ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ούνικς Καζάν-Παναθηναϊκός 83-81

“Σφαγή” και τσάμπα ήττα!

Με αγωνιστική καθίζηση στο τέταρτο δεκάλεπτο και διαιτητική "σφαγή", ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 83-81 από την Ούνικς στο Καζάν για τη 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, σε αντίθεση με την Ούνικς που ήταν εντελώς άστοχη. Οι «πράσινοι», με τους Καλάθη και Σίνγκλετον να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι, προηγήθηκαν με 6-15. Ένα περίπου λεπτό πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο πρώτος είχε 8 πόντους ενώ ο δεύτερος είχε 7. Τελικά η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το «τριφύλλι» να προηγείται με 13-19.

Αλλαγή σκηνικού στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου! Ο Ούνικς μπήκε πάρα πολύ δυνατά ενώ οι «πράσινοι» έπαθαν ένα μίνι… μπλάκ άουτ και έτσι 7 λεπτά από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σκορ έγινε 24-24. Στο σημείο εκείνο οι Τζέιμς και Καλάθης έστειλαν την διαφορά πάλι στο +5 κάνοντας το 26-31. Η συνέχεια όμως για τον Έλληνα γκαρντ ήταν ακόμα καλύτερη. Ο Καλάθης έκανε το 30-37 ενώ στη συνέχεια ο Ρίβερς το 32-42 και εκτόξευσε την διαφορά στο +10. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό Superfoods να είναι μπροστά με 35-44 και τον Νικ να έχει ήδη 15 πόντους!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και το «τριφύλλι» μ’ ένα γρήγορο +5, εκτόξευσε την διαφορά στο +14 (35-49). Η Ούνικς με τρίποντο μείωσε σε 38-49, όμως ο «καυτός» σήμερα Νικ Καλάθης απάντησε και έκανε το 38-52. Στη συνέχεια όμως  η γηπεδούχος ομάδας έδειχνε ότι δεν θα παράταγε το παιχνίδι. Έτσι γρήγορα το +14 έγινε +5 και η αναμέτρηση έγινε… ντέρμπι. Ο Καλάθης (έκανε ρεκόρ καριέρας, μιας και το προηγούμενο ήταν οι 18 πόντοι και τους ξεπέρασε από το τρίτο δεκάλεπτο) συνέχιζε να σκοράρει και σε συνδυασμό με το εκπληκτικό καλάθι του Τζέιμς διαμορφώθηκε το 51-58. Οι «πράσινοι» χαλάρωσαν και πάλι με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με το σκορ να είναι 63-65.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 52.240 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα τα πράγματα ήταν πάρα πολύ ρευστά. Το καλάθι του Τζέιμς έδωσε αέρα 4 πόντων στον Παναθηναϊκό Superfoods (63-67), όμως η Ούνικς με σερί 5-0 πέρασε μπροστά στο σκορ με 69-68. Στα 7 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα η Καζάν πήρε προβάδισμα με 75-71, με τον Τζέιμς όμως να πετυχαίνει ένα προσωπικό καλάθι και μείωσε στον πόντο (75-73). Η αναμέτρηση πήγαινε στον πόντο με τον Γιάννη Μπουρούση να «ξυπνάει» και να δίνει πολύτιμες βοήθειες.

Ένα λεπτό πριν το τέλος το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός Superfoods βρισκόταν πίσω στο σκορ με 81-78. Μία απίστευτη απόφαση των διαιτητών κατά του Παναθηναϊκού έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση. Η μπάλα είχε βγει εκτός ξεκάθαρα από τα χέρια του Αντίποφ αλλά οι διαιτητές είχαν άλλη γνώμη δίνοντας τη μπάλα στην Ούνικς. Στη συνέχεια ο Ρίβερς πέτυχε ένα εκπληκτικό τρίποντο και μείωσε στο καλάθι (83-81). Οι «πράσινοι» έπαιξαν καλή άμυνα όμως στην επίθεση ο Νίκολς αστόχησε στο δίποντο και ο Παναθηναϊκός Superfoods έχασε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 35-44, 63-65, 83-81.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...