ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΝΑΛΥΣΗ

Οι πρώτες… πινελιές του Ουζουνίδη

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρνο και έκανε άψογη διαχείριση στο δεύτερο μέρος του ματς του Περιστερίου και το Panathinaikos24.gr αναλύει τις πρώτες αλλαγές που έχει φέρει στο παιχνίδι της ομάδας ο Μαρίνος Ουζουνίδης

Οι πρώτες… πινελιές του Ουζουνίδη

Δέκα μέρες στον πράσινο πάγκο συμπλήρωσε στο Περιστέρι ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Δέκα μέρες και τρία ματς, εκ των οποίων το ένα αποτελούσε ουσιαστικά… δοκιμή του Έλληνα τεχνικού, αυτό απέναντι στη Θέλτα, όπου δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο και απουσίαζαν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Είναι άκρως παρακινδυνευμένο οποιοδήποτε συμπέρασμα για έναν νέο προπονητή έπειτα από τόσο μικρό αγωνιστικό δείγμα. Ο Ουζουνίδης δεν θα γίνει ο καλύτερος τεχνικός του κόσμου επειδή έκανε δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, ούτε θα ήταν ο χειρότερος αν τα έχανε. Προσπαθεί, ωστόσο, να περάσει ένα δικό του τρόπο παιχνιδιού, το οποίο θέλει χρόνο ακόμα, όμως έχει καταφέρει ήδη να δείξει τα πρώτα πράγματα που θέλει να προσθέσει στον δικό του Παναθηναϊκό.

Οι πρώτες… πινελιές που έχει βάλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο «τριφύλλι» φάνηκαν τόσο στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά πολύ περισσότερο σε αυτό με τον Ατρόμητο, όπου οι «πράσινοι» είχαν και καλύτερη απόδοση. Το Panathinaikos24.gr αναλύει τις πρώτες αλλαγές.

1. Κοντά οι γραμμές και μικρές αποστάσεις: Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα διαφορετικό τρόπο στησίματος εντός γηπέδου. Ιδιαίτερα όταν τη μπάλα την είχε ο αντίπαλος, οι τρεις γραμμές ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους, οι αποστάσεις ήταν μικρές, με αποτέλεσμα να μην έχει την ευκαιρία ο ΠΑΟΚ να βρει τους χώρους που θα ήθελε.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 96.888 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ίδιο συνέβη και στο Περιστέρι. Οι γραμμές ήταν κοντά μεταξύ τους, ο Ούμπιντες και ο Τόνσο δεν βρήκαν χώρους για να κάνουν παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να είναι ακίνδυνος. Ειδικά, δε, όταν ο Παναθηναϊκός έδωσε τη μπάλα στους γηπεδούχους, στο δεύτερο μέρος, δεν υπήρχε ούτε σημείο του γηπέδου που να υπερτερεί ο Ατρόμητος με παίκτη παραπάνω.

2. Υπομονή στην κυκλοφορία και τη δημιουργία: Υπήρξαν στιγμές στο Περιστέρι που ο Παναθηναϊκός είχε τη μπάλα στην κατοχή ακόμα και για δύο λεπτά συνεχόμενα, τη γύριζε με κοντινές πάσες, ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή για την τελική προσπάθεια (είτε πάσα, είτε σουτ). Μάλιστα, σε κάποιο σημείο του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ιμπάρμπο πήρε τη μπάλα και προσπάθησε να φύγει στην αντεπίθεση, με τον Ουζουνίδη να… ουρλιάζει «pass, pass» και τον Κολομβιανό να γυρίζει και να τη δίνει και στη συνέχεια τους συμπαίκτες του να κάνουν κατοχή και κυκλοφορία.

Ο Ουζουνίδης είχε διακρίνει… βιασύνη στον τρόπο ανάπτυξης του Παναθηναϊκού και θέλει να το αλλάξει. «Γρήγορα ναι, βιαστικά όχι», λέει στους παίκτες του συνεχώς.

3. Ανάπτυξη με τους ακραίους, άμυνα με τους κεντρικούς χαφ: Είναι ίσως η πιο σημαντική αλλαγή μέχρι τώρα. Ζέκα και Λουντ είναι οι δύο αμυντικοί χαφ που έπαιξαν τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με τον Ατρόμητο. Και η μπάλα δεν πέρασε παρά ελάχιστα από τα πόδια τους, όταν η ομάδα την είχε στην κατοχή της. Ο Ουζουνίδης δεν θέλει να… κουράζει τους ανασταλτικούς του μέσους βάζοντας τους συνεχώς μέσα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Δεν βλέπουμε τον Ζέκα να τρέχει παντού για να ζητήσει τη μπάλα. Αντίθετα, η ανάπτυξη γίνεται κυρίως με τους ακραίους, αλλά όχι απαραίτητα από τα άκρα. Ο Βιγιαφάνιες στο Περιστέρι ξεκινούσε από το πλάι, αλλά ερχόταν στον άξονα και έτσι δημιούργησε τα δύο τετ α τετ για τον Μπεργκ.

4. Ο Ιμπάρμπο γίνεται… απλός: Μπορεί κάτι ατομικό να μοιάζει ως αλλαγή και μάλιστα σημαντική; Φυσικά και μπορεί. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τον… πολυσυζητημένο Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο Κολομβιανός στο ματς με τον Ατρόμητο ήταν ένας… άλλος Ιμπάρμπο. Εμφανίστηκε πιο απλός από ποτέ. Πρώτη του σκέψη δεν ήταν να περάσει τον αντίπαλο με κάθε τρόπο, αλλά να σηκώσει το κεφάλι και να δώσει την εύκολη πάσα. Ή ακόμα και τη δύσκολη. Αλλά σίγουρα πάσα. Όπως αυτή που έβγαλε στον Μπεργκ στη φάση του μοναδικού γκολ. Γράφαμε πριν λίγες μέρες πως ο Ουζουνίδης θεωρεί απαραίτητο τον καλό Ιμπάρμπο. Και αυτό προσπαθεί. Να βγάλει την… απλότητα του Κολομβιανού και να επωφεληθεί η ομάδα του απ’ αυτόν. Στο Περιστέρι τα κατάφερε. Μένει να δούμε τη συνέχεια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...