ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ 3-0

Το πήραν πάνω τους οι ηγέτες του

Μάρκους Μπεργκ και Σεμπάστιαν Λέτο πήραν απ' το χέρι τον κακό Παναθηναϊκό του πρώτου ημιχρόνου και τον οδήγησαν στο τελικό 3-0, καθαρίζοντας την πρόκριση απέναντι στον Κισσαμικό. Δύο γκολ ο Αργεντινός, ένα ο Σουηδός, εντυπωσιακός ο νεαρός Χατζηγιοβάννης, θετικός ο Ευαγγέλου

Το πήραν πάνω τους οι ηγέτες του

Ο Παναθηναϊκός έχει δύο σπουδαίους παίκτες στο ρόστερ του και γύρω απ’ αυτούς οφείλει να χτίσει την επόμενη μέρα του. Μάρκους Μπεργκ και Σεμπάστιαν Λέτο οδήγησαν τους “πράσινους” στο 3-0 κόντρα στον Κισσαμικό, ένα σκορ που διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σουηδό να ανοίγει το σκορ και τον Αργεντινό να σημειώνει τα δύο επόμενα. Σκορ πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό, που είδε τον νεαρό Χατζηγιοβάννη να κάνει εντυπωσιακά πράγματα και να αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. Θετικό ντεμπούτο και για τον Ευαγγέλου.

Κακός στο πρώτο ημίχρονο, αποδοκιμάστηκε απ’ τον κόσμο

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 4-2-3-1 από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, με τον Στιλ στο τέρμα, τους Μέστο, Ευαγγέλου, Τελάντερ και Χουχούμη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Λουντ και Μαρινάκη ως αμυντικούς μέσους, τον Μπουμάλ δεξιά, τον Βλαχοδήμο αριστερά και τον Βιγιαφάνιες πίσω από τον Μπεργκ.

Παρά το γεγονός πως ο προπονητής του Παναθηναϊκού έβαλε τέσσερις άκρως επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά, ο Παναθηναϊκός ήταν φλύαρος στο πρώτο ημίχρονο. Μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά και πάλι, όπως και με Πλατανιά και Κέρκυρα, δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις και να απειλήσει την εστία του Κισσαμικού ο οποίος με πολυπρόσωπη άμυνα και καλή λειτουργία διατήρησε με σχετική ευκολία το μηδέν στα πρώτα 45 λεπτά. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν και μια καλή ευκαιρία με σουτ του Μούσα στο 23’, έπειτα από λάθος του Μέστο έξω από την περιοχή του Στιλ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δημιούργησε μόλις δύο ευκαιρίες όλες κι όλες, με πρωταγωνιστή τον Βιγιαφάνιες. Η πρώτη στο 17’, όταν η προβολή του Αργεντινού έφυγε άουτ και η μεγαλύτερη στο 30’, όταν το σουτ του «Βίγια» από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο έξω. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ταχύτητα στο παιχνίδι του, δεν κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου άκουσε τον κόσμο του να τον αποδοκιμάζει, αφού απέναντι σε μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά.

Καθάρισαν οι ηγέτες του

Ό,τι δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός σε 45 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε μέσα σε ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, παρά την άσχημη εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μέρος, δεν έκανε αλλαγή στην ανάπαυλα, την ώρα που οι παίκτες μπήκαν αποφασισμένοι να… τελειώσουν την πλάκα. Μόλις στο 50’, ο Βλαχοδήμος μπήκε από τα αριστερά, έδωσε πάσα ακριβείας στον Μπεργκ και ο Σουηδός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Λίγο αργότερα, ο Ουζουνίδης έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του, βάζοντας τον Λέτο αντί του Μπουμάλ και παίζοντας με τον Αργεντινό στο πλάι του Μπεργκ, με το σχήμα να γίνεται 4-4-2. Και δικαιώθηκε, αφού στο 74’ ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Λέτο με κεφαλιά έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Πολλές υποσχέσεις από Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάννη

O Ουζουνίδης έριξε στον αγώνα και τον Χατζηγιοβάννη, με τον νεαρό να αγωνίζεται ως δεξιός εξτρέμ και να κλέβει τις εντυπώσεις. Μάλιστα, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν με μια κίνησε από δεξιά ξεπέρασε τον αντίπαλό του και με πλασέ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Ο νεαρός εξτρέμ είχε πολλές εντυπωσιακές ενέργειες, κερδίζοντας το χειροκρότημα της εξέδρας πολλές φορές.

Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 90’, όταν ο Βλαχοδήμος κυνήγησε μια μπάσα των αμυντικών προς τον τερματοφύλακα, τσίμπησε τη μπάλα και κέρδισε το πέναλτι. Ο Λέτο ανέλαβε την εκτέλεση, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ και διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Εκτός από τους δύο ηγέτες του, οι οποίοι ήταν κι αυτοί που διαμόρφωσαν με τα γκολ τους το αποτέλεσμα, εξαιρετικός ήταν και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, που είχε μία ασίστ και ένα πέναλτι, ενώ οι νεαροί Ευαγγέλου και Χατζηγιοβάννης άφησαν πολλές υποσχέσεις και σίγουρα έδειξαν ότι δικαιούνται ευκαιριών.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ