η περιγραφή του Φίλιππου Συρίγου ο οποίος αγωνιούσε on air για την τύχη της προσπάθειας του Διαμαντίδη: «…πρέπει να πάει γρήγορα να παίξει ένας εναντίον ενός. Μα, γιατί καθυστερεί; Δοκιμάζει για τρεις…. ΝΑΙ! Ο Παναθηναϊκός μπροστά…»

Βonus: Το μεγάλο τρίποντο του Διαμαντίδη με ιταλική περιγραφή (στο 1:05)!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.