ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Μια (όχι και τόσο) παλιά ιστορία…

Απόψε είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τον Τσάβι Πασκουάλ καθώς επιστρέφει ως αντίπαλος (22:00) στην πόλη που τον «ανέθρεψε» μπασκετικά και θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα με την οποία πανηγύρισε 19 τίτλους ως πρώτος προπονητής.

Μια (όχι και τόσο) παλιά ιστορία...

Οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα πάντα θα έχουν μία μικρή (ή μεγάλη) ιστορία να μας πουν. Η συχνότητα με την οποία «ανταμώνουν» δύο εκ των πιο παραδοσιακών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά και ο διψήφιος αριθμός παικτών, αλλά και προπονητών, που έχουν υπηρετήσει και τους δύο συλλόγους, μας αφήνουν «κληρονομιά» πολλά για να θυμόμαστε.

Την αποψινή αναμέτρηση στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» επισκιάζει ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός προπονητής επιστρέφει στο γήπεδο το οποίο πέρασε ούτε λίγο ούτε πολύ 12 από τα 44 χρόνια της ζωής του. Εκείνος θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ομάδα της καρδιάς του, όπως έχει παραδεχθεί σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, έχοντας πανηγυρίσει μαζί της 19 τίτλους ως πρώτος προπονητής.

Ο αριθμός 12 φαίνεται πως είναι… σημαδιακός για τον Παναθηναϊκό, καθώς «γυροφέρνει» τους «κλειδοκράτορες» του συλλόγου. Τόσο διήρκεσε η «περίοδος Ομπράντοβιτς» στην Αθήνα, η οποία ήταν ίδιας διάρκειας με αυτήν του Πασκουάλ στη Βαρκελώνη.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.842 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Βέβαια, η σύγκριση μεταξύ των δύο ανδρών σταματά σε αυτό το σημείο, καθώς ο Ζοτς είχε ήδη αντιμετωπίσει το συναισθηματικό «φορτίο» που προκαλούν οι επιστροφές του στην έδρα των πρώην ομάδων του. Ως προπονητής των «πρασίνων» είχε περάσει πάμπολλες φορές από τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη αλλά και το Βελιγράδι (Παρτιζάν) έχοντας αρκετές αξιοσημείωτες επιτυχίες εκεί.

Αντίθετα, ο Πασκουάλ, ως «γέννημα θρέμμα» της Καταλονίας και συνάμα της Βαρκελώνης θα περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του αυτή τη «δοκιμασία» που θα ερχόταν στο «διάβα» του έτσι κι αλλιώς από τη στιγμή που αποφάσισε να «ξενιτευτεί» από την Ισπανία, τους πάγκους της οποίας υπηρετούσε αδιαλείπτως από τα 19 του χρόνια!

Πέραν των όποιων συναισθημάτων και σκέψεων που τριγυρίζουν το μυαλό του Καταλανού, ο ίδιος, ως απόλυτα ρεαλιστής έχει αποδείξει από την πρώτη μέρα του στην Ελλάδα, πως πλέον είναι αφιερωμένος στον Παναθηναϊκό, την ομάδα που κλήθηκε να επαναφέρει στα παλαιά της στάνταρ.

«Είμαι σε μια νέα ομάδα, είναι μια τελείως καινούρια κατάσταση για εμένα. Μέχρι τώρα ήσασταν οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το ρεπορτάζ της ομάδας μου και τώρα είστε αντίπαλοί μου. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Είμαι πολύ ευτυχισμένος στην Αθήνα, άπαντες στην ομάδα με έχουν υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού με σταματούν στον δρόμο, αγαπούν τον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ άνετα και έχω το συναίσθημα ότι είμαι πολύ καλά αν και μόλις 40 ημέρες», δήλωσε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου της αποψινής αναμέτρησης.

Εν τέλει, ο εν δυνάμει προπονητής του Παναθηναϊκού, είναι πιθανό να φορτιστεί συναισθηματικά πατώντας το πόδι του στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» και βλέποντας ξανά όλους τους παλιούς φίλους και συνεργάτες του. Παράλληλα όμως, ως σκληρός και άκαμπτος ρεαλιστής θα έχει καταστρωμένα ήδη τα πλάνα του, προκειμένου να «πληγώσει» την παλιά του «αγάπη», δείχνοντας στην ομάδα του το δρόμο για ένα πολύτιμο «διπλό»…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.