ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η αρχή των πάντων

Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του το μακρινό 1921. Ένας τίτλος που έμελλε να «ανοίξει» τον χορό για όσα σπουδαία και τρανά επακολούθησαν στο διάβα του 20ου και του 21ου αιώνα

Η αρχή των πάντων

Μελετώντας την ιστορία ενός οργανισμού, ενός συλλόγου που είναι κάτι παραπάνω από μία «οντότητα», όπως ο Παναθηναϊκός, στις περισσότερες των περιπτώσεων γινόμαστε άξιοι θαυμαστές των τίτλων και των επαίνων.

Ιδιαίτερα δε, όσον αφορά το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου, δεν γίνεται να μη σταθεί ο οποιοσδήποτε στην τεράστια συνεισφορά του στο άθλημα, εντός και εκτός συνόρων, αλλά παράλληλα και στην συνεχή και συνεπή ανά τα χρόνια «ακτινοβολία» του.

Κάθε ένα από τα 35 πρωταθλήματα, τα 17 κύπελλα, τα 6 ευρωπαϊκά, το διηπειρωτικό του 1996, συμπεριλαμβανομένων των 9 νταμπλ και των 2 triple crown αποτελεί ένα αυτοτελές και αυτόφωτο κομμάτι της μπασκετικής παναθηναϊκής ιστορίας.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 15.879 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ωστόσο, όπως εύστοχα αναφέρει το αρχαίο ρητό, «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Αυτήν την αρχή τιμούμε σε αυτό το κείμενο, καθώς συμπληρώνονται 95 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου.

Δύο χρόνια μετά την επίσημη πράξη ίδρυσης του τμήματος καλαθοσφαίρισης (1919) από τον «πατέρα» της παναθηναϊκής ιδέας, Γιώργο Καλαφάτη, ήρθε η πρώτη ανταμοιβή, την οποία ακολούθησαν στο διάβα των επόμενων δεκαετιών πλήθος τίτλων και διακρίσεων.

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας στην σύνθεσή του τους: Γιώργο Καλαφάτη, Απόστολο Νικολαϊδη, Λουκά Πανουργιά, Γιάννης Σταυρόπουλο και Λεωνίδα Καλογερόπουλο, συμμετείχε στο τουρνουά της ΧΑΝ, ξεπερνώντας το εμπόδιο άλλων τριών ομάδων. Ένας τίτλος ο οποίος αναγνωρίστηκε επίσημα από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods λίγο πριν «εκπνεύσει» το 2016. 

Αυτή λοιπόν ήταν η αρχή, η οποία υπέδειξε 95 χρόνια αργότερα τον δρόμο ώστε ο σύλλογος να υμνείται στα πέρατα της μπασκετικής οικουμένης, έχοντας το καθ’ όλα τιμητικό προσωνύμιο «εξάστερος».

(Περισσότερες πληροφορίες για το πρωτάθλημα του 1921 αλλά και πολλές άλλες στιγμές της «πράσινης» ιστορίας μπορείτε να βρείτε ανατρέχοντας στο βιβλίο με τίτλο «Και χιλιάδες τίτλοι», το οποίο μάλιστα διαθέτει και facebook group).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.