ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Όταν είναι για τον Λέτο, δεν τσιγκουνεύεσαι

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον αυθεντικό Αργεντινό, που όσα κάνει δεν είναι για το... φαίνεσθαι και για τον ουσιαστικό ρόλο που έχει μέσα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος οφείλει να τον κρατήσει στο ρόστερ του

Όταν είναι για τον Λέτο, δεν τσιγκουνεύεσαι

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λέτο αποτελεί το… αποκούμπι των οπαδών του Παναθηναϊκού. Σε μια περίοδο που δεν υπάρχει ούτε ελπίδα για κάτι άμεσο, ούτε προοπτική για κάτι μελλοντικό, ο Αργεντινός προσφέρει «Παναθηναϊλίκι». Και το κάνει χωρίς να… προσπαθεί να το κάνει. Χωρίς να προσπαθεί για το «φαίνεσθαι». Αυτός είναι. Αυθεντικός. Μάχεται επειδή γουστάρει να μάχεται και όχι επειδή θέλει να ακούσει τα μπράβο της κερκίδας. Πανηγυρίζει παθιασμένα γιατί έτσι έχει μάθει να κάνει και όχι επειδή θέλει να γίνει αρεστός. Και το ίδιο κάνει κι όταν ανοίγει το στόμα του για να μιλήσει.

Αμέσως μετά το ματς με την Κέρκυρα, ο Αργεντινός βγήκε φόρα παρτίδα και αποκάλυψε πως έχουν πέσει στο κενό οι μέχρι τώρα συζητήσεις με τη διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ειλικρινά και ανθρώπινα. «Εγώ θέλω να μείνω και σκέφτομαι μόνο τον Παναθηναϊκό, όμως η συνάντηση ήταν αρνητική», ήταν τα λόγια του πλέον αγαπητού προσώπου που παίζει ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επειδή ο Λέτο είναι ο πλέον αγαπητός ποδοσφαιριστής, θα είναι «έγκλημα» να τον αφήσει ο Παναθηναϊκός να φύγει. Σε μια εποχή που τα είδωλα τα ψάχνουμε με το… τουφέκι, που παίκτες εξαφανίζονται και που έχει για αρχηγό τον – τίμιο, αλλά – με «χαμηλό ταβάνι» Ζέκα, θα έπρεπε να… ξεκινάς τις ανανεώσεις από τον Λέτο.

Όχι για να του κάνεις τη χάρη, όπως για παράδειγμα του την έκανες – και σωστά – τον περασμένο Γενάρη που ήρθε, αλλά επειδή το αξίζει. Ο Λέτο παίζει με πάθος που αν το είχαν όλοι οι συμπαίκτες του, ο Παναθηναϊκός δεν θα… χαροπάλευε για μια θέση στην πεντάδα, αλλά θα έκανε πρωταθλητισμό. Και προσφέρει. Ουσιαστικά. Είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και μάλιστα με μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας από τον Μπεργκ. Και είναι εκείνος που ταιριάζει περισσότερο απ’ τον καθένα με τον Σουηδό.

Άρα εδώ δεν μιλάμε για «τιμής ένεκεν» ανανέωση συμβολαίου, αλλά για έναν ποδοσφαιριστή που ΠΡΕΠΕΙ να κρατήσεις. Και αγωνιστικούς, αλλά και για επικοινωνιακούς λόγους. Δεν είναι παλαίμαχος, ούτε τελειωμένος. Είναι μπαλαδόρος, σκόρερ και ο πιο αγαπημένος ποδοσφαιριστής της τελευταίας εξαετίας. Για τον Λέτο δεν τσιγκουνεύεσαι. Δίνεις και 100 και 200 χιλιάδες ευρώ παραπάνω για να τον κρατήσεις (οι πληροφορίες αναφέρουν πως ζητάει περίπου 500.000 ευρώ για να ανανεώσει). Κι αν σκεφτούμε πως ο Ρινάλντι έχει συμβόλαιο 300.000 ευρώ για να προσφέρει ένα ΤΙΠΟΤΑ, τότε δεν μπορείς να δικαιολογήσεις στον κόσμο σου μια ενδεχόμενη φυγή του Λέτο.

ΥΓ: Για το ματς με την Κέρκυρα δεν έχεις πολλά να πεις. Άσπρη η μέρα ήταν ΜΟΝΟ επειδή χιόνισε στη Λεωφόρο. Κατά τ’ άλλα, μια λαμπάδα στον Λέτο που έσωσε με το γκολ του μια ομάδα η οποία εξακολουθεί να παραπαίει αγωνιστικά, να μην έχει τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα μιας κακής ομάδας όπως η Κέρκυρα, να μην δημιουργεί ευκαιρίες και να αγχώνεται για να πάρει ακόμα και τέτοιου είδους παιχνίδια. Αν ο Παναθηναϊκός δεν διορθωθεί άμεσα, θα κινδυνέψει πολύ σοβαρά να μείνει εκτός πεντάδας.

ΥΓ.1: Δύο στις δύο καλές εμφανίσεις για τον Κουρμπέλη. Μπράβο του, αλλά τα δύσκολα θα αρχίσουν απέναντι σε ομάδες με καλό και γρήγορο άξονα. Ειδικά την ταχύτητα, δεν την έχει ούτε ο Πλατανιάς, ούτε η Κέρκυρα στον άξονά της.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...