ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Τα «πρέπει» του Παναθηναϊκού στο Φάληρο

Η Νίκη Μπάκουλη κάνει... πρεμιέρα στο panathinaikos24.gr, γράφοντας για το τι είναι υποχρεωμένος να κάνει ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου να φύγει με νίκη από το ΣΕΦ.

Τα «πρέπει» του Παναθηναϊκού στο Φάληρο

Ο κανόνας των ντέρμπι που αφορούν τους “αιώνιους” είναι πως… δεν υπάρχει κανόνας. Κάθε φορά είναι σαν πρώτη φορά και κατά το 90% των περιπτώσεων, όσα έχουν προηγηθεί ουδεμία σημασία έχουν. Αυτό της Παρασκευής 6/1 δεν διαφέρει. Πολλώ δε από τη στιγμή που υπάρχουν και κάποια… ανεξερεύνητα θέματα. Στο Νο1 αυτής της λίστας “κάθεται” το ερώτημα “σε ποια θέση θα χρησιμοποιηθεί ο Αλεσάντρο Τζεντίλε;”. Έλα να δούμε τα πέντε βασικά πράγματα που θα προσέξουν οι “πράσινοι”.

Στα του Ιταλού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως “δυάρι”, ως “τριάρι” και αν το απαιτήσουν οι συνθήκες, μπορεί να παίξει και στο “4”, όπου -ναι-, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός, αλλά προσφέρει μια επιπλέον λύση, αν ο Γκάμπριελ έχει πάλι ups and downs. Αν τώρα, πάει ο Τζεντίλε στο “2”, με τον Καλάθη στον “άσο”, στις θέσεις του σμολ φόργουορντ και του πάουερ φόργουορντ θα χρειαστεί να παίξουν παίκτες που “έχουν” το σουτ. Διαφορετικά, θα υπάρξει θέμα. Για να μην το “ανοίξουμε” το ζήτημα και “χαθούμε”, κράτα ότι ο Τζεντίλε θα προσφέρει πρωτίστως σκοράρισμα με ποσταρίσματα, στοιχείο που έλειπε έως σήμερα, όταν ο Μπουρούσης ήταν στον πάγκο. Δηλαδή, μια επιπλέον επιλογή.

Αν το δεις γενικότερα το θέμα, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην άμυνα στο pick and roll, που είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίον επιτίθεται ο Ολυμπιακός. Σκέψου ότι σε κάθε ματς κάνει περί τα 75 από δαύτα, άρα καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι η καλή άμυνα. Ο Σίνγκλετον είναι καλός αμυντικός, σε αυτήν την κατάσταση γιατί είναι αποτελεσματικός στις αλλαγές. Όταν μπαίνει ο Μπουρούσης, ο Παναθηναϊκός γίνεται διαφορετική ομάδα. Να περιμένεις πως ο διεθνής σέντερ θα βρίσκεται στο παρκέ, όταν δεν θα είναι σε αυτό ο Σπανούλης, ο οποίος θα παίξει.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 846 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεδομένου ότι ο Πρίντεζης θα είναι στο ενεργό ρόστερ και άρα θα αγωνιστεί, υπάρχει ένα θέμα με το ποιος θα τον αναλάβει -δεδομένης της απουσίας του Γκιστ. Ο Σίνγκλετον θα ήταν μια επιλογή, αν δεν υπήρχε το ρίσκο να χρεωθεί γρήγορα με φάουλ και να αφήσει την ομάδα του χωρίς σέντερ του τύπου του -εδώ διάβασε ξανά τι μπορεί να κάνει στην άμυνα στο pick and roll. Προφανώς λοιπόν, και ο Πασκουάλ ξέρει καλύτερα και άρα έχει σκεφτεί τη λύση.

Για να μη σε κουράσω άλλο, να σου πω τι υπάρχει στο Νο1 της λίστας με τα “πρέπει”. Δεν είναι μια σημείωση, αλλά δύο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ελέγξει το ρυθμό και να έχει γρήγορες επιστροφές, διαφορετικά θα “τιμωρηθεί” στο τρανζίσιον. Μείζονος σημασίας θα είναι η άμυνα των “πρασίνων” στα γκαρντ του Ολυμπιακού. Χρειάζεται λοιπόν, αυτοσυγκέντρωση, συνέπεια και η βοήθεια όλων. Τι είδες στο β’ ημίχρονο στο Καζάν; Τα αντίθετα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...