ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

O πρώην, ο νυν και ο Λυμπερόπουλος

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Γιώργος Κουτρουμπής αλλά και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποτελούν τα πρόσωπα της βραδιάς του αποψινού ντέρμπι της Λεωφόρου

O πρώην, ο νυν και ο Λυμπερόπουλος

Κατά τη διάρκεια των περασμένων δεκαετιών μέχρι και τις μέρες μας καταμετράμε πολυάριθμες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι φόρεσαν τις φανέλες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Οι περιπτώσεις των Μίμη Δομάζου και Δημήτρη Σαραβάκου είναι οι πιο φημισμένες της λίστας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το φετινό συναπάντημα των δύο αντιπάλων δεν θα μπορούσε να… ξεφύγει από τον γενικό κανόνα, καθώς τρεις συντελεστές τους έχουν αφήσει τα κίτρινα για τα πράσινα και αντίστροφα. Οι δύο εξ αυτών είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές (Κουτρουμπής, Χριστοδουλόπουλος) ενώ ο τρίτος έχει πλέον επιτελικό ρόλο εκτός γηπέδων (Λυμπερόπουλος).

Στο «πράσινο στρατόπεδο» έχουμε τον Γιώργο Κουτρουμπή. Ο 25χρονος διεθνής αμυντικός χαφ, ο οποίος θα λείψει από τη σημερινή αναμέτρηση λόγω τραυματισμού, ανήκει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού από το 2013 και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ρόστερ καθ’ όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα παρουσίας του στην ομάδα, μετρώντας 125 συμμετοχές. Προτού όμως φορέσει τα πράσινα είχε περάσει από την ΑΕΚ (μεταγραφή από την Καλλιθέα), πετυχαίνοντας την «Ένωση» στη χειρότερη σεζόν της ιστορίας της (2012/13), αυτή του υποβιβασμού της. Τότε, ο «Κουτρού» είχε αγωνιστεί 30 φορές (29 στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο).

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.515 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από την άλλη πλευρά τώρα, η ΑΕΚ ενέταξε φέτος στο δυναμικό της τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, «επαναπατρίζοντάς» τον μετά από τέσσερις σεζόν στην Ιταλία (Βερόνα, Σαμπντόρια, Μπολόνια). Ο Λάζαρος… ξενιτεύτηκε έχοντας φορέσει για 4 σεζόν τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ του 2010, έχοντας συνολικά 23 γκολ και 15 ασίστ σε 130 συμμετοχές.

Ο τελευταίος της λίστας μας είναι ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο παλαίμαχος φορ πήρε μεταγραφή από την Καλαμάτα στους «πράσινους» το 1996 και για μία επταετία αποτέλεσε την «αιχμή» του «δόρατος» στην επίθεση (72 γκολ σε 186 συμμετοχές), χωρίς ωστόσο να κατακτήσει κάποιον τίτλο με τον Παναθηναϊκό. Ο «Λύμπε» αποχώρησε από την Παιανία το καλοκαίρι του 2003 και εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ, τη φανέλα της οποίας τίμησε εξίσου την πενταετία που αγωνίστηκε, σημειώνοντας 67 γκολ σε 141 συμμετοχές. Ανάλογη ωστόσο μετακίνηση έπραξε και μετά το «κρέμασμα» των παπουτσιών του, καθώς έχει αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή και στις δύο ομάδες!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.