ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τα δύσκολα είναι για τους ικανούς

Το αρνητικό σερί των «άγονων» αναμετρήσεων στα ντέρμπι «αιωνίων», το momentum, οι αριθμοί και τα στατιστικά δεν ευνοούν τους «πράσινους», αλλά σε παιχνίδια όπως το σημερινό, μετρούν άλλοι παράγοντες...

Τα δύσκολα είναι για τους ικανούς

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δέκα ημερών στην έδρα του Ολυμπιακού και το διακύβευμα της αποψινής τους «μονομαχίας» κρίνει κατά το ήμισυ τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, αυτόν του Κυπελλούχου Ελλάδος.

Οι «πράσινοι» θα υπερασπιστούν τα «σκήπτρα» τους στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου τους, σε μια εκ προοιμίου δύσκολη αποστολή, καθώς ο αντίπαλός τους έχει το «αόρατο» πλεονέκτημα των συνεχόμενων επικρατήσεων του επί του «τριφυλλιού», την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση αλλά και τη δύναμη της έδρας.

Συνήθως, στις παραμονές μιας τέτοιας αναμέτρησης, οι περισσότεροι ψάχνουν να βρουν απαντήσεις και πιθανές προβλέψεις μέσω των αριθμών. Στατιστικά, συγκρίσεις των πολύτιμων μονάδων των δύο αντιπάλων, προϊστορία στην εκάστοτε έδρα όπως και την πρόσφατη φόρμα τους. Το αποψινό παιχνίδι όμως ανήκει σε διαφορετική κατηγορία, από πλευράς Παναθηναϊκού.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 49.572 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέραν από το τυπικό της υποθέσεως, την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, στη μέση μπαίνει και το ζήτημα των απαντήσεων, ή καλύτερα, της αντεπίθεσης. Οι «πράσινοι» βρίσκονται ακόμα στην «αυγή» της νέας εποχής τους, υπό την καθοδήγηση του Τσάβι Πασκουάλ και ψάχνουν να βρουν το πρώτο μεγάλο τους «σημείο αναφοράς» με τον Καταλανό στο «τιμόνι».

Ο «εξάστερος» έχει δύσκολη αποστολή απόψε, ωστόσο η λέξη αυτή δεν θα πρέπει να τρομάζει κανέναν. Ο σύλλογος αυτός γαλουχήθηκε σε παρόμοιες και δυσμενέστερες συνθήκες ώστε να φτάσει να μετρά έξι αστέρια στο ενεργητικό του και αμέτρητες άλλες στιγμές δόξας. Παρά το γεγονός πως οι εποχές έχουν αλλάξει και τίποτα δεν θυμίζει την πραγματικότητα της προηγούμενης δεκαετίας, το DNA του Παναθηναϊκού και το ένστικτο της κορυφής δεν έχουν χαθεί.

Όπως λέει και η ξενόφερτη παροιμία: «When the tough gets going the going gets tough». Σε απλά ελληνικά, τα δύσκολα έρχονται σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να τα ξεπεράσουν και να τα υπερνικήσουν και ο Παναθηναϊκός διαθέτει στο έπακρο τα στοιχεία που χρειάζεται για να δώσει τις δικές του απαντήσεις αρχής γενομένης από απόψε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.