ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Στο κρύο και στην… πρέφα!

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να προετοιμαστεί καλά «ζεσταίνοντας» τις μηχανές και το κοινό του με... 116 βαθμούς κόντρα στο Ρέθυμνο λίγο πριν ταξιδέψει στο κρύο και αφιλόξενο Καζάν, για να παίξει τη δική του «πρέφα» στο δρόμο για τη δέκατη νίκη στην Ευρωλίγκα

Στο κρύο και στην... πρέφα!

Η επομένη των Χριστουγέννων «σημαδεύτηκε» ως μια από τις ημέρες-ορόσημα για τον Παναθηναϊκό του 2016, ο οποίος καλωσόρισε και επίσημα τον Αλεσάντρο Τζεντίλε που έδωσε την πρώτη του «παράσταση» με την πράσινη φανέλα μπροστά σε 7.000 και επιπλέον οπαδούς του «εξάστερου» στο ΟΑΚΑ.

Ο Ιταλός έδειξε ορισμένα δείγματα του ταλέντου και των δυνατοτήτων του, ωστόσο η έλλειψη ρυθμού και η αρχική… αμηχανία έκαναν την εμφάνισή τους, πράγμα λογικό σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ δεν έχει προλάβει να κάνει καλά καλά πέντε προπονήσεις με τους νέους συμπαίκτες του. Παρ’ όλα αυτά, οι 5 ασίστ που μοίρασε κλείνουν με θετικό πρόσημο την «επίσημη πρώτη» του με τον Παναθηναϊκό.

Κι αν για όλους εμάς τους έξωθεν παρατηρητές, η Δευτέρα «βαπτίστηκε» ως «ημέρα Τζεντίλε», για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους άμεσα «εμπλεκόμενους», η αναμέτρηση με το Ρέθυμνο αντιμετωπίστηκε ως μία ακόμη «πρόβα τζενεράλε» ενόψει του ταξιδιού στην επαρχία του Ταταρστάν για το παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν (30/12), το οποίο θα σημάνει τη λήξη του πρώτου γύρου της διοργάνωσης.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 53.829 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» φρόντισαν να βάλουν δύσκολα στον ίδιο τους τον εαυτό στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με το Ρέθυμνο, αλλά «καθάρισαν» πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά τη «μπουγάδα» στο τρίτο δεκάλεπτο, μετατρέποντας το +2 της ανάπαυλας (46-44) στο εμφατικό +31 (83-52). Έπειτα είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν και το ανάλογο θέαμα στους οπαδούς τους οι οποίοι έσπευσαν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν για τελευταία φορά εντός 2016 την ομάδα του Πασκουάλ εντός έδρας.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του «ζεσταίνοντας» τις «μηχανές» του, όπως και τις μονάδες του (Μπουρούσης – Φελντέιν) και οφείλει να τις διατηρήσει σε υψηλές… θερμοκρασίες, καθώς ακολουθεί ένα απαιτητικό ταξίδι στον διάσημο ρώσικο χειμώνα και συγκεκριμένα στο Καζάν. Η μέχρι στιγμής παρουσία της Ούνικς στην διοργάνωση μπορεί να συμβαδίζει με το κλίμα της περιοχής, καθώς το 5-9 και τη 13η θέση που έχει δεν της αφήνουν πολλά περιθώρια για τη συνέχεια.

Παρά ταύτα, σε αυτές τις περιπτώσεις και όπως έχει ήδη αποδειχθεί πολλάκις στο νέο φορμάτ της διοργάνωσης, η κατάταξη περισσότερο «υπνωτίζει» και «παγιδεύει» τα λεγόμενα φαβορί, παρά τους προσδίδει κάποιο μπόνους. Οι Ρώσοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν απέναντι στον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό και θα προσπαθήσουν στο μέτρο του δυνατού να «παγιδεύσουν» τους «πράσινους» στα δικά τους μέτρα και σταθμά.

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη στην «φαρέτρα» του το δείγμα γραφής του Μιλάνου και η συγκεκριμένη εμπειρία από την άνετη και εμφατική του νίκη στο «Μediolanum Forum» μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει οδηγό για το δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» του στη ρωσική επαρχία. Εξάλλου, το δέλεαρ της 10ης νίκης το οποίο περνά μέσω Ρωσίας είναι ισχυρότατο από βαθμολογικής και ψυχολογικής απόψεως.

Το ζητούμενο είναι για τον Παναθηναϊκό να συνεχίσει να εμφανίζεται «ζεστός» και… υποψιασμένος. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ θα αντιμετωπίσουν την κατώτερη ποιοτικά και βαθμολογικά Ούνικς, η οποία ωστόσο ως γνήσια εκπρόσωπος της Ανατολικής Ευρώπης θα επιχειρήσει να τον «ψυχράνει» και να παίξει όλα τα… καπίκια της στον αιφνιδιασμό του φαβορί.

Οι Ρώσοι ξέρουν από κρύο αλλά και από πρέφα. Ο Παναθηναϊκός όμως έχει τον εξοπλισμό αλλά και τα δυνατά χαρτιά για να τους αφήσει στην άκρη και να επιστρέψει στην Ελλάδα με… γεμάτες τσέπες καθώς ακολουθούν τρεις παρτίδες «σκληρού πόκερ» με τον Ολυμπιακό…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...