ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ιανουάριος σε ρυθμούς… heavy metal!

Εν αρχή ην... το ντέρμπι του «ΣΕΦ» για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει αντεπίθεση διαρκείας και εν τέλει... τετράδας μπροστά στο «καυτό» πρόγραμμα του Γενάρη

Ιανουάριος σε ρυθμούς... heavy metal!

Την ώρα που διεξαγόταν η κλήρωση για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος στην Ευρωλίγκα, ενδέχεται να συνόδευε τη διαδικασία ένα κλασικό κομμάτι heavy metal μπάντας, γεγονός που μάλλον βρίσκει 100% εφαρμογή στην περίπτωση του Παναθηναϊκού!

Οι «πράσινοι» ξεκινούν από σήμερα το… μεγάλο, δύσκολο και ίσως… δύστροπο ευρωπαϊκό ταξίδι τους για το 2017 το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά «σταθμών» εντός Ιανουαρίου, οι οποίοι θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό το «πλασάρισμά» τους στην προνομιούχο οκτάδα.

Ο πρώτος μήνας του 2017 είναι γεμάτος ντέρμπι και παιχνίδια ειδικών καταστάσεων για τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, οι οποίοι απόψε ψάχνουν (ένεκα της ημέρας) τον… φωτισμό τους στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας», προκειμένου να φύγουν με ένα διπλό τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας για εκείνους. Βέβαια, μία ενδεχόμενη επικράτησή τους στο Φάληρο δεν οριστικοποιεί ουδεμία κατάσταση, καθώς οι αναμετρήσεις που έπονται συνοδεύονται με αντίστοιχο βαθμό δυσκολίας και κρισιμότητας.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 47.679 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ανήμερα των Φώτων, η διαδρομή ξεκινά από το «ΣΕΦ» και συνεχίζει στις 13 του μηνός στο ΟΑΚΑ κόντρα στην αλλοπρόσαλλη αλλά πάντα επικίνδυνη Αναντολού Εφές, η οποία «κέρασε» πικρό… ποτήρι τους «πράσινους» μετά από δύο παρατάσεις στο πρώτο παιχνίδι της Τουρκίας. Έπειτα στις 19 Ιανουαρίου, έρχεται η σειρά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να φιλοξενήσει στην έδρα του τον «εξάστερο», με τη Φενέρ να αποζητά με κάθε κόστος την αναγέννησή της.

Πέντε ημέρες αργότερα (24/1), ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Αθήνα για να υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ στα… καπάκια (26/1), είναι προγραμματισμένη η «επικίνδυνη» εξόρμηση των «πρασίνων» στο Βελιγράδι και την καυτή «Ηala Aleksandar Nikolic» για την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, η οποία «κλείνει» τον μήνα της… ανάβασης για τους παίκτες του Πασκουάλ.

Έτσι, υπό το πρίσμα αυτών των δεδομένων, το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι μεν σημείο-σταθμός για πολλούς και διάφορους λόγους, ωστόσο αποτελεί την αρχή ενός «γολγοθά» για τους παίκτες του Πασκουάλ, οι οποίοι στο τέλος του μήνα, αναλόγως πάντα με τα πεπραγμένα τους στις προαναφερθείσες αναμετρήσεις, θα μπορούν να κάνουν το δικό τους «ταμείο».

Ένα «ταμείο» που μπορεί να… συσταθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Σε περίπτωση που οι «πράσινοι» κατορθώσουν να βγουν νικητές στην πλειοψηφία των εν λόγω αναμετρήσεων, τα όνειρα για την κατάληψη μιας θέσης εντός της προνομιούχου πρώτης τετράδας θα έχουν την ικανότητα να μετατραπούν σε ρεαλιστικό στόχο. Ειδάλλως, σε διαφορετική περίπτωση, η στόχευση θα… υποβαθμιστεί στην πρόκριση αυτή καθ’ αυτή.

6/1 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 13/1 Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 19/1 Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός 24/1 Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 26/1 Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...