ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 84-63

Κουρασμένος κι άστοχος…

Η συσσωρευμένη κούραση από τα ματς με Εφές και Ολυμπιακό αλλά και η αστοχία από την περιφέρεια έδωσαν «πάτημα» στη Φενέρ να επικρατήσει με άνεση (84-63) του Παναθηναϊκού, υποχρεώνοντάς τον στην 8η ήττα του στη διοργάνωση. «Όαση» ο Τζέιμς (25π.), αποχώρησε τραυματίας (σφίξιμο στον δικέφαλο) ο Σίνγκλετον

Κουρασμένος κι άστοχος...

Η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας από τους γηπεδούχους και οι «βόμβες» των Βέσελι και Ντατόμε έδωσαν ένα μικρό προβάδισμα στη Φενέρ, αλλά το δυναμικό ξεκίνημα του Σίνγκλετον (2/2 τριπ) κράτησε κοντά τον Παναθηναϊκό (8-6 2′). Η άμυνα των «πρασίνων» κατάφερε να προσαρμοστεί προσωρινά και δια μέσου αιφνιδιασμών έφτασε το ματς στον πόντο (13-12, 5′) αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα ήρθε η «κατηφόρα». Ο «καυτός» Ντατόμε είχε βρει για τα καλά το χέρι του και μετέτρεψε το +1 σε +11 για την ομάδα του που έκλεισε το δεκάλεπτο στο 27-16.

Η άμυνα των «πρασίνων» είχε γίνει «βορά» στις ορέξεις των γηπεδούχων. Παρόμοια ήταν τα πράγματα και στο επιθετικό κομμάτι. Ο Σλούκας από την περιφέρεια και στη συνέχεια ο Κάλινιτς διαμόρφωσαν το double-score (32-16, 12′). Το «τριφύλλι» προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση με μπροστάρη τον Μαϊκ Τζέιμς, (36-22, 15′) αλλά η έλλειψη «καθαρού μυαλού» συνέχισε να ταλαιπωρεί την ομάδα του Πασκουάλ. Η «αποκάλυψη» για την ομάδα του Ζοτς, Ντουβερίογλου «τιμωρούσε» την ολιγωρία της άμυνας και ο Σλούκας με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 42-22 (17′), το οποίο «ροκανίστηκε» χάρη στις εμπνεύσεις του Μάικ Τζέιμς σε 44-28. Σκορ το οποίο συνόδευσε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι προσδοκίες περί ανατροπής της κατάστασης και του σκορ από τον Παναθηναϊκό «σβήστηκαν» γρήγορα. Ο Ντίξον εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που του έδινε η «πράσινη» άμυνα από την περιφέρεια και από την άλλη μεριά, ο Μάικ Τζέιμς «τραβούσε» μόνος του το «κουπί» της επίθεσης. Υπό αυτές τις συνθήκες, το 54-33 υπέρ της Φενέρ στο 25′ αποτελούσε την φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων βάσει τις εικόνας των δύο ομάδων. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι «κατέβασαν» λίγο τους ρυθμούς τους, δίνοντας την ευκαιρία στους «πράσινους» να πλησιάσουν στο σκορ από τη γραμμή των βολών (60-45).

Ήταν φανερό πως ο κουρασμένος Παναθηναϊκός δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την υπεράσπιση του +11 της αναμέτρησης της Αθήνας. Βέβαια, το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνθηκε αρκετά μετά τις εύστοχες προσπάθειες των Σλούκα και Ντατόμε από την περιφέρεια, οι οποίες έφεραν τη διαφορά στο +25, με σερί 10-0 (70-45, 33′). Παρά την πίεση των παικτών του Πασκουάλ, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα επίπεδα της διαφοράς στα δικά τους μέτρα επικρατώντας τελικά με 84-63 «σβήνοντας» το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού από το ματς του ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 44-28, 60-45, 84-63

fener
pao

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE