ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Με το «fast forward» πατημένο!

Ο MVP της «επέλασης» του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο, Μάικ Τζέιμς, πραγματοποίησε κόντρα στην Αρμάνι την καλύτερή του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα, παίζοντας για 24 λεπτά με το πόδι «κολλημένο» στο «γκάζι»...

Με το «fast forward» πατημένο!

Θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ένας κινηματογραφικός τίτλος για να περιγράψει όσο το δυνατόν ακριβέστερα την εμφάνιση του Μάικ Τζέιμς στο «Mediolanum Forum» το βράδυ της Τετάρτης.

Μια παραλλαγή του, γνωστού σε όλους μας, «Run, Forest, run», θα ταίριαζε, εάν ο συμπαθής Φόρεστ Γκαμπ ήξερε εκ των προτέρων τον λόγο για τον οποίο «όργωσε» χιλιάδες χιλιόμετρα, εν αντιθέσει με τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος και γνώριζε και επέβαλλε την ταχύτητα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, στο παιχνίδι απέναντι στην Αρμάνι…

Οι «πράσινοι» έχουν την τύχη να διαθέτουν έναν από τους πιο γρήγορους (αν όχι τον ταχύτερο) παίκτη της Ευρωλίγκας και στο Μιλάνο, επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά φέτος τον λόγο για τον οποίο κίνησαν «γη και ουρανό» για τον αποκτήσουν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και γιατί προχώρησαν στην επιλογή να περιμένουν καρτερικά την επιστροφή του από τον δίμηνο τραυματισμό του.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.988 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Τζέιμς «ξεπλήρωσε» κόντρα στην Αρμάνι το πρώτο «γραμμάτιο» της εμπιστοσύνης που έδειξε ο Παναθηναϊκός και οι οπαδοί της ομάδας το προηγούμενο διάστημα στο οποίο ο Αμερικανός βρισκόταν στα «pits». Η λήξη της αναμέτρησης τον βρήκε -δικαιωματικά- MVP της βραδιάς, έχοντας συγκομιδή 19 πόντων (5/7 διπ. – 3/6 τριπ.) 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ενός κλεψίματος σε 24 λεπτά συμμετοχής (συν δέκα δευτερόλεπτα).

O 26χρονος γκαρντ από το Όρεγκον κέρδισε στο «νήμα» τον μόνιμα αναδειχθέντα ως πολυτιμότερο παίκτη των «πρασίνων» τον τελευταίο καιρό, Νικ Καλάθη, μαζεύοντας τρεις παραπάνω βαθμούς από τον Έλληνα διεθνή (25 έναντι 22) στο index rating. Μπορεί ο Νικ να ήταν για άλλη μία φορά «ολοκληρωτικός» και «αρχοντικός» εντός παρκέ, πραγματοποιώντας όλες τις διαθέσιμες «δουλειές» και υποχρεώσεις ενός «άσου» και με το παραπάνω, ωστόσο ο Τζέιμς ήταν -επιτέλους- «εκρηκτικός».

Ο Μάικ Τζέιμς, έπαιξε στο Μιλάνο, όντας σε ρυθμούς… fast forward! Ήταν ένα «κλικ» πιο ταχύς από τους συμπαίκτες του και… δυο-τρία από τους αντιπάλους του, οι οποίοι τον παρακολούθησαν να «φορτώνει» οκτώ φορές το καλάθι τους, με κάθε διαθέσιμο τρόπο, δίχως να μπορούν να τον σταματήσουν. Το επιθετικό του «ρεπερτόριο» σε συνδυασμό με την ταχύτητα και εκρηκτικότητά του, συντέλεσαν ώστε εκείνος να σκοράρει έχοντας… ποικιλία στις κινήσεις του.

Μετά από σταυρωτή, μετά από σκριν στην κορυφή και διείσδυση, με spot-up shot, με «σλάλομ», από κοντά (κάρφωμα), από μακριά (τρίποντο). Κάθε επίθεση του Παναθηναϊκού αποτέλεσε για την ασύντακτη και εν τρικυμία άμυνα της Αρμάνι, έναν άλυτο «γρίφο» όσο ο ίδιος βρισκόταν στο παρκέ…

Αυτός ακριβώς είναι ο Τζέιμς που «έβγαλε μάτια» στη Λαμποράλ και αυτός είναι ο Τζέιμς ο οποίος έχει ανάγκη ο Πασκουάλ, οι συμπαίκτες του, οι οπαδοί και εν τέλει ο σύλλογος. Μια ανεξάντλητη «γεννήτρια» ταχύτητας και εκρηκτικότητας, ικανή να «διασπάσει» τις δυσκολοκατάβλητες άμυνες και να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι την ομάδα, είτε συνδράμοντας στον ρυθμό της, είτε «ξεκολλώντας» την από το όποιο (αγωνιστικό) «τέλμα» προκύψει στις ερχόμενες υποχρεώσεις της.

Ο ήδη αθλητικός, ταχύς και εκρηκτικός Παναθηναϊκός, υπό την παρουσία του Μάικ Τζέιμς ενισχύει τα παραπάνω προσόντα στον υπερθετικό βαθμό. Απ’ ότι φαίνεται, η ολοκληρωτική επιστροφή του «παλιού καλού» παίκτη που γνωρίσαμε στην χώρα των Βάσκων και την Ευρωλίγκα είναι πιο κοντά απ’ όσο έδειχναν οι αρχικές εκτιμήσεις όλων.

Το ζητούμενο πλέον είναι το κατά πόσο οι εμφανίσεις σαν αυτή του Μιλάνου μπορούν να αποτελούν μέρος της αγωνιστικής καθημερινότητας του συλλόγου, δίχως μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Εάν συμβεί αυτό, από εδώ και στο εξής, με τον υγιή Τζέιμς στις «επάλξεις», ο Παναθηναϊκός θα μοιάζει (και θα παίζει) λες και βγήκε από το κουμπί του fast forward που υπάρχει σε κάθε τηλεκοντρόλ, με ταχύτητες μεγάλες. που λέει και το τραγούδι…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...