ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ανάλυση: Που θα κριθεί το Παναθηναϊκός Superfoods-Εφές

Ο Παναθηναϊκός Superfoods, θυμάται από ποιους την πάτησε… στον πρώτο γύρο απέναντι στην Εφές και αυτή τη φορά, οφείλει να τους προσέξει και να μην επιτρέψει στην ομάδα του Περάσοβιτς να κάνει το παιχνίδι της.

Ανάλυση: Που θα κριθεί το Παναθηναϊκός Superfoods-Εφές

Με τον Τσάβι Πασκουάλ να μην είχε κλείσει καλά-καλά μήνα στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Πόλη για το ματς με την Εφές, έχοντας αφήσει πίσω του την πρώτη «διαβολοβδομάδα», με δύο νίκες απέναντι σε Μπάμπεργκ και Ερυθρό Αστέρα, χάνοντας ένα δικό του ματς (το πήρε στην παράταση η Εφές).

Ντάνστον, Χάνεικατ και Μπράουν, ήταν αυτοί που έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στο «τριφύλλι», έχοντας και οι τρεις double figures. Μάλιστα ο πρώην «ερυθρόλευκος» σέντερ, πραγματοποίησε, ίσως την καλύτερη εμφάνισή του φέτος και με αλλεπάλληλα επιθετικά ριμπάουντ αλλά και «γκολ-φάουλ», έδινε ανάσες στην ομάδα του, η οποία εν τέλει νίκησε στον έξτρα χρόνο.

Όπως και στο ματς εκείνο (4/11/16), έτσι και την Παρασκευή, οι προαναφερθέντες, μαζί με τον Ερτέλ (12,6 πόντους, 5,8 ασίστ) θα ηγηθούν της Αναντολού Εφές την Παρασκευή το βράδυ στο ΟΑΚΑ, με τους Σίνγκλετον-Μπουρούση και Φώτση να έχουν δύσκολο έργο, απέναντι σε μία εκ των κορυφαίων ομάδων στα επιθετικά ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 16.268 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η σούπερ επίθεση εναντίον της σούπερ άμυνας…

Η Αναντολού Εφές, μπορεί να μη διακρίνεται για τη σταθερότητά της στη διοργάνωση, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η επιθετική της δεινότητα. Η ομάδα του Περάσοβιτς σκοράρει 84,4 πόντους ανα ματς, όντας η 4η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης. Σε αυτό ο Παναθηναϊκός, αντιπαρέρχεται με την 4η καλύτερη άμυνα (75,7), σε ένα ματς όπου οι αριθμοί χωρίζουν το… καρπούζι, περίπου στη μέση.

Τα «κλειδιά»

Νικ Καλάθης. Ο αρχηγός των «πράσινων», προέρχεται από μια κακή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Νικ έμεινε στα ρηχά και θέλει να αφήσει πίσω του το εν λόγω παιχνίδι. Η δική του άμυνα πάνω στον Ερτέλ στο ματς της Πόλης, λίγο έλειψε να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, με την παρουσία του να είναι κομβική σε κάθε ματς.

Τάιλερ Χάνεικατ. Από τις εκπλήξεις της Ευρωλίγκας. Εξαιρετικός παίκτης, βγάζει ενέργεια και μπορεί να σε «σκοτώσει» ανά πάσα στιγμή. Μαζί με τους Ντόνσιτς (Ρεάλ), Γιόβιτς (Ερ. Αστέρας) και Κλάιμπεν (Νταρουσάφακα) είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Ευρωλίγκας και αποτελεί μόνιμο κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες.

Η μάχη της ρακέτας

Ο έλεγχος των ριμπάουντ, η φθορά των φάουλ και η βραδιά που θα βρεθούν οι Σίνγκλετον-Μπουρούσης-Φώτσης-Γκάμπριελ (αν παίξει) θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία της αναμέτρησης. Οι κοντοί μπορεί να κρίνουν τα ματς, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μάχη της ρακέτας, μπορεί να αναδείξει νικητή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.