ΚΛΕΙΣΙΜΟ
O ΣΤΙΛ ΣΤΟ PANATHINAIKOS24

«Ήμασταν στα κινητά για να δούμε αν περάσαμε»

Ο Λουκ Στιλ μίλησε στο Panathinaikos24.gr λίγα λεπτά μετά την πρόκριση επί του Απόλλωνα και εξήγησε τη… σύγχυση για τα γκολ που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός αλλά και το τι συνέβη στα αποδυτήρια

«Ήμασταν στα κινητά για να δούμε αν περάσαμε»

Η… τρέλα λίγων λεπτών που επικράτησε την Πέμπτη το απόγευμα στη Ριζούπολη με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να θεωρούν ότι η ομάδα ήθελε και πέμπτο γκολ για να προκριθεί είχε αντίκτυπο και στην ομάδα. Επικράτησε σύγχυση στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι που ο Λουκ Στιλ ενημερώθηκε από τον Γκαλίνοβιτς πως αρκούν τα τέσσερα και στη συνέχεια ενημέρωσε την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Βρετανός τερματοφύλακας μίλησε στο Panathinaikos24.gr μετά το τέλος της αναμέτρησης και εξήγησε πως ακόμα και μετά το τέλος του ματς οι παίκτες έψαχναν στα αποδυτήρια να βρουν αν προκρίθηκαν. Επιπλέον, τόνισε πως θα προσπαθήσει να εξηγήσει στους φίλους του στην Αγγλία τι συνέβη σε αυτό το παιχνίδι, ενώ αναφέρθηκε και στην άσχημη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου που τους έκανε… σιωπηλούς στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά όσα μας είπε ο Λουκ Στιλ:

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.172 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Ήταν απίστευτο, έτσι; Θα προσπαθήσω να εξηγήσω στους φίλους μου στην Αγγλία τι συνέβη σε αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν ξέρω εάν θα τα καταφέρω. Σίγουρα θα το θυμάμαι αυτό το ματς περισσότερο από τα άλλα. Παίζαμε για να νικήσουμε, αλλά την ίδια στιγμή εξαρτιόμασταν από άλλα αποτελέσματα και ήταν περίπλοκο. Ήταν η χαρά του αθλήματος και όσοι το παρακολούθησαν, θα το απόλαυσαν. Εμείς ήμασταν στα κινητά για να ενημερωθούμε για το άλλο παιχνίδι, να δούμε αν περάσαμε.

Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ κακοί, το είδατε και εσείς. Δεχτήκαμε ανόητα γκολ. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε, τα δύο παιδιά που μπήκαν άλλαξαν το ματς. Ο Μπεργκ σκόραρε και μας έβαλε στο κόλπο… Αλλά, ευτυχώς… Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για εσάς που γράφατε το παιχνίδι».

Ναι, αλλάξαμε πολλές φορές τα κείμενα μας

«Θα χρειαστείτε πολλές σελίδες για να εξηγήσετε στους φιλάθλους που δεν ήταν στο γήπεδο, τι συνέβη».

Μετά την ανατροπή του σκορ, ξέρατε ότι προκρίνεστε; Γιατί βλέπαμε την ομάδα να παίζει επιθετικά ακόμα και μετά την αποβολή;

«Για να είμαι ειλικρινής, ξέραμε ότι χρειαζόμαστε ακόμα ένα γκολ στο 4-2. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να σκοράρουμε. Μετά έγινε το πέναλτι, σκόραρε ο αντίπαλος και σκεφτόμουν ότι θέλουμε δύο γκολ. Τότε, από τον πάγκο μας φώναζαν ότι ήταν εντάξει και ότι περνάμε. Εγώ το είπα και στους άλλους και η ψυχολογία όλων μας, άλλαξε. Αμυνθήκαμε όλοι αποτελεσματικά και πήραμε την πρόκριση».

Πως είναι αυτό το συναίσθημα; Ενώ ξέρεις ότι δεν προκρίνεσαι, ξαφνικά να μαθαίνεις ότι σου κάνει το σκορ;

«Δεν μπορώ να το περιγράψω. Ένιωθα τόσο άσχημα από το πρώτο ημίχρονο. Στα αποδυτήρια ήμασταν όλοι σιωπηλοί. Είχαμε μπερδευτεί. Αλλά, θέλαμε να νικήσουμε το ματς έστω για το γόητρο. Όταν το γυρίσαμε σε 3-2 και νομίζαμε ότι χρειαζόμαστε και άλλα γκολ, πιεστήκαμε πολύ. Αλλά οι πιο έμπειροι παίκτες μας αφύπνισαν, πήγε πολύ καλά και ο Ράσμους Τελάντερ. Επέστρεψε από τον τραυματισμό και δικαιούται τα εύσημα, γιατί καθάρισε φάσεις».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.