ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ

«Παλέψαμε μέχρι το τέλος»

Ο Μάικ Τζέιμς μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods κόντρα στη Μπασκόνια με 69-68, που απέδωσε τη νίκη, αλλά και το πόσο έτοιμος νιώθει αγωνιστικά.

«Παλέψαμε μέχρι το τέλος»

Ο γκάρντ του Παναθηναϊκού, ήταν εκείνος που κράτησε την ομάδα στο παιχνίδι στην κακή δεύτερη περίοδο του «τριφυλλιού», όντας ο μόνος παίκτης που σημείωσε 7 πόντους από τους συνολικά 9 στο κακό δεκάλεπτο της ομάδας. Συνολικά στο παιχνίδι σημείωσε 16 πόντους, με 4/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 2/2 ελεύθερες βολές ενώ μάζεψε και τρία ριμπάουντ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Πως ένιωσες που έπαιξες κόντρα στην παλιά σου ομάδα;

«Ένιωσα λίγο περίεργα στην αρχή γιατί έπαιζα κόντρα σε φίλους μου όμως σιγά-σιγά άρχισα να γίνομαι περισσότερο ανταγωνιστικός και φυσικά ήθελα να τους κερδίσω».

Πιστεύεις πως αυτή η νίκη ήταν η σημαντικότερη ως τώρα;

«Είναι νωρίς ακόμη  μιας και είμαστε στα μισά της κανονικής περιόδου, όμως φυσικά μας βοηθά στην βαθμολογία και δείχνει στους αντιπάλους μας πως δεν τα παρατάμε και μαχόμαστε μέχρι το τέλος. Είχαμε και άλλες σημαντικές νίκες και αυτή με τη Μπασκόνια μας βοηθά να αποκτήσουμε μομέντουμ. Παλέψαμε πολύ στο παιχνίδι και θέλαμε να κερδίσουμε όσο ποτέ άλλοτε».

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.154 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι σας δυσκόλεψε σε αυτό το παιχνίδι;         

«Είναι η Μπασκόνια. Παίζουν με ασφυκτική άμυνα σε όλο το γήπεδο, σε κάνουν να παλεύεις για το κάθε καλάθι στην επίθεση, τρέχουν στον αιφνιδιασμό, είναι πολύ καλή ομάδα. Συμμετείχαν στο Φάιναλ Φορ πέρσι και ακόμη παίζουν πολύ καλό μπάσκετ παρά το γεγονός πως οι παίκτες σε σχέση με πέρσι έχουν αλλάξει».

Είχατε μια πολύ καλή πρώτη περίοδο τι συνέβη στην δεύτερη που χάσατε το προβάδισμα των 9 πόντων;

«Μας βοήθησε πολύ ο Κρις (Σίνγκλετον) στη πρώτη περίοδο όπου ήμασταν πολύ καλοί όμως δεν μπορούσε να συνεχιστεί η ίδια απόδοση μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και αυτό είναι λογικό. Δεν μπορείς να έχεις τέλεια απόδοση σε 40 λεπτά παιχνιδιού. Είχαμε απλά μια κακή περίοδο».

Πως σου φάνηκε η τελευταία άμυνα του Νικ Καλάθη που ουσιαστικά έδωσε τη νίκη;  

«Ναι έπαιξε πολύ καλή άμυνα».

Πλέον έχετε 9-5 όπως και πέντε ομάδες στη κατάταξη.

«Ναι είναι πολύ ανταγωνιστική φέτος η Ευρωλίγκα, πιστεύω πως θα είναι έτσι μέχρι το τέλος και θα επικρατήσει η ομάδα με συνέχεια και συνέπεια στο παιχνίδι της και μένει να δούμε τι θα γίνει».

Ποιο ήταν το σημείο κλειδί για να πάρει αυτή τη νίκη η ομάδα;

«Παίξαμε με καρδιά. Θέλαμε τη νίκη περισσότερο από εκείνους, παλέψαμε σκληρά και το θέλαμε περισσότερο. Χάσαμε πολλά καλάθια, λέι απ, βολές, όμως δεν αφήσαμε αυτές τις κακές στιγμές να μας ρίξουν ψυχολογικά και έτσι παλέψαμε μέχρι το τέλος και πήραμε τη νίκη».

 Είσαι 100% έτοιμος πλέον;

«Ναι, νομίζω πως είμαι σε καλύτερη κατάσταση τώρα από όταν επέστρεψα στην αγωνιστική δράση που ήθελα να είμαι εντυπωσιακός στο παιχνίδι μου όμως επέστρεψα στην πραγματικότητα και τον τελευταίο μήνα που αγωνίζομαι νιώθω πολύ καλύτερα και πιο άνετα στο παρκέ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.