ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Οταν οι άλλοι υποχωρούν, ο Μπεργκ συνεχίζει…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πλατανιά Χανίων και την προσφορά του Μάρκους Μπεργκ.

Οταν οι άλλοι υποχωρούν, ο Μπεργκ συνεχίζει...

Με το ρόστερ λειψό, λόγω του κακού όπως αποδείχθηκε προγραμματισμού και των πολλών απουσιών και με ποδοσφαιριστές να είναι στα κόκκινα λόγω των πολλών συνεχόμενων παιχνιδιών που είχαν στα πόδια τους, το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο ματς με τον Πλατανιά δεν ήταν (ούτε τώρα) το θέαμα. Αλλωστε, στη φάση την οποία βρίσκονται οι “πράσινοι” ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου δεν μπορούν να παρουσιάσουν. Αυτά είναι πράγματα που θα τα δούμε (αν τα δούμε) πολύ αργότερα. Ζητούμενο, λοιπόν, σήμερα ήταν η επιστροφή στις νίκες. Κάτι το οποίο έγινε, έστω και δύσκολα.

Οι “πράσινοι” ήταν σαφώς καλύτεροι από τον Πλατανιά, πέρα από τα δυο γκολ, έκαναν φάσεις για περισσότερα τέρματα, αλλά έφτασαν σε αυτό το αγχωτικό 2-1 για τρεις λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την ψυχολογία. Οταν οι Κρητικοί μείωσαν, αμέσως οι πράσινοι έδειξαν να τα… χάνουν. Για πάνω από 10 λεπτά ένιωθαν την πίεση του αποτελέσματος και προχωρούσαν σε αποφάσεις δίχως καθαρό μυαλό και σκέψη. Κάτι που διορθώθηκε στη συνέχεια, δίχως, όμως, να έρθει τρίτο γκολ.

Ο δεύτερος λόγος είναι η έλλειψη επιλογών στα χέρια του Μαρίου Ουζουνίδη. Μην περιμένει κανείς εύκολες νίκες, με 13-14 παίκτες διαθέσιμους. Γι αυτό και ο τεχνικός της ομάδας συνεχώς λέει για τον δύσκολο Ιανουάριο που έχει να διανύσει το τριφύλλι. Τον μήνα των απουσιών και των λιγοστών επιλογών.

Ο τρίτος έχει να κάνει με την κούραση. Ενας λόγος που συνδέεται με τον προηγούμενο. Πολλοί ποδοσφαιριστές θέλουν ανάσες, αλλά δεν τις παίρνουν, διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν τώρα άλλοι για να τους αντικαταστήσουν.

Κορυφαίος για τους “πράσινους” ο Μάρκους Μπεργκ. Τι κι αν είναι στα όρια του, σε θέμα αντοχών. Ο Σουηδός σκόραρε δυο φορές, ήταν καθοριστικός σε λεπτά που η ομάδα του… παρέδιδε πνεύμα, όταν κρατούσε την μπάλα, την έσπαγε δεξιά και αριστερά, κέρδιζε φάουλ και γυρνούσε για να βοηθήσει την άμυνα. Από κοντά και ο Βιγιαφάνιες που είχε την ασίστ στο δεύτερο τέρμα, ήταν δραστήριος, κινητικός και τα έδωσε όλα μέχρι να… σκάσει και να γίνει αλλαγή. Θετική η επιστροφή του Ζέκα, ενώ καλό παιχνίδι έκαναν ξανά οι Βλαχοδήμος και Κουρμπέλης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...