ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τα απλά… μαθηματικά του ντέρμπι

Το Panathinaikos24.gr αναλύει τα βασικά στοιχεία του αποψινού ντέρμπι «αιωνίων» στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» έχοντας την αρωγή της στατιστικής και των αριθμών

Τα απλά... μαθηματικά του ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απόψε το βράδυ (21:00) από τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση η οποία ανοίγει την «αυλαία» του δεύτερου γύρου της Ευρωλίγκας για τις δύο ομάδες και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει την στατιστική απεικόνιση της μέχρι τώρα παρουσίας των «μονομάχων» στη διοργάνωση λίγες ώρες πριν το τζάμπολ.

9-6: Το μέχρι στιγμής ρεκόρ των «πρασίνων» στη διοργάνωση το οποίο τους κατατάσσει στην θέση του βαθμολογικού πίνακα «μία ανάσα» δηλαδή από την προνομιούχο πρώτη τετράδα η οποία δίνει το πλεονέκτημα έδρας στο Final-8. Με νίκη απόψε, ο Παναθηναϊκός πιάνει τετράδα, συγκατοικώντας ή και ξεπερνώντας τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρίσκεται στην θέση με ρεκόρ 10-6.

4/5: Το ρεκόρ του Παναθηναϊκού στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Το «τριφύλλι» μετρά τέσσερις νίκες και θα μπορούσε να είχε πετύχει το απόλυτο εάν δεν γνώριζε τη (φθηνή) ήττα στο Καζάν, στο παιχνίδι που αποτέλεσε την αυλαία του 2016. Παρόμοιο το ρεκόρ των «ερυθρολεύκων» οι οποίοι μετρούν πέντε νίκες στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις τους.

Της… αμύνης και του ριμπάουντ τα παιδιά: Η κοινή αίσθηση είναι πως η αποψινή «μάχη» θα κριθεί εν πολλοίς στην άμυνα, σε έναν τομέα στον οποίο οι δύο «μονομάχοι» έχουν σχεδόν παρόμοιους αριθμούς. Ο μεν Παναθηναϊκός δέχεται κατά μέσο όρο 75.6 πόντους και υπολείπεται ελάχιστα στην σχετική λίστα έναντι του πιο «σφιχτού» Ολυμπιακού (74.2).

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 41.515 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παράλληλα, οι αριθμοί των δύο «αιωνίων» βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και στον τομέα των ριμπάουντ. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός υπολείπεται κατά… μισής «κατεβασιάς» του Ολυμπιακού, έχοντας 36.6 μ.ο στην διοργάνωση, έναντι 37.1 των «ερυθρολεύκων.

Οι ηγέτες: Νικ Καλάθης και Βασίλης Σπανούλης αποτελούν τους φύσει και θέσει ηγέτες των ομάδων τους. Ο μεν πρώτος πραγματοποιεί την καλύτερη του σεζόν με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, έχοντας κατά μ.ο 14.2 πόντους, 6.8 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα ανά παιχνίδι, ενώ ο δεύτερος τον ακολουθεί «κατά πόδας» με 13.3 πόντους και 6.5 ασίστ μέχρι στιγμής.

Οι «μπομπέρ»: Ο Κει Σι Ρίβερς αποτελεί μία από τις «σταθερές» στο επιθετικό κομμάτι του «εξάστερου», έχοντας συγκομιδή 10.5 πόντων με 47.5% στα δίποντα, 41.4% στα τρίποντα και 66.7% στις βολές. Ο Αμερικανός φόργουορντ βρίσκει απέναντί τον τον Ματ Λοτζέσκι ο οποίος πετυχαίνει κατά μ.ο 11.1 πόντους με 63% στα δίποντα, 46.6% στην περιφέρεια και 84.4% από την γραμμή των βολών.

Οι… ψηλοί: Στο συγκεκριμένο πεδίο αναμετρούνται οι Κρις Σίνγκλετον και Γιώργος Πρίντεζης, οι οποίοι συνεισφέρουν εντός και εκτός «ζωγραφιστού». Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ των «πρασίνων» κυριαρχεί στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων της ομάδας έχοντας 11.9 πόντους και 6.3 ριμπάουντ έναντι 12.2 πόντων και 4.4 ριμπάουντ, τα οποία αποτελούν την συγκομιδή του Έλληνα διεθνή φόργουορντ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...