ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-Ρέθυμνο 116-83

Παναθηναϊκός να τον πιεις στο ποτήρι…

Ο Παναθηναϊκός Superfoods, με ένα εκπληκτικό σερί 37-8(!) στην τρίτη περίοδο, επικράτησε του Ρεθύμνου με 116-83 με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε να αποθεώνεται στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Όμορφο μπάσκετ από την ομάδα του Πασκουάλ στο δεύτερο ημίχρονο, πάνω από 6.000 κόσμος στο ΟΑΚΑ!

Παναθηναϊκός να τον πιεις στο ποτήρι...

Παναθηναϊκός βγαλμένος μέσα από το ΝΒΑ… έριξε 116 πόντους στο Ρέθυμνο,  προσέφερε σούπερ θέαμα στον κόσμο που έδωσε βροντερό “παρών” στο κλειστό και πλέον προετοιμάζεται για τη μάχη στο Καζάν, την ερχόμενη Παρασκευή.

Ντεμπούτο του Αλεσάντρο Τζεντίλε, ο οποίος πήρε αρκετό χρόνο από τον Πασκουάλ, σκόραρε δύο πόντους, σέρβιρε… πέντε ασίστ και έδειξε να το διασκεδάζει, παρότι ακόμα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί, κάτι που φάνηκε.

Το ματς

Καλάθης, Σίνγκλετον, Χαραλαμπόπουλος, Φελντέιν και Νίκολς, οι πέντε βασικοί του Πασκουάλ, με το Ρέθυμνο να ξεκινά με τους Φιτζπάτρικ, Γιαννόπουλο, Άρνολντ, Τάλτον και Κράβιτς.

Σούπερ ξεκίνημα…

Με το πόδι κολλημένο… στο γκάζι μπήκε ο Παναθηναϊκός, με ένα γρήγορο 8-0 και σκυλίσια άμυνα, μέσα σε δύο λεπτά άνοιξε τη διαφορά. Το Ρέθυμνο απάντησε γρήγορα και με αλλεπάλληλα καλάθια μείωσε στον πόντο (15-14, 4:06), σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με την μπάλα πάνω-κάτω και φρενήρη ρυθμό.

Με προσωπικές ενέργειες του Καλάθη αλλά και του Φελντέιν, ο Παναθηναϊκός έκλεισε την πρώτη περίοδο με διαφορά έξι πόντων (με buzzer beater του Τζέιμς), σε ένα ματς που είχε ενέργεια και μπόλικο τρέξιμο.

Τζέιμς και Μπουρούσης έδωσαν ενέργεια και καλάθια στον Παναθηναϊκό, την ίδια στιγμή, που ο Τσάβι Πασκουάλ πέρασε-εν μέσω αποθέωσης-τον Τζεντίλε στο παρκέ. Οι «πράσινοι» με μικρό σερί στα πρώτα λεπτά πέρασαν και με επτά πόντους μπροστά, το Ρέθυμνο έβρισκε λύσεις και έμενε κοντά (42-38, 3:00), με τον καταλανό τεχνικό να έχει παράπονα από τους παίκτες του.

Έμεινε στην αρχή…

Ο Πασκουάλ μετά και τις βολές του Έντουαρντς (42-40), έβαλε ξανά Καλάθη-Φελντέιν στο παρκέ, οι δύο τους συνδυάστηκαν για το 44-40, με τον αρχηγό να κλέβει στην επόμενη φάση.

Στα 40΄΄ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους (46-42), ο Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ, σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τους παίκτες του, μήπως και πάνε στα αποδυτήρια με μεγαλύτερη διαφορά.

Αντίθετα με αυτό που περίμενε ο Ισπανός κόουτς, είδε το Ρέθυμνο να σκοράρει με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με διαφορά ενός καλαθιού μόλις… με το ματς να παραμένει ορθάνοικτο!

Στο +10 με την έναρξη…

Καλάθης, Νίκολς και Σίνγκλετον έδωσαν αέρα 10 πόντων στον Παναθηναϊκό (54-44, 7:23), με την έναρξη της τρίτης περιόδου, με τους «πράσινους» να δείχνουν διάθεση να βάλουν τα πράγματα σε μια… τάξη, με τον Κωνσταντινίδη να καλεί τάιμ άουτ, μετά από αυτό το 10-0 σερί του «τριφυλλιού».

Ο αρχηγός μοίραζε, ο Σίνγκλετον έβαζε… και ο Παναθηναϊκός στα μισά της περιόδου βρισκόταν μπροστά με 17 (63-46), κόβοντας τον… αέρα των Κρητικών, βάζοντας το νερό στ΄ αυλάκι.

Απίστευτο σερί και τέλος… αγώνα!

Ο Νικ Καλάθης με συνεχόμενους πόντους καθάρισε την… μπουγάδα (73-48), με τον Παναθηναϊκό να τρέχει ένα σερί 31-4 στο τρίτο δεκάλεπτο (37-8 συνολικά το σερί), τελειώνοντας την υπόθεση νίκη. Δύο βολές του Καμπερίδη (77-50), έσπασαν το εντυπωσιακό πράσινο σερί, ωστόσο οι πράσινοι ήταν ασταμάτητοι, φτάνοντας στο +30, με τρίποντο του Φελντέιν.

Ο Τζεντίλε μπορεί να μη σκόραρε ούτε στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε στην τρίτη περίοδο, ωστόσο πρόλαβε να δώσει μία ασίστ (δεύτερη συνολικά) στον Φώτση, ο οποίος έγραψε το 83-52, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Το σόου των παικτών του Πασκουάλ συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο (92-60, 6:24), άπαντες πλην Τζεντίλε, είχαν σκοράρει, με πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων και τον κόσμο να απολαμβάνει την αναμέτρηση, περιμένοντας πότε θα σκοράρει ο Ιταλός, κάτι που έκανε στα 5:17 με jump shoot και φυσικά αποθεώθηκε!

Οι πράσινοι δεν άργησαν να φτάσουν τους 100 πόντους, τους οποίους ξεπέρασαν φυσικά, ο κόσμος χόρτασε μπάσκετ, το χάρηκε με την ψυχή του και πλέον η ομάδα του Πασκουάλ, στρέφει την προσοχή της στο ματς με την Ούνιξ Καζάν την ερχόμενη Παρασκευή στη Ρωσία, προκειμένου να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-44, 83-52, 116-83.

inner
inner

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ