ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

To ξεκάθαρο σημάδι της νέας «πράσινης» εποχής!

Η ιστορία έχει αποδείξει πολλάκις πως κάθε προσπάθεια που ξεκινά να δομείται χρειάζεται ένα «εκκωφαντικό» σημείο αναφοράς για να «γνωστοποιήσει» τις μετέπειτα προθέσεις τις προς πάσα κατεύθυνση. Για τον Τσάβι Πασκουάλ, η ώρα αυτή ήρθε με το «διπλό» στο Φάληρο

To ξεκάθαρο σημάδι της νέας «πράσινης» εποχής!

Στον αθλητισμό, η αρχή μιας «νέας τάξης πραγμάτων» συντελείται συνήθως από τη στιγμή που «κλειδώνει» η έλευση ενός νέου καθοριστικού ενδοαγωνιστικού ή και εξωαγωνιστικού παράγοντα.

Ο Παναθηναϊκός έλυσε σε τυπικό βαθμό την αβεβαιότητα που συνόδευσε την απόσυρση του Διαμαντίδη από τα παρκέ, αποκτώντας αρκετούς μήνες νωρίτερα τον Νικ Καλάθη, ο οποίος κλήθηκε να ηγηθεί της προσπάθειας για επαναφορά στα «ψηλά πατώματα» της Ευρώπης.

Παρόμοια κατάσταση είχαν να αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι» και στο ζήτημα του προπονητή, μετά την αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη. Τα «κλειδιά» της ομάδας δόθηκαν «εν λευκώ» στον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας μια δύσκολη αποστολή. Αυτή της ανασύνταξης και ανασύστασης του ρόστερ για τη μεγάλη επιστροφή στα Final-4 και τις ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 44.289 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Καταλανός ήδη έχει καταφέρει να βάλει τις πρώτες δικές του «πινελιές» στη διαμόρφωση των δεδομένων. Στην τρίμηνη παρουσία του στο ΟΑΚΑ έχει να επιδείξει κατορθώματα όπως την αγωνιστική αναγέννηση του Νικ Καλάθη και την αξιοποίηση του Κει Σι Ρίβερς. Αυτό όμως που έλειπε στον ίδιο και κατά συνέπεια στην ομάδα, ήταν η πρώτη «εκκωφαντική» παρουσία της νέας εποχής του συλλόγου. Μιας νίκης ικανής να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων.

Επί Πασκουάλ, ο Παναθηναϊκός έχει πανηγυρίσει αρκετές επιτυχίες, ιδιαίτερα στην Ευρωλίγκα, καταβάλλοντας την αντίσταση ομάδων όπως η Μακάμπι, η Εφές, η Λαμποράλ, οι οποίες είναι οι άμεσες ανταγωνίστριες των «πρασίνων» στη μάχη για την πρόκριση και το πλεονέκτημα έδρας. Παράλληλα, στα υπόλοιπα ματς κόντρα στις ομάδες από το «πάνω ράφι» οι «πράσινοι» αν και δεν κατόρθωσαν να φύγουν νικητές, έδειξαν εκ προοιμίου πως κάτι αλλάζει, «πέφτοντας» ηρωικά (όπως με τη Ρεάλ).

Βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, παρά το γεγονός πως τέτοιου είδους αλλαγές θέλουν χρόνο για να συντελεστούν και για να γίνουν κτήμα των παικτών, πολλές φορές χρειάζονται αποδείξεις επί του πρακτέου, όχι για το αν ο Καταλανός και το ρόστερ του είναι ικανοί να φτάσουν ψηλά, αλλά για να δηλωθεί δημόσια και… βροντερά το σημάδι της ανάκαμψης.

Η απόδειξη αυτή εν τέλει βρέθηκε και «σφραγίστηκε» την περασμένη Δευτέρα στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» εκεί που ο Παναθηναϊκός επικράτησε καθαρά και ε-ξάστερα του Ολυμπιακού, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση φέρει την πρώτη ξεκάθαρη «σφραγίδα» της «εποχής Πασκουάλ», καθώς ο νεαρός προπονητής επικράτησε κατά κράτος του Σφαιρόπουλου σε τακτική και ψυχολογική αντιμετώπιση του παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ψυχωμένος από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο, έπαιξε με πάθος και θέληση. Παρά το γεγονός πως ο Κει Σι Ρίβερς «ξεμάκρυνε» από νωρίς, δεν τράβηξε μόνος του το «κουπί» και βοηθήθηκε από τους υπόλοιπους επτά που αγωνίστηκαν, αλλά και όσους είδαν το ματς από τον πάγκο. Οι «πράσινοι» έδειξαν στο «ΣΕΦ» εικόνα μιας ενιαίας, αδιαίρετης και αποφασισμένης να προχωρήσει ψηλά, ομάδας, κάτι που πιστώνεται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στον Πασκουάλ και τους βοηθούς του, οι οποίοι προετοίμασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους παίκτες τους.

Το ειδικό βάρος που κουβαλά ένας σύλλογος του διαμετρήματος του Παναθηναϊκού αλλά και οι συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν αφήνουν στον Καταλανό και τους υπόλοιπους χρόνο για πανηγυρισμούς. Μέσω των δηλώσεών του, ο Πασκουάλ προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα, καθώς έπονται ματς-φωτιά, αρχής γενομένης αυτού της Πέμπτης με τη Φενέρ.

Πάντως, πέραν της όποιας προσπάθειάς του να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, ο Τσάβι Πασκουάλ γνωρίζει πολύ καλά μέσα του πως το «διπλό» της Δευτέρας έδωσε την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του για τη συνέχεια, ενώ γνωστοποίησε στην υπόλοιπη μπασκετική «πιάτσα» πως ο Παναθηναϊκός με εκείνον διαχειριστή δεν έπαψε να δηλώνει «παρών» στα δύσκολα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...