ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Τα λεφτά μου όλα δίνω για ένα tango…

Πολλές φορές το σώμα αδυνατεί να ακολουθήσει τις «επιταγές» της ψυχής, αλλά στην περίπτωση του Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος δεν πέρασε και λίγα από τον σοβαρό τραυματισμό του, καθοριστικές στιγμές όπως αυτή της Δευτέρας με την Κέρκυρα αποδεικνύουν περίτρανα πως η ψυχική δύναμη και η θέληση υπερνικά τα πάντα

Τα λεφτά μου όλα δίνω για ένα tango...

Δεκάδες χιλιάδες βιβλία έχουν αφιερωθεί στην εννοιολογική αλλά και φιλοσοφική προσπάθεια εξήγησης του τι σημαίνει η «ψυχή» και ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνου που, με πολύ απλά λόγια, λέμε πως την… κατέχει.

Όλες αυτές οι σελίδες «συμπυκνώθηκαν» σε μία φάση λίγων δευτερολέπτων, στην χθεσινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα. Ο Σεμπαστιάν Λέτο, έδωσε σε όσους τον παρακολουθήσαμε εν δράσει, μια πολύ απλή (στην όψη) εξήγηση της έννοιας «ψυχωμένος», όντας αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν.

Στο 83ο λεπτό, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο «Σέμπα», πηδώντας πιο ψηλά απ’ όλους έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη, λυτρώνοντας τον Παναθηναϊκό συνάμα με τον ίδιο του τον εαυτό. Η κίνηση αυτή, «ψωμοτύρι» για κάθε νορμάλ συνάδελφό του Αργεντινού, είχε τη δική της ξεχωριστή ερμηνεία για εκείνον.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 6.679 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ταλαιπωρήθηκε όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια από μια σειρά τραυματισμών, με αποκορύφωμα αυτόν που υπέστη στο κεφάλι, μας έδωσε να καταλάβουμε πως η δύναμη της ψυχής και η θέληση μπορεί να καλλιεργούνται με το πέρασμα των χρόνων, αλλά αποτελούν αρετές τις οποίες ο καθένας μας οφείλει να προσέξει αλλά και να δουλέψει ώστε να ξεπεράσει όλες τις κακοτοπιές.

Το ταλαιπωρημένο και καλυμμένο από προστατευτική μάσκα, κεφάλι του, συνόδευσε το υπόλοιπο σώμα και βγήκε μπροστά, την ώρα που ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν έναν ηγέτη. Με περισσή αυτοπεποίθηση και αγνοώντας τις υποκειμενικές και αντικειμενικές δυσκολίες του περιβάλλοντος, όπως για παράδειγμα το πυκνό χιόνι που κάλυψε τη Λεωφόρο, ο Λέτο λειτούργησε με το ένστικτο του ηγέτη και έπραξε κάτι αυτονόητο για πολλούς, αλλά έναν άθλο για εκείνον.

Ο «Σέμπα» δεν είναι ο ίδιος ποδοσφαιριστής με το πρόσφατο παρελθόν. Εκ πρώτης όψεως δεν πλησιάζει ούτε στο 50% τον «αέρινο» και βιρτουόζο μπαλαδόρο που γνωρίσαμε την «αυγή» της δεκαετίας του ’10. Οι ατυχίες που «γνώρισε» στην πορεία αλλοίωσαν τα… πρωτογενή ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του. Δεν έφταναν όμως για να ανατρέψουν τον «πυρήνα» του, την ψυχοσύνθεσή του, η οποία ενδυναμώθηκε μάλιστα την περίοδο της αποθεραπείας του.

Πολλοί εκ των συναδέλφων του ίσως άφηναν μια για πάντα την επαγγελματική ενασχόληση με το άθλημα, εάν βρίσκονταν στη θέση του «Σέμπα». Ωστόσο εκείνος έβαλε κάτω την κοινή γνώμη αλλά και τα προγνωστικά και επανήλθε να δώσει ό,τι μπορεί και για όσο μπορεί.

Το απόγευμα της Δευτέρας, πήρε από το «χεράκι» τους συμπαίκτες του και τους έβαλε… σώνει και ντε να χορέψουν με τον δικό του «ρυθμό», ένα αργεντίνικο τάνγκο στον χιονιά. Οι ειδικές συνθήκες, απαιτούν και ειδικά διαμορφωμένες προσωπικότητες, οι οποίες δεν «μασάνε» από κρύα, ζέστες και… καταστροφές. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο Σεμπαστιάν Λέτο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.