ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 68-72

Έκανε το καθήκον του

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα στην «Πυλαία» βλέποντας τον ΠΑΟΚ να «ροκανίζει» διαφορά 20 πόντων με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ο ψύχραιμος στις βολές, Κρις Σίνγκλετον γλίτωσε τους «πράσινους» από ενδεχόμενο «στραβοπάτημα» (68-72)

Έκανε το καθήκον του

Τα εύκολα… δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός Superfoods, ο οποίος απώλεσε διαφορά 20 πόντων, ο ΠΑΟΚ με έναν ΜακΦάντεν από άλλο πλανήτη πλησίασε στους 3, εντούτοις η ομάδα του Πασκουάλ, πήρε τη νίκη, χάρη στον Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος και απόψε έκανε τα πάντα.

Το ματς

Οι βολές του Σίνγκλετον (0-4) «άνοιξαν» την «αυλαία» της αναμέτρησης, η οποία πήγαινε σε… χαμηλές ταχύτητες προτού αναλάβει δράση ο Μιλιένοβιτς (8-4, 4′) δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, το οποίο άλλαξε άμεσα χέρια χάρη στο «φορτσάρισμα» του Καλάθη που έδινε λύσεις επιθετικά (11-13, 7′). Η «μουδιασμένη» αρχή αποτελούσε πλέον παρελθόν, καθώς το παιχνίδι εξελισσόταν σε υψηλές ταχύτητες. Οι Κλάντον και Μιλιένοβιτς έβαλαν εκ νέου μπροστά τους γηπεδούχους, αλλά ο Μάικ Τζέιμς με δύο προσωπικές προσπάθειες βοήθησε τους «πράσινους» στο να κλείσουν με θετικό πρόσημο την πρώτη περίοδο (19-20).

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κόντραραν ο ένας τον άλλον στα «ίσα» έως το 15′, όταν ο Μποχωρίδης έδωσε με δικούς του πόντους το «σάλπισμα» της αντεπίθεσης. Έτσι, μέσα σε πέντε λεπτά το +3 (23-26 στο 15′) έγινε… +15! Πρωταγωνιστές σε αυτό το «πράσινο» ξέσπασμα ήταν οι Μποχωρίδης και Τζεντίλε. Ο μεν πρώτος έφτανε με κάθε πιθανό τρόπο στο καλάθι των γηπεδούχων και ο δεύτερος με πέντε αναπάντητους πόντους (επτά συνολικά στο δεκάλεπτο) και οι δυο τους έστειλαν την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στα αποδυτήρια προηγούμενη με 42-27 του ΠΑΟΚ, ο οποίος αδυνατούσε να ανακόψει τη «φόρα» του «εξάστερου».

Η φόρα αυτή μπορεί να μη συνεχίστηκε και στην αρχή του δευτέρου μέρους, ωστόσο ο Παναθηναϊκός βρήκε τρόπο με τους Τζέιμς και Χαραλαμπόπουλο να συντηρήσει και στη συνέχεια να αυξήσει τη διαφορά που «έχτισε» νωρίτερα, φτάνοντας μάλιστα στο +20 (29-49) στα μισά της τρίτης περιόδου. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν «ασθενική», κάνοντας ένα σερί 4-0 με τον Λίνο Χρυσικόπουλο να εκμεταλλεύεται το προσωρινό «σκάλωμα» του Παναθηναϊκού στην επίθεση, αλλά οι Καλάθης και Φώτσης αποκατέστησαν τις ισορροπίες (33-54, 28′) και στη συνέχεια ο Μπουρούσης διαμόρφωσε το σκορ δεκαλέπτου (37-56).

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν τα… ρέστα τους στο τέταρτο δεκάλεπτο, κατεβάζοντας τη διαφορά στους 11, χάρη στα συνεχόμενα εύστοχα σουτ των Μακ Φάντεν και Πέινερς από την περιφέρεια (47-58, 33′). Οι «πράσινοι» κατόρθωσαν να «παγώσουν» τη φόρα των αντιπάλων τους, κρατώντας την υπέρ τους διψήφια διαφορά από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» (50-64, 37′) με τον Σίνγκλετον να την επισκέπτεται αρκετές φορές. Ο Σάιμπερτ όμως είχε άλλη γνώμη και «έσπρωξε» τον ΠΑΟΚ σε νέα αντεπίθεση φτάνοντας το παιχνίδι στο -5 (63-67, 39′).

Ο Τζέιμς ευστόχησε σε μία βολή (63-68) και στη συνέχεια το coast-to-coast του Μακ Φάντεν έφερε τον ΠΑΟΚ σε απόσταση τριπόντου (65-68), αλλά ο Φελντέιν με λέι-απ «κλείδωσε» το παιχνίδι, παρά το εύστοχο τρίποντο του Τσόχλα.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 27-42, 37-56, 68-72

paok
pao

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ