ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Andiamo Alessandro!

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε θα πραγματοποιήσει κόντρα στο Ρέθυμνο το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Απόψε θα ξεκινήσει η «συγγραφή» του δικού του «βιβλίου», το οποίο μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε ένα πρώτης τάξεως «μυθιστόρημα», με τη συνδρομή του ιδίου...

Andiamo Alessandro!

Η τροπή που πήραν τα γεγονότα στην υπόθεση του Αλεσάντρο Τζεντίλε, μοιάζει να έχει «σκηνοθετηθεί» από κάποιο… πνεύμα του μπάσκετ, παρόμοιο με δαύτα που κυκλοφορούν αυτές τις άγιες μέρες, όπως προτάσσει η παράδοση.

Το «παραμύθι» που αρχικά κυκλοφόρησε γύρω από τον μελλοντικό επαγγελματικό σταθμό του 24χρονου γκαρντ/φόργουορντ έγραψε τις πρώτες του «σελίδες» αμέσως μετά την τοποθέτησή του σε διαθεσιμότητα από την Αρμάνι Μιλάνο. Άμεσα, οι Μπαρτσελόνα, Ρόκετς, Φενέρ, έκαναν την πρώτη κίνηση, η οποία έμελλε να σταματήσει είτε στις πρώτες επαφές είτε σε προφορικό «ανώριμο» επίπεδο.

Κάπου εκεί άρχισαν να ακούγονται οι πρώτοι «ψίθυροι» για τον Παναθηναϊκό. Λίγο η δυναμική του «εξάστερου» στο πανευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα, λίγο η επιθυμία του πατρός Νάντο να καμαρώσει τον δευτερότοκο υιό του υπό τη «σκέπη» και την προστασία ενός οργανισμού στον οποίο μεγαλούργησε ο ίδιος πριν περίπου 16 χρόνια, λίγο η φωτογραφία που κυκλοφόρησε με «αστραπιαία» ταχύτητα στο ίντερνετ και απεικονίζει τον 8χρονο τότε Αλεσάντρο να χαϊδεύει το τρόπαιο της Θεσσαλονίκης…

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.079 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Να που «το λίγο γίνεται πολύ», όπως λέει ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς και η «σπίθα» των -αρχικά αβάσιμων- φημών έγινε… πυρκαγιά. Ο Αλεσάντρο πήρε το αεροπλάνο για Αθήνα και η υποψία άρχισε να γίνεται βεβαιότητα. Οι λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων είχαν και αυτές τη σημασία τους. Ο πατέρας «έστρωσε» τηλεφωνικώς τον δρόμο και ο υιός φρόντισε να επικυρώσει την προοπτική που φάνηκε εξ αρχής πως ήταν πιο συμφέρουσα για εκείνον και το κλυδωνιζόμενο αγωνιστικά μέλλον του.

«Ο Τζεντίλε τα βρήκε σε όλα με τον Παναθηναϊκό»… λίγες ημέρες αργότερα η είδηση αυτή φιγούραρε πρώτη σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ.  Οι Τζεντίλε επέστρεψαν. Αυτή τη φορά, ο πατήρ Νάντο δεν αρκέστηκε στο ρόλο του παρατηρητή και «τράβηξε από το αυτί» τον Αλεσάντρο, ο οποίος έδειχνε τον τελευταίο καιρό πως κινδύνευε να χάσει όλα όσα «έχτιζε».

«Εδώ πέρασα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Εδώ είναι και η δική σου ευκαιρία»… Κάπως έτσι φαίνεται να συμβούλεψε ο πατέρας τον γιο. Βέβαια και ο γιος δεν κατέληξε στην Αθήνα για να ικανοποιήσει το «γινάτι» του Νάντο. Αντιθέτως, είχε προλάβει να αποθηκεύσει στον «σκληρό δίσκο» του, όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες. Η νυν ομάδα του του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί δίπλα σε ένα -βαρύτιμο- τρόπαιο, σε ηλικία μόλις οκτώ χρονών. Επτά χρόνια πριν ξεκινήσει την περιπλάνησή του στο άθλημα είχε φωτογραφηθεί δίπλα στο όνειρο πολλών μελλοντικών συναδέλφων του.

Ο Παναθηναϊκός, ως είθισται, τον υποδέχθηκε ως έναν ήδη γνωστό του. Εξάλλου ο ίδιος για περίπου δύο χρόνια «μπαινόβγαινε» συχνά στο ΟΑΚΑ, ενώ τις ημέρες των αγώνων παρακολουθούσε τον πατέρα του να αγωνίζεται, ντυμένος στα πράσινα και έχοντας δίπλα τον μεγάλο αδερφό, Στέφανο.

Απόψε, κόντρα στο Ρέθυμνο, ο Ιταλός θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Το απόγευμα της Δευτέρας, μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, ο Αλεσάντρο θα ξεκινήσει τη συγγραφή του δικού του παραμυθιού, το οποίο έχει όλα τα «φόντα» να εξελιχθεί σε μυθιστόρημα και έπειτα σε μύθο, εάν φυσικά βάλει και ο ίδιος το «χεράκι» του…

Andiamo (εμπρός) λοιπόν Alessandro… Ξεκινάμε!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.