ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 3-4

Χριστουγεννιάτικο… δώρο απο τον «King Μαρκους» και πρόκριση!

Ο εφιάλτης του ημιχρόνου εξελιχθηκε σε... one man show του Μπεργκ και ο Παναθηναικος μετέτρεψε το 0-2 σε 4-3 που σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΦΗ επι του Ηρακλή τον έστειλε στην επόμενη φαση του Κυπελλου Ελλάδος!

Χριστουγεννιάτικο... δώρο απο τον «King Μαρκους» και πρόκριση!

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που «φρόντισαν» να κάνουν αισθητή την παρουσία τους από την αρχή, με τον Πετρόπουλο να δοκιμάζει -φιλόδοξα- να κρεμάσει τον Στιλ από πλάγια θέση, ο οποίος όμως μπλόκαρε (3′). Η νευρικότητα των δύο ομάδων στις μεταβιβάσεις χαρακτήρισε το πρώτο δεκάλεπτο, λίγο πριν έρθει το πρώτο σοκ για τον Παναθηναϊκό.

Στο 11ο λεπτό, σε μία ανύποπτη φάση, το «τσαφ» του Ιβανόφ έδωσε την ευκαιρία στον επερχόμενο Σιατραβάνη να βρεθεί «φάτσα» με τον Στιλ πλασάροντας τον εύστοχα ανοίγοντας το σκορ (1-0). Παρά το γεγονός πως το πρώτο «καμπανάκι» είχε ηχήσει, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν στα επόμενα λεπτά να δείξουν σημάδια αντίδρασης. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν με αξιώσεις, όταν ο Κονέ με γέμισμα βρήκε πολύ ωραία τον Δεληζήση στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού αλλά ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα άουτ, αν και αμαρκάριστος (22′).

Η ατομική ενέργεια του Σεμπαστιάν Λέτο και η άστοχη προσπάθειά του εκτός περιοχής ήταν η πρώτη αξιόλογη φάση των «πρασίνων» στο πρώτο μέρος (27′). Ο Αργεντινός μάλιστα βρέθηκε μία ανάσα από την ισοφάριση λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 31ο λεπτό, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Διονύση Χιώτη, όμως καθυστέρησε δίνοντας την ευκαιρία στον Δεληζήση να διώξει τη μπάλα όπως όπως.

Ο Μπουμάλ είδε την μπάλα να του «στρώνεται» εκτός περιοχής, αλλά η προσπάθειά του δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα (39′) και δύο λεπτά μετά ήρθε η δεύτερη «ψυχρολουσία» για τους «πράσινους». Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σιατραβάνης έπιασε το γυριστό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στιλ ο οποίος δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 2-0 (41′).

Με αυτόν τον τρόπο, ο Απόλλωνας βρέθηκε «αγκαλιά» με την πρόκρισή του στην επόμενη φάση «χτυπώντας» δύο φορές τον Παναθηναϊκό ο οποίος «πλήρωσε» και με το παραπάνω τα λάθη της άμυνας και την κακή του απόδοση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές από τα… αποδυτήρια για τον Παναθηναϊκό με τους Ρόμπιν Λούντ και Μάρκους Μπεργκ να αντικαθιστούν τους Λεντέσμα και Βιγιαφάνιες αντίστοιχα, ενώ αλλαγή «υπέστη» και η διάταξη των «πρασίνων», με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να επιλέγει το 4-4-2.

Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη ευκαιρία της επανάληψης ανήκε στον Απόλλωνα. Στο 50ο λεπτό, ο Πάνος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πετρόπουλος πήρε την κεφαλιά η οποία κατέληξε κόρνερ μετά την παρέμβαση του Ράσμους Τελάντερ.

Η είσοδος του Μπεργκ έδωσε άλλη «πνοή» στην επίθεση του «τριφυλλιού» και η συνεισφορά του ήταν άμεση. Ο Σεμπαστιάν Λέτο «σέρβιρε» στον Σουηδό, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Χιώτη και δεν λάθεψε σημαδεύοντας εύστοχα τη γωνία του τέρματος για το 2-1 (54′). O Μπεργκ έκανε ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Εμποκού ένα λεπτό νωρίτερα, το πλασέ του οποίου έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το «σάλπισμα» της αντεπίθεσης είχε ήδη δοθεί στο «στρατόπεδο» των «πρασίνων», οι οποίοι έδειξαν ένα εντελώς διαφορετικό «πρόσωπο» στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 61ο λεπτό ο Τζαντομένικο Μέστο έκανε μία ωραία σέντρα και ο επερχόμενος Εμποκού ισοφαρίζει όντας ανενόχλητος στο πίσω δοκάρι ισοφαρίζοντας για τον Παναθηναϊκό (2-2). Μέσα σε ένα τέταρτο, οι «πράσινοι» κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα «ίσα» και μάλιστα κόντεψαν να πετύχουν την απόλυτη ανατροπή στην επόμενη φάση.

Ο Μπεργκ βρέθηκε ξανά απέναντι στον Χιώτη, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ τον σταμάτησε, εκμεταλλευόμενος βέβαια το αδύναμο πλασέ του. Ωστόσο ο Λέτο φρόντισε να… διορθώσει την αδυναμία του Σουηδού δύο λεπτά αργότερα βάζοντας μπροστά τον Παναθηναϊκό. Ο Μπεργκ έβγαλε ωραία πάσα στον Αργεντινό και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το τρίτο γκολ για την ομάδα του (65′).

Το «νερό» είχε μπει στ’ αυλάκι και πλέον όλα τα βλέμματα ήταν «στραμμένα» στο παιχνίδι της Κρήτης. Σχεδόν δέκα λεπτά μετά το τρίτο γκολ ήρθε και το τέταρτο για τον σοβαρό και θεαματικό Παναθηναϊκό! Ο Εμποκού «έσπασε» τη μπάλα για τον Μπεργκ, εκείνος πέρασε τον Χιώτη, έκανε το γύρισμα και ο επερχόμενος Ντάσιος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ανήμπορος να διώξει τη μπάλα (2-4, 74′).

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ξεκαθάριζαν αναφορικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού, ήρθε η φάση του 75ου λεπτού, με τον Ρέις να ανατρέπει τον Αλμπάνη εντός περιοχής και τον διαιτητή Τζήλο να δείχνει χωρίς δισταγμό την «άσπρη βούλα» αποβάλλοντας παράλληλα τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Ο Σιατραβάνης νίκησε τον Στιλ πετυχαίνοντας χατ τρικ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση (3-4, 76′).

Παρά το γεγονός πως οι «πράσινοι» έμειναν με δέκα παίκτες δεν σταμάτησαν να προσπαθούν επιθετικά για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι στο τελευταίο δεκαλέπτο. Στο 82ο λεπτό ο Μπεργκ μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, με τον Ντάσιο να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κάνουν την ύστατη προσπάθεια τους, φτάνοντας μάλιστα μία «ανάσα» από την ισοφάριση στο 84′ όταν το μακρινό σουτ του Κονέ «τράνταξε» το δοκάρι του Λουκ Στιλ!

Ο Σεμπάστιαν Λέτο έχασε ακόμη μια ευκαιρία να «τελειώσει» το παιχνίδι στο 89ο λεπτό, βλέποντας το πλασέ του από τα όρια της μεγάλης περιοχής να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Αντίθετα, ο Απόλλωνας «καρδιοχτύπησε» τους «πράσινους» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η κεφαλιά του Διαμαντόπουλου ανάγκασε τον Στιλ να προβεί σε μία εντυπωσιακή επέμβαση!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE