ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-1 (25-22, 19-25, 25-23, 25-23)

Οι λεπτομέρειες και η διαιτησία…

Με 7ο παίκτη τον διαιτητή ο Ολυμπιακος νίκησε 3-1 σετ τον Παναθηναϊκό ο οποιος έδειξε βελτιωμένος και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες. «Σφυρίγματα» υπέρ των Πειραιωτών στα κρίσιμα σημεία.

Οι λεπτομέρειες και η διαιτησία...

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση στη σημερινή αναμέτρηση, όμως οι διαιτητικές αποφάσεις έδωσαν στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να ξεφύγει όταν πιεζόταν. «Έξαλλοι» στον Παναθηναϊκό με τα διαιτητικά λάθη!

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-8) αλλά στη συνέχεια οι λάθος επιλογές στο σερβίς κόστισαν στον Παναθηναϊκό ο οποίος βρέθηκε πίσω ακόμη και με έξι πόντους διαφορά (17-11). Το τάιμ άουτ του Ανδρεόπουλου «αφύπνισε» τους «πράσινους» που μείωσαν σε 20-18 με τον Μελγκαρέχο, αλλά οι γηπεδούχοι δια χειρός Αγκάμεζ κατάφεραν να κάνουν δικό τους το πρώτο σετ (25-22).

Στο δεύτερο σετ, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μια εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα σε σύγκριση με την αρχή. Κατάφερε να πιάσει θέση «οδηγού» από το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (5-8) και με τον Ρανγκέλ να «οργιάζει» έφτασε στο δεύτερο με διαφορά έξι πόντων (10-16). Ήταν η σειρά του Ολυμπιακού τότε να πιέσει στο σερβίς αλλά ο Αγκάμεζ ήταν άστοχος και από την άλλη πλευρά, ο Μελγκαρέχο τελείωσε το δεύτερο σετ ισοφαρίζοντας (19-25).

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα σετ στην «κυριότητά» τους η κάθε μια, κάτι που δεν ίσχυσε στο τρίτο. O Oλυμπιακός πήρε ισχνό προβάδισμα στο πρώτο τεχνικό ταιμ άουτ (8-7) αλλά οι Γκονσάλες και Ρανχέλ ανέτρεψαν το προβάδισμα υπέρ των «πρασίνων» (10-12). Ο Αγκάμεζ το πήρε «πάνω» του για το 19-18 και έπειτα ο Μελγκαρέχο θα μπορούσε να βάλει μπροστά τον Παναθηναϊκό (σύμφωνα με το ριπλέι η μπάλα ήταν εντός γραμμής, αλλά νωρίτερα είχε κάνει παράβαση ο Γκονσάλεζ).

Η φάση αυτή οδήγησε στην αποβολή του βοηθού του Ανδρεόπουλου, Δημήτρη Καμαρούδη για έντονες διαμαρτυρίες, ενώ από μια κίτρινη είδαν οι δύο προπονητές (Ανδρεόπουλος και Μπόσκαν) για τον ίδιο λόγο.  Εν τέλει ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το τρίτο σετ με οδηγό τον Αγκάμεζ (25-23).

Όπως ήρθαν τα πράγματα, το τέταρτο σετ ήταν καθοριστικό για τον Παναθηναϊκο, ο οποίος έπρεπε να το κατακτήσει για να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι. Η υπέρβαση του Ντίμα Φιλίποφ έστειλε τον Παναθηναϊκό μπροστά (6-8) και στη συνέχεια το λάθος του Νταφ αύξησε την «πράσινη διαφορά (7-11). Ο εκπληκτικός Γκονσάλες κράτησε την ομάδα του την ώρα που ο Ολυμπιακός πλησίαζε (15-16).

Μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ οι «κόκκινοι» πήραν προβάδισμα δύο πόντων με άσο του Φράγκου και λάθος του Γκονσάλες (18-16). Στη συνέχεια ήρθε η παράβαση του Σωτήρη Πανταλέοντα και το πλασέ του Άθος Κόστα το οποίο έδωσε σαφή «αέρα» στους γηπεδούχους (21-18). Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Λίμπερμαν Αγκάμεζ διαμόρφωσε το 23-19.

Τα σετ: 25-22, 19-25, 25-23, 25-23

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ