ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Η… κυρία με τα πολλά ονόματα

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε την... ανανεωμένη (από πλευράς ονομασίας) ομάδα της Βιτόρια, με την οποία δυσκολεύτηκε δεόντως απέναντί της όταν εκείνη λεγόταν Λαμποράλ και έχει την ευκαιρία να της επιβληθεί από... νωρίς τώρα που άλλαξε... λουκ!

Η... κυρία με τα πολλά ονόματα

Εάν δεν μπορείτε ακόμη να συνηθίσετε την εμπορική επωνυμία «Superfoods» δίπλα από το όνομα του Παναθηναϊκού, φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για οπαδούς (είναι και πολλοί) της αποψινής αντιπάλου των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ, οι οποίοι μέχρι να συνηθίσουν τη νέα «βάπτιση» του συλλόγου, εκείνος αλλάζει όνομα!

Πέρσι, ήρθε στην Αθήνα «φορτσάτη» ως… Λαμποράλ Κούτσα και «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τη σειρά των προημιτελικών (3-0) έχοντας τους νυν κατοίκους Αθηνών, Μπουρούση και Τζέιμς υπό «δαιμονιώδη» κατάσταση και τον κόουτς Περάσοβιτς κανονικό «βραχνά» στα πλάνα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς.

Φέτος επανέρχεται επί ελληνικού εδάφους λίγο πριν «εκπνεύσει» του 2016, αρκετά ανανεωμένη μα εξίσου δυνατή (όπως φαίνεται τουλάχιστον στο ξεκίνημά της) και… επαναβαπτισμένη. Η Λαμποράλ έγινε Σάσκι Μπασκόνια, ο Περάσοβιτς έδωσε τη θέση του στον Σίτο Αλόνσο, οι Μπουρούσης – Τζέιμς αντικαταστάθηκαν από τον Μπαρνιάνι και τον «γερόλυκο» μα πάντα επικίνδυνο Πριχιόνι.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.081 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι αλλαγές αυτές, κάθε άλλο παρά έδειξαν να πτοούν τους Βάσκους από την Βιτόρια, οι οποίοι έχουν… στρογγυλοκαθίσει στην πρώτη τετράδα της κατάταξης (4οι) με ρεκόρ 9 νικών και 4 ηττών και τον ρυθμό «ποτισμένο» μέσα τους. Αν μη τι άλλο, δείχνουν ικανοί να συνοδεύσουν και να υπερασπιστούν όσο αντέχουν και μπορούν την περσινή φαντασμαγορική πορεία που τους έφερε στην τρίτη θέση της Ευρώπης.

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά έως πολύ απέναντί της υπό το… καθεστώς Λαμποράλ την τελευταία διετία, καθώς εκτός από το περσινό «σκούπισμά» τους, οι Βάσκοι είχαν ξαναπεράσει «αλώβητοι» από την Αθήνα την σεζόν 2013/14 επικρατώντας των «πράσινων» με 68-61 στο ΟΑΚΑ (19/4/14) στο Top-16 (Νοσιόνι 16, Πλάις 12), πληρώνοντας τον «εξάστερο» με το ίδιο «νόμισμα». Λίγες εβδομάδες νωρίτερα (10/1/14), η «παράσταση» του Λάσμε και του Διαμαντίδη (20 και 10 πόντοι αντίστοιχα) έδωσε στον Παναθηναϊκό το «διπλό» στην βασκική επαρχία (72-64).

Παράλληλα οι τελευταίες συναντήσεις του Παναθηναϊκού με την ομάδα της Βιτόρια είναι αρκετά… επιζήμιες για τους «πράσινους», καθώς οι Βάσκοι αποτέλεσαν την αφορμή για την αποπομπή του Αργύρη Πεδουλάκη το 2014, μετά την εμφατική νίκη τους στο Μαρούσι. Δύο χρόνια αργότερα οι τρεις αναπάντητες νίκες τους στο Final-8 οδήγησαν στην «καρατόμηση» του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Βέβαια τα δεδομένα πλέον είναι διαφορετικά. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για τη θέση του, ασχέτως του τελικού αποτελέσματος στο αποψινό παιχνίδι. Ο Καταλανός, όπως και σύσσωμος ο σύλλογος θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα… παράδοση κόντρα στην Μπασκόνια (πλέον), ελπίζοντας πως η μετονομασία της θα αλλάξει το «γούρι» όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει από μία τραυματική ιστορία να θυμάται απέναντι στους Βάσκους.

Προ δεκαετίας, ως Ταού του Τιάγκο Σπλίτερ (2006), είχε ανακόψει την πορεία των υπερηχητικών τότε «πράσινων» του Ομπράντοβιτς, κατακτώντας μια νίκη-μαχαιρια στο ΟΑΚΑ (71-74). Πέρσι, υπό την κοινή παραδοχή του αουτσάιντερ, πέρασε «αέρα» για το Final-4, ξεπερνώντας εύκολα το εμπόδιο του Παναθηναϊκού με 3-0 στο Final-8.

Αν και το παιχνίδι προμηνύεται ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός έχει χρυσή ευκαιρία να πάρει τον «αέρα» της Σάσκι από νωρίς, ξεπληρώνοντας τα όποια απωθημένα του έχει αφήσει ως Ταού, ως Κάχα Λαμποράλ, ως Λαμποράλ Κούτσα, η αποψινή αντίπαλός του, ή αλλιώς η κυρία με τα πολλά ονόματα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.