ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ένας ηγέτης με «μπέρτα»… ρολίστα!

Μετά τη νέα «ραψωδία» του στο Φάληρο, άπαντες κατάλαβαν πως ο αληθινός Ρίβερς δεν είναι ένας συνηθισμένος ρολίστας, αλλά ένας ηγέτης που, φορώντας τα «πράσινα» έσπασε τα «δεσμά» του

Ένας ηγέτης με «μπέρτα»... ρολίστα!

Η «ταμπέλα» που τον συνόδευε την ημέρα που η πτήση του από τη Μαδρίτη προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» έγραφε την διόλου εύηχη, αλλά χρήσιμη στην μπασκετική αργκό και πραγματικότητα λέξη «ρολίστας». Έτσι μας τον σύστησαν, έτσι τον μάθαμε από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το βιογραφικό του 29χρονου φόργουορντ από τη Σάρλοτ και ιδιαίτερα το πέρασμά του από την Ισπανία, επέτρεψαν στο να εμπλουτιστεί με μια πιο εξακριβωμένη έννοια. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2015, Κει Σι Ρίβερς, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών και του περιορισμένου αγωνιστικού χρόνου στην ομάδα του Λάσο, είχε κερδίσει με το «σπαθί» του την προσθήκη της λέξης «πολυτελείας» δίπλα από την ταμπέλα του ρολίστα.

Βέβαια, ο αθλητισμός, όπως και η ίδια η ζωή, κρύβουν αρκετές λεπτομέρειες ουσίας, τις οποίες για να μπορεί κάποιος να τις φέρει στο φως θα πρέπει να ψαχτεί και κυρίως να συνθέσει ένα περίπλοκο παζλ τριών κομματιών. Ο «κομπάρσος» μπορεί να μετατραπεί σε ήρωα και αντίστοιχα ο βασιλιάς είναι εύκολο να εκπέσει λίαν συντόμως εάν δεν μπορέσει να συνθέσει τα εξής κομμάτια: Ο σωστός άνθρωπος, στο σωστό μέρος, την σωστή στιγμή.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 53.613 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτή την εξίσωση φαίνεται πως την έχει λύσει από κοινού ο ήρωας του «Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας», ο άνθρωπος των 11/15 σουτ και των 27 πόντων ο οποίος οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην εξιλέωση μετά τις απανωτές αποτυχημένες προσπάθειες κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Κει Σι Ρίβερς κατόρθωσε να βγάλει τα προς το ζην από το μπάσκετ με αρκετή επιτυχία. Περιπλανήθηκε αρκετά μεν μέχρι να καταφέρει να ενώσει την «ιερή τριάδα» που προαναφέρθηκε, πιστεύοντας ίσως πως είχε βρει τη δική του «Ιθάκη» στην ισπανική πρωτεύουσα. Εκεί, του δόθηκε η δυνατότητα να κερδίσει τα πάντα, να αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό και να κάνει το όνομα του λίγο περισσότερο γνωστό στην «πορτοκαλί οικουμένη» του μπάσκετ.

Όμως, κάτι φαίνεται πως τον «έτρωγε» μέσα του. Ο ίδιος μπορεί να μην το παραδεχόταν εκ πρώτης όψεως, ωστόσο όπως μαρτυρούν οι εμφανίσεις του στον Παναθηναϊκό αλλά και η μέχρι τώρα πορεία του στο ΟΑΚΑ, μάλλον κάποιος του έδωσε στο παρελθόν (χωρίς να γνωρίζει) έναν λάθος ρόλο, ο οποίος δεν ταίριαζε με αυτό που κουβαλά, με αυτό που πραγματικά είναι.

Ο Ρίβερς είναι ένας ηγέτης που δεν τον απασχολεί φαινομενικά το γεγονός πως αναγκάζεται να φορέσει τη «μπέρτα» του ρολίστα, υποτάσσοντας τον πραγματικό του (μπασκετικό πάντα) εαυτό μπροστά στις ανάγκες της ομάδας και του συνόλου. Παρά ταύτα, ορισμένα πράγματα, όσο κι αν κάποιος προσπαθεί να τα «χαλιναγωγήσει», δεν αργεί η μέρα που αυτά θα βγουν στην επιφάνεια.

Δεν του ζητήθηκε εξ αρχής τίποτα από τα παραπάνω το περασμένο καλοκαίρι. Παρά μόνο το να αποτελέσει ένα πολύτιμο «γρανάζι» στη νέα έκδοση του Παναθηναϊκού που είχε αρχίσει να χτίζεται. Ο ίδιος δεν απαίτησε να αλλάξει ρόλο. Γι αυτό φρόντισε η ίδια η εικόνα του στο παρκέ. Από χρήσιμος ρολίστας, μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε έναν από τους πιο αξιόπιστους σουτέρ της ομάδας, ενώ το τελευταίο διάστημα, είναι ουκ ολίγες οι φορές που έχει πάρει τους συμπαίκτες του από το «χεράκι», σκοράροντας κατά ριπάς.

Η διαπίστωση αυτή άρχισε να… αχνοφαίνεται από τις πρώτες ημέρες της έλευσης του Πασκουάλ και έγινε εντονότερη με τον καιρό. Στο ευρωπαϊκό συναπάντημα των δυο «αιωνίων» δέκα ημέρες νωρίτερα, η υποψία έγινε βεβαιότητα πια. Αυτός ο παίκτης δεν είναι αυτό που τουλάχιστον φαινόταν. Είναι κάτι παραπάνω. Έχει το ταλέντο αλλά και το θάρρος να τραβήξει μπροστά την ώρα που οι υπόλοιποι κοπιάζουν.

Ο Παναθηναϊκός χτίστηκε ορθά έχοντας ως κύριο άξονα τον Καλάθη. Αυτός είναι ο ηγέτης στη μετά-Διαμαντίδη εποχή, πράγμα απολύτως φυσιολογικό και αδιαμφισβήτητο. Ο Ρίβερς δεν ήρθε στην Ελλάδα για να του πάρει τα «σκήπτρα» ούτε να τον υποκαταστήσει. Ήρθε για να τον συμπληρώσει και ενίοτε να τον καλύψει με τον τρόπο του, φορώντας όποτε χρειαστεί τη δική του «μπέρτα» η οποία μαζί με τον σχεδόν αλάνθαστο καρπό του, έχει ανεβάσει ένα «κλικ» παραπάνω τους «πράσινους».

Τα δεδομένα και τα γεγονότα αποδεικνύουν πως με το «τριφύλλι» στο στήθος, ο Ρίβερς νιώθει πως έκανε τη σωστή επιλογή στο σωστό timing, πράγμα που αντανακλάται με υπέροχο τρόπο στο παρκέ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...