ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-Μπασκόνια 69-68

Οι μάγκες με τα πράσινα!

Με ψυχωμένη εμφάνιση και κόντρα στα... φαλτσοφυρίγματα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 69-68 της Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ και πήρε την 4η σερί του νίκη στην Ευρωλίγκα! Τρομερή άμυνα του Καλάθη στην τελευταία επίθεση «έσβησε» τον Μπομπουά.

Οι μάγκες με τα πράσινα!

Η Μπασκόνια απέδειξε πως ήρθε στο ΟΑΚΑ για να πάρει «διπλό», εγκλωβίζοντας τον Παναθηναϊκό για ένα μεγάλο διάστημα στον δικό της ρυθμό, αλλά ο Μάικ Τζέιμς πήρε στο δεύτερο μέρος την επιθετική «σκυτάλη» από τον Κρις Σίνγκλετον και οδήγησε τους «πράσινους» σε μία μεγάλη νίκη (69-68). Τρομερός Καλάθης, έβαλε «χειροπέδες» στον Μπομπουά στην τελευταία επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον καθώς πέτυχε την τρίτη σερί νίκη του η οποία τον ανέβασε στην τέταρτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 9-5.

Το ματς Ο Παναθηναϊκός Superfoods μπήκε νευρικά στο παρκέ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πετύχει καλάθι και να δώσει την ευκαιρία στη Μπασκόνια να κάνει αρχικά ένα σερί 6-0. Ο Νικ Καλάθης έλυσε το γόρδιο δεσμό στην επίθεση, πετυχαίνοντας 4 πόντους και τον Κρις Σίνγκλετον να φέρνει αρχικά το ματς στα ίσα από τη γραμμή των βολών για το 6-6 και έπειτα να δίνει πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα με εύστοχο τρίποντο για το 9-8.

Κάπου εκεί το σόου του Αμερικανού ξεκινούσε. Ο φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού βρισκόταν παντού στο παρκέ και αποδείχθηκε θανάσιμη απειλή για τη Μπασκόνια καθώς με 1/1 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 8/8 ελεύθερες βολές και ένα κλέψιμο, πέτυχε 19 πόντους και έδωσε ένα ασφαλές προβάδισμα στην ομάδα του για το 27-16 ένα λεπτό πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου η οποία έληξε με 27-18.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός γκρέμισε ότι καλό έχτισε και η διαφορά των 9 πόντων καλύφθηκε εύκολα από τη Μπασκόνια και να ισοφαρίζει το σκορ με ένα σερί 9-0. Ο μόνος που βοήθησε την επιθετικά την ομάδα ήταν ο Μάικ Τζέιμς ο οποίος μετά από τρία λεπτά από την έναρξη της δεύτερης περιόδου, σημείωσε αρχικά ένα τρίποντο για το 30-27 και έπειτα μετά από δικό του ριμπάουντ κατάφερε να σημειώσει ακόμη ένα καλάθι κάνοντας το 32-31.

Οι «πράσινοι» μετρούσαν σωρεία αποτυχημένων επιθετικών προσπαθειών και μόνο ο Αμερικανός γκαρντ του «τριφυλλιού» σημείωσε 7 πόντους και όντας ο μόνος σκόρερ για την ομάδα του στη δεύτερη περίοδο για 8:30 λεπτά με τον Κρις Σίνγκλετον να φτάνει τους 21 πόντους μετά από διείσδυση μέχρι το καλάθι, προς το τέλος της περιόδου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την αστοχία των πρασίνων το γεγονός πως σε δύο περιόδους μόνο 4 παίκτες πέτυχαν καλάθι και πιο συγκεκριμένα οι: Σίνγκλετον 21π. Τζέιμς 7π., Νικ Καλάθης 7π. και Τζέιμς Φελντέιν 2π. Ο Τορνίκε Σενγκέλια σημείωσε 13 πόντους στη δεύτερη περίοδο ενώ το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από νωρίς με 5 ομαδικά φάουλ, έδωσε το δικαίωμα στην ισπανική ομάδα να βρίσκεται συχνά στη γραμμή των ελεύθερων βολών.

Το «τριφύλλι» προσπάθησε να αντιδράσει στη καλή περίοδο της Μπασκόνια με περιφερειακά σουτ χωρίς επιτυχία με μόλις 4/15 τρίποντα με αποτέλεσμα η ισπανική ομάδα να βρίσκεται σταθερά μπροστά στο σκορ. Το τέλος της δεύτερης περιόδου βρήκε τη Μπασκόνια μπροστά στο σκορ με 41-37. Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με το τρίποντο του Χανγκά να δίνει προβάδισμα 9 πόντων στη Μπασκόνια, το οποίο η ισπανική ομάδα διατηρούσε έως τα μισά της τρίτης περιόδου.

Η εντυπωσιακή σκαστή ασίστ του Νικ Καλάθη που οδήγησε στο εντυπωσιακό κάρφωμα του Τζέιμς Φελντέιν, ξύπνησε τόσο τον εγωισμό του Παναθηναϊκού, όσο και τον κόσμο στις κερκίδες στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Το τρίποντο του Ντιμίτρι Νίκολς μετέπειτα, έφερε το «τριφύλλι» στο -4 με το σκορ να είναι στο 45-49 υπέρ της Μπασκόνια. Ο Νικ Καλάθης «σκούπισε» το παρκέ μαζεύοντας 5 ριμπάουντ και μοιράζοντας τρεις ασίστ στη τρίτη περίοδο, μετρώντας 6 συνολικά στο παιχνίδι.

Η αστοχία από την περιφέρεια συνεχίστηκε για τον Παναθηναϊκό και στο δεύτερο μέρος με 6/20 τρίποντα, μετρώντας 2/5 πίσω από τη γραμμή των 6,75 στη τρίτη περίοδο. Η Μπασκόνια βρισκόταν σταθερά μπροστά στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια με τους Σενγκέλια 15π. και Χανγκά 12π. να οδηγούν επιθετικά την ισπανική ομάδα. Ωστόσο το τρίποντο του Νικ Καλάθη 20 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου, έφερε το «τριφύλλι» στο 55-57, με τον αρχηγό των «πρασίνων» να φτάνει τους 12 πόντους με 4/10 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 1/3 ελεύθερες βολές, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τη Μπασκόνια μπροστά στο σκορ με 59-55. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 57-59 με τον Νικ Καλάθη να μειώνει για το «τριφύλλι» στην τέταρτη περίοδο, φτάνοντας τους 14 πόντους στο παιχνίδι. Η καλή άμυνα του Παναθηναϊκού οδήγησε τη Μπασκόνια σε λάθη που εκμεταλλευόταν με περισσή ευκολία οι «πράσινοι».

Το τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς έδωσε προβάδισμα στο «τριφύλλι» για το 62-61 στα μισά της περιόδου με τον Τζέιμς μετέπειτα να διευρύνει το σκορ σε 65-63. Οι δέκα χαμένες ελεύθερες βολές (15/25) αλλά και τα φαλτσοσφυρίγματα του Λουίτζι Λαμόνικα, έκαναν τη ζωή δύσκολη στον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι» ωστόσο ήταν μπροστά στο σκορ τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα όμως ο Μπομπουά μείωσε σε 67-66 για τη Μπασκόνια και να εντείνει το άγχος για το ποιος θα επικρατήσει στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Το ματς βρισκόταν στη κόψη και μια λάθος απόφαση θα μπορούσε να κρίνει το παιχνίδι. Και αυτό έγινε. Ο Μπομπουά μετά από υποδειγματική άμυνα του Παναθηναϊκού, κράτησε παραπάνω απ’ όσο έπρεπε τη μπάλα στην τελευταία κατοχή της Μπασκόνια και έτσι το τριφύλλι πήρε μια αγχωτική ωστόσο πολύ σημαντική νίκη με 69-68 διατηρώντας το σερί των 4 νικών σε ισάριθμα ματς.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 37-41, 55-59, 69-68

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 23 (3), Νίκολς 3 (1), Ρίβερς 4 (1), Τζέιμς 16 (2), Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 6, Γκάμπριελ, Μπουρούσης 3, Καλάθης 14 (1)

Μπασκόνια (Σίτο Αλόνσο): Λάρκιν 6, Πριτζιόνι, Βόιγκντμαν 6, Χάνγκα 12 (1), Μπομπουά 11 (1), Μπλάζιτς, Ντιόπ 10, Τιγί 4, Σενγκέλια 17, Μπάντιντζερ, Λουθ 2

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE