ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Θέλεις τετράδα; Νίκη στο ΣΕΦ

Αν ο Παναθηναϊκός ορέγεται… μία από τις προνομιούχες θέσεις στη φετινή Ευρωλίγκα, πρέπει να πάρει το διπλό στο ΣΕΦ, μετά την ήττα-πισωγύρισμα στο Καζάν. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Θέλεις τετράδα; Νίκη στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του, με την προ ημερών ήττα-κάζο στο Καζάν. Ασχέτως με την φάση όπου οι διαιτητές αδίκησαν κατάφορα την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, οι «πράσινοι» δείχνοντας ξανά (το έχουν κάνει κι’ άλλες φορές φέτος) τάσεις αυτοχειρίας, έχασαν ένα παιχνίδι που στην οικονομία της βαθμολογίας της regular season, μπορεί και να κοστίσει ακριβά.

Ο γέγονε, γέγονε όμως και από τη στιγμή που ο χρόνος δε γυρνά πίσω, πλέον προέχει το ματς με τον Ολυμπιακό και πως θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να «σπάσει» το μίνι σερί του αιωνίου αντιπάλου του και να «στρογγυλοκαθίσει» με περίσσια άνεση στο γκρουπ των ομάδων τετράδας.

Η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας μπορεί να έχει 15 ματς ακόμη, αλλά μη γελιέστε, τα περιθώρια στενεύουν. Οι ομάδες έχουν χωριστεί ήδη σε γκρουπ και λίγο-πολύ, η εικόνα των περισσοτέρων δείχνει το status της κάθε μιας.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.304 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ΤΣΣΚΑ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πάρει την πρώτη θέση και από κει και πέρα, Ρεάλ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Φενέρ, Μπασκόνια θα παλέψουν για τις τρεις υπόλοιπες θέσεις, με την Νταρουσάφακα την Μπαρτσελόνα και τον Ερυθρό Αστέρα να καραδοκούν.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως κάθε νίκη έναντι αυτών των αντιπάλων- ειρήσθω εν παρόδω ο Παναθηναϊκός θα παίξει εκτός έδρας με όλους τους παραπάνω πλην της Ρεάλ στο Β΄ γύρο-σημαίνει και ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στην τετράδα.

Αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν, πως η νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό εκτός του γοήτρου που πάντα παίζει ρόλο, είναι κομβικής σημασίας, διότι δίνει αβαντάζ ουσιαστικό στο «τριφύλλι», ενώ η ήττα αντιστοίχως, ντεσαβαντάζ (με Εφές και Φενέρ να ακολουθούν).

Κοινώς τα ψέματα τελείωσαν. Άλλες  «εκτός προγράμματος» ήττες δε χωρούν. Από δω και πέρα κάθε ματς θα είναι πραγματικά ξεχωριστό και επουσιώδες. Με βάση και το πρόγραμμα, θεωρώ, πως η υπόθεση τετράδα μπορεί και θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα. Οι αγωνιστικές είναι πολλές, αλλά οι ευκαιρίες να διορθώσεις πράγματα, λίγες. Από δω και στο εξής, μόνο οι νίκες μετράνε. Κάθε ήττα θα σε ρίχνει όλο και πιο κάτω. Ας γίνει η αρχή στο ΣΕΦ…

ΥΓ.1: Όπως αναφέρονται τα θετικά, έτσι πρέπει να σχολιάζονται και τα αρνητικά. Η διαχείριση από πλευράς Πασκουάλ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με την Ούνιξ, δεν ήταν καλό.

ΥΓ.2: Ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει τους αυτοματισμούς του. Δείχνει σημάδια αναρχίας… στο παιχνίδι του και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο Τσάβι Πασκουάλ δεν έχει προλάβει να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα. Το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα στη Ρωσία, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.