ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

«Μισό μηδέν» και άμυνα «γρανίτης»!

Στους επτά αγώνες που έχουν δώσει στο πρωτάθλημα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο «τιμόνι» τους, οι «πράσινοι» υπηρετούν το... δόγμα του 1-0, δίνοντας βάση στο «συμμάζεμα» της ανασταλτικής τους λειτουργίας

«Μισό μηδέν» και άμυνα «γρανίτης»!

Ο 48χρονος τεχνικός είχε προαναγγείλει τον περασμένο Δεκέμβρη μέσω των δηλώσεων του στην επίσημη παρουσίασή του στο Κορωπί πως αυτό που προέχει αρχικά είναι η εξασφάλιση της νίκης με κάθε κόστος, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα το θέαμα.

Η τοποθέτηση του Ουζουνίδη «εφάπτεται» επακριβώς στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της ομάδας υπό την καθοδήγησή του.

Κόντρα στον Πλατανιά, ο Εβρίτης προπονητής συμπλήρωσε την πρώτη επτάδα παιχνιδιών στον πάγκο του Παναθηναϊκού (εννέα συνολικά μαζί με αυτά του Κυπέλλου με Απόλλωνα και Κισσαμικό) έχοντας απολογισμό 4 νικών, 2 ισοπαλιών – μιας ήττας όσον αφορά το πρωτάθλημα και ρεκόρ 5-2 τερμάτων.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.481 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο παιχνίδι της Πέμπτης, οι «πράσινοι» σκόραραν για πρώτη φορά πάνω από ένα τέρμα σε αναμέτρηση πρωταθλήματος επί των ημερών Ουζουνίδη εντός των οποίων «κυριαρχεί» το 1-0 που έχει εμφανιστεί σε τρεις περιπτώσεις (με ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Κέρκυρα). Η δεύτερη πιο συχνή κατάληξη είναι η «λευκή» ισοπαλία (κόντρα σε Λάρισα και ΑΕΚ) ενώ στα Χανιά, ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη μοναδική μέχρι στιγμής ήττα του (1-0) με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο του.

To ενεργητικό τερμάτων του «τριφυλλιού» μπορεί να μην «θέλγει» τους οπαδούς, ενώ -εκ πρώτης όψεως- το στατιστικό του 0.72 γκολ ανά παιχνίδι ίσως και να τρόμαζε τους παρατηρητές εάν δεν έμπαινε σε «αντιπαραβολή» με την «στιβαρή» αμυντική λειτουργία της ομάδας, η οποία χθες δέχθηκε μόλις το δεύτερο της γκολ στο πρωτάθλημα, μετά από αυτό των Χανίων, έχοντας το διόλου ευκαταφρόνητο στατιστικό παθητικού τερμάτων σε 0.28 γκολ/παιχνίδι.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί το γεγονός πως στην περίοδο που εξετάζουμε, ο Ουζουνίδης έπρεπε να διαχειριστεί τα «αμέτρητα» κενά στο «πράσινο» ρόστερ, έχοντας πολύτιμες μονάδες του ρόστερ εκτός διάθεσης, λόγω τραυματισμών, τιμωρίας (Ζέκα) αλλά και… Κόπα Άφρικα.

Συνοπτικά η πορεία των «πρασίνων» επί Ουζουνίδη στο πρωτάθλημα:

Παιχνίδια: 7 Νίκες: 4 Ισοπαλίες: 2 Ήττες: 1 Γκολ υπέρ: 5 (0.72 ανά παιχνίδι) Γκολ κατά: 2 (0.28 ανά παιχνίδι)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.