ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

«Πράσινε, πράσινε Άγιε Βασίλη…»

Ο αγαπητός Άγιος των μικρών αλλά και των μεγάλων δύσκολα «χαλάει» το χατίρι όσων επιζητούν την επίσκεψη του και εν συνεπεία την... πριμοδότησή τους με πάσης φύσεως «καλούδια». Από τη λίστα των «δικαιούχων» προς ανταμοιβή δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει ο Παναθηναϊκός...

«Πράσινε, πράσινε Άγιε Βασίλη...»

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και οδεύοντας προς το πρώτο απόγευμα του 2016 η κοινή αίσθηση, έως και βεβαιότητα, είναι πως ο Άγιος Βασίλης υπήρξε (για άλλη μια χρονιά) τυπικότατος ως επί το πλείστον στα καθήκοντα που είχε επιφορτιστεί να επιτελέσει.

Τα αιτήματα χιλιάδων ανθρώπων ικανοποιήθηκαν (καθ’ ολοκληρίαν ή έστω κατά προσέγγιση) ως είθισται και για την οικονομία της ιστορίας μας θα μετατρέψουμε τον ποδοσφαιρικό και τον μπασκετικό Παναθηναϊκό σε… φυσικά πρόσωπα, προκειμένου να προσπαθήσουμε να μπούμε στην «ψυχοσύνθεσή» τους αλλά και να προβλέψουμε το τι θα μπορούσαν να ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη…

Νέα αρχή, ανασύνταξη και Ευρώπη

omada-pao

Ξεκινώντας από τον «μεγάλο αδερφό», τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, η αίσθηση μας είναι πως το γράμμα που έστειλε προς Ροβανιέμι (ή την Καισάρεια για τους πιο παραδοσιακούς) περιελάμβανε τις λέξεις «ηρεμία», «ανασύνταξη», «πρόοδο» και φυσικά… «ευρωπαϊκή πορεία». Το έτος που μας αποχαιρέτησε τα μεσάνυχτα άφησε «γλυκόπικρη» γεύση στους «πράσινους» οι οποίοι για ακόμη μια χρονιά «τραμπαλίστηκαν» μεταξύ των προσδοκιών, της εφήμερης χαράς και της αισιοδοξίας το καλοκαίρι, σε μία νέα περίοδο εσωστρέφειας και αποτυχιών κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου.

Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν!
Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν! 28.099 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η έλευση και η παραχώρηση των «κλειδιών» της ομάδας στον Μαρίνο Ουζουνίδη η οποία άνοιξε τον δρόμο για τις επιστροφές των Λυμπερόπουλου και Φύσσα, αποτελεί μία από τις πολλές -τα τελευταία χρόνια- προσπάθεια του συλλόγου να πραγματοποιήσει ένα «restart» με δόσεις γερού… ηλεκτροσόκ, προκειμένου να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο δεύτερο σκέλος δε, παίζει το γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη να περιείχε τη λέξη «Ευρώπη» σε… bold (έντονη) γραμματοσειρά, καθώς το 2016 ικανοποιήθηκε μεν το μίνιμουμ των προσδοκιών (είσοδος σε φάση ομίλων) αλλά η μετέπειτα πορεία της ομάδας στο Europa League, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Επιστροφή στις ρίζες

5_138

Ο «μικρός αδερφός» πάλι, ο οποίος υπηρετεί την «σπυριάρα» ξεκίνησε από διαφορετική αφετηρία τις ευχές και τον καταρτισμό της «λίστας» δώρων από τον «πράσινο» Άγιο Βασίλη. Εν αντιθέσει με το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός δεν απέχει από τους τίτλους, καθώς ακόμη και στις μέτριες χρονιές του από πλευράς συγκομιδής, σηκώνει έστω και ένα τρόπαιο, φτάνοντας αισίως τα είκοσι συναπτά έτη πανηγυρισμών για τον συγκεκριμένο λόγο.Όμως αυτό δεν σημαίνει πως το αντίστοιχο «γράμμα» του έμεινε λευκό ή περιείχε γενικολογίες και ευχολόγια.

Αντίθετα, το εν λόγω τμήμα έθεσε σε προτεραιότητα την επιστροφή στις «ρίζες». Όπου «ρίζες» και Final-4 για το τμήμα το οποίο έχει δοξαστεί και επιτύχει έξι φορές, αλλά κοντεύει μία πενταετία από την τελευταία του συμμετοχή στα γνωστά «λημέρια» του. Η αντικατάσταση του Αργύρη Πεδουλάκη από τον Τσάβι Πασκουάλ πραγματοποιήθηκε ώστε να οριοθετηθεί και να θεσμοθετηθεί ο συγκεκριμένος στόχος με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Έπειτα, η προσθήκη του Αλεσάντρο Τζεντίλε φανερώνει ακόμη περισσότερο τη «δίψα» του συλλόγου για την ολική ευρωπαϊκή του αναφορά. Παράλληλα, η δεύτερη, αλλά εξίσου σημαντική… πρωτοχρονιάτικη «απαίτηση» του Παναθηναϊκού είναι η εξασφάλιση της υγείας στο ρόστερ, το οποίο μέσα σε διάστημα λίγων μηνών είδε τους Μάικ Τζέιμς και Τζέιμς Γκιστ να τίθενται εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα…

Αυτά λοιπόν θα μπορούσαν να είναι τα κύρια και βασικά… αιτήματα των δύο μεγαλύτερων τμημάτων του συλλόγου. Εκείνοι έκαναν το καθήκον τους και… απευθύνθηκαν στον δικό τους «πράσινο» Άγιο Βασίλη και πλέον σειρά παίρνει ο χρόνος ο οποίος φέρνει τα γεγονότα αλλά και τα συμπεράσματα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...