ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 81-70

Πω πω μια Πανάθα!

Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός, επικράτησε με 81-70 της Φενέρ στο ΟΑΚΑ και αποθεώθηκε από 16.000 κόσμου. Εξωπραγματικός ο Καλάθης με 16 πόντους, 11 ασίστ, 8 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα! Τρομερό παιχνίδι και από τον Νίκολς (14π).

Πω πω μια Πανάθα!

Κορυφαία εμφάνιση από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ με τους 16 πόντους και τις 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ ο οποίος οδήγησε τον Παναθηναϊκός Superfoods σε ακόμη μια εντός έδρας νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε επικρατώντας με 81-70.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και ακόμη μια φορά ο Παναθηναϊκός Superfoods τον πλήγωσε, καθώς οι «πράσινοι» έσπασαν το σερί τεσσάρων νικών της Φενέρμπαχτσε.

Η ροή του αγώνα

Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά στο ματς και με δύο εντυπωσιακές φάσεις έκανε το 4-0 δείχνοντας από την αρχή πως θα παλέψει για τη νίκη. Στα μισά της περιόδου ο Νικ Καλάθης οδηγούσε την ομάδα με τους 7 πόντους με 2/3 δίποντα και 1/2 τρίποντα ενώ είχε μοιράσει και δύο ασίστ. Η Φενέρ μπήκε μπροστά στο σκορ με 10-9 και κάπου εκεί οι «πράσινοι» ανέλαβαν δράση και ξεκίνησαν το σερί με τη πρώτη περίοδο να λήγει με 23-14. Στη δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι και για δύο λεπτά παιχνιδιού δεν κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά στο σκορ.

Τη λύση στην επίθεση έδωσε ο Κέι Σι Ρίβερς μετά από δύο λεπτά από την έναρξη της περιόδου αρχικά με μακρινό δίποντο και έπειτα με τρίποντο για να αυξήσει τη διαφορά στο +10 για το 28-18. Μην κατεβάζοντας ρυθμό, ο Παναθηναϊκός αύξησε τη διαφορά στο σκορ με στο +15 (33-18) με ακόμη ένα τρίποντου του Ρίβερς ο οποίος σημείωσε 8 πόντους στη δεύτερη περίοδο. Στα μισά της περιόδου το κλειστό του ΟΑΚΑ σίγησε όταν ο Μπουρούσης συγκρούστηκε με τον Πέρο Άντιτς και έδειχνε να σφαδάζει από τον πόνο με τον Τσάβι Πασκουάλ να τον κάνει αλλαγή με τον Κρις Σίνγκλετον.

Η Φενέρ έκανε ένα σερί 5-0 αρχικά με το δίποντο του Ούντο και έπειτα με το τρίποντο του Ντατόμε για το 33-23. Ο Πασκουάλ έβαλε τον Νικ Καλάθη στο παρκέ με τον γκαρντ του τριφυλλιού να φτάνει τους 10 πόντους στο παιχνίδι γίνοντας ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων κάνοντας το 41-32. Η διαφορά στο σκορ παρέμεινε έως τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, η Φενέρ με καλή άμυνα κατάφερε να φτάσει σε ένα σερί 7-0 και από το 39-27 έφτασε στο 39-34 με τον Παναθηναϊκό ωστόσο, να διατηρεί ασφαλή διαφορά στο σκορ με την περίοδο να τελειώνει με 41-37. Να σημειώσουμε πως οι «πράσινοι» είχαν μόλις ένα λάθος στο πρώτο μέρος και 12/22 δίποντα και 4/14 τρίποντα.

Στη τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός, είχε ακόμη ένα νωθρό ξεκίνημα και τότε ανέλαβε δράση ο Ντιμίτρι Νίκολς ο οποίος σημείωσε δύο διαδοχικά τρίποντα και ένα δίποντο φτάνοντας τους 11 πόντους στο παιχνίδι και να δώσει διαφορά 10 πόντων στην ομάδα του για το 51-41 στα μισά της τρίτης περιόδου. Η Φενέρ δεν παρέδωσε τα όπλα ωστόσο και ψαλίδισε τη διαφορά στο 51-47, όμως το τρίποντο του Μάικ Τζέιμς διεύρυνε τη διαφορά για το «τριφύλλι» στο 54-46 2:29 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός είχε σταθερά ασφαλή διαφορά στο σκορ (57-50) έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Ντιμίτρι Νίκολς, ο οποίος σημείωσε 10 πόντους στη τρίτη περίοδο φτάνοντας τους 14 στο παιχνίδι. Το τέλος της περιόδου βρήκε το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ με 61-52 μετά τις δύο εύστοχες βολές του Γιάννη Μπουρούση.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό με τον Γιάννη Μπουρούση να σημειώνει 5 πόντους αρχικά με εύστοχο τρίποντο και έπειτα με ακόμη ένα δίποντο με τον Καρδιτσιώτη σέντερ να φτάνει τους 9πόντους και να διευρύνει τη διαφορά στο 66-52 για το +14 με τους θεατές του ΟΑΚΑ να εμψυχώνουν τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Παναθηναϊκός είχε σε κορυφαία βραδιά τον Νικ Καλάθη, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ με τους 16 πόντους και τις 10 ασίστ που μοίρασε, βοήθησε σημαντικά το «τριφύλλι». Με ένα σερί 4-0 του έλληνα γκαρντ, οι «πράσινοι» διεύρυναν τη διαφορά στο +14 και το 71-57 στα μισά της τέταρτης περιόδου. Ο Παναθηναικός συνέχισε την καλή του απόδοση με τον Νικ Καλάθη να βρίσκεται παντού στο παρκέ παίρνοντας κρίσιμα ριμπάουντ και μοιράζοντας καθοριστικές ασίστ, όπως αυτή προς τον Τζέιμς Φελντέιν 1:12 πριν τη λήξη με τον Δομινικανό να σημειώνει ακόμη ένα τρίποντο διαμορφώνοντας το 78-68 διατηρώντας τη διαφορά στο +10.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του παιχνιδιού, καθώς επικράτησε με 81-70.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 41-37, 61-52, 81-70.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ