ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Oh captain… my captain!

Ο Νικ Καλάθης για ακόμη μια φορά με μια ακόμη εντυπωσιακή απόδοση αυτή τη φορά κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, «βούλωσε» τα στόματα των επικριτών του που ασκούσαν κριτική ακόμη και για το συμβόλαιο που έχει με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Oh captain... my captain!

Όπως φαίνεται από τα στατιστικά του όμως έως τώρα, ο Νικ Καλάθης αξίζει κάθε λεπτό του ευρώ που λαμβάνει από την πράσινη ΚΑΕ.

Στη χθεσινή πολύ σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε με 81-70, ο Καλάθης σημείωσε 16 πόντους, μοίρασε 11 ασίστ, μάζεψε 8 ριμπάουντ, έκανε 5 κλεψίματα αλλά και ένα εντυπωσιακό μπλοκ στον προσωπικό του αντίπαλο Μπόμπι Ντίξον, ο οποίος σημείωσε μόλις δύο πόντους σε 22:02 λεπτά συμμετοχής.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» βρίσκεται ψηλά σε έξι κατηγορίες της Ευρωλίγκα κάτι που αποδεικνύει πως ο Νικ μπορεί να μην έχει το σουτ που λένε και οι επικριτές του, έχει όμως όλα τα άλλα που βοηθούν τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει τις νίκες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.154 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του Νικ Καλάθη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα.

Ασίστ

Ο Καλάθης μετρά 83 ασίστ με 7 ασίστ μέσο όρο και βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον Μίλος Τεόντοσιτς που βρίσκεται στην κορυφή με 94 με ένα ματς λιγότερο.

Κλεψίματα

Δεύτερη θέση και στα κλεψίματα, ο Νικ μετρά 20 κλεψίματα με 1.67 μέσο όρο σε 12 αγωνιστικές, με τον Τσαρλς Τζένκινς του Ερυθρού Αστέρα να βρίσκεται στη κορυφή με 23 σε ισάριθμες συμμετοχές.

Λεπτά συμμετοχής

Λόγω του τραυματισμού του Μάικ Τζέιμς, ο Καλάθης έπαιζε αναγκαστικά περισσότερο και έτσι βρίσκεται στη τρίτη θέση της σχετικής κατηγορίας με 380:02 λεπτά συμμετοχής, πίσω από τον δεύτερο Ταϊρίς Ράις της Μπαρτσελόνα με 385:09 λεπτά και του Κιθ Λάνγκφορντ της που βρίσκεται στη κορυφή με 413:07 λεπτά συμμετοχής.

Εύστοχα σουτ εντός πεδιάς

Έχει γίνει πολύ κριτική για το σουτ του Καλάθη ωστόσο ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατηγορίας, με 64/139 δίποντα και ποσοστό ευστοχίας 46.04%. Στις πρώτες τρεις θέσεις από τον τρίτο στον πρώτο, βρίσκονται οι: Σέρχιο Γιουλ 64/146 (Ρεάλ Μαδρίτης), Μπροκ Μότουμ 67/114 (Ζαλγκίρις Κάουνας), Ταϊρίς Ράις 68/178 (Μπαρτσελόνα) και στην κορυφή ο Κιθ Λάνγκορντ με 94/221 (Ούνιξ Καζάν).

Πόντοι

Ο Νικ βρίσκεται στη 12η θέση της Ευρωλίγκας, έχοντας σημειώσει 160 πόντους με μέσο όρο 13.33 πόντους, όντας πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό με τους Κέι Σι Ρίβερς και Κρις Σίνγκλετον να τον ακολουθούν με 135 πόντους αντίστοιχα.

Αξιολόγηση

Σε αυτή τη κατηγορία ο Νικ μετά από 12 αγωνιστικές, βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 227 βαθμούς αξιολόγησης και 18.92 ανά μέσο όρο. Στις πρώτες τέσσερις θέσεις από τον τέταρτο στον πρώτο βρίσκονται οι: Ντέρικ Μπράουν 227 (Εφές Αναντολού), Έκπε Ούντο 234 (Φενέρμπαχτσε), Νικολό Μέλι 241 (Μπάμπεργκ) και στην κορυφή ο Κιθ Λάνγκφορντ (Ούνιξ Καζάν), με 283 βαθμούς αξιολόγησης.

Τέλος, σας παραθέτουμε τα όσα έχει καταφέρει ο Νικ Καλάθης έως τώρα, σε αυτές τις 12 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα. Είναι αξιοσημείωτο πως δεν έχει τελειώσει παιχνίδι με μονοψήφιο αριθμό πόντων αλλά και το ότι βρέθηκε πολύ κοντά στο να έχει περισσότερα νταμπλ-νταμπλ από τα δύο που έχει σημειώσει μέχρι την 12η αγωνιστική.

15609086_10212444866503475_1584285235_o

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.