ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 69-72

Τον έσωσαν Παππάς και Τζέιμς

Επειτα από ένα ματς θρίλερ, ο Παναθηναϊκός με τον Μάικ Τζέιμς να «σκοτώνει» τον Προμηθέα στα κρίσιμα σημεία, πήρε τη νίκη με 72-69 στην Πάτρα. Εκπληκτικός ο Μπουρούσης με 20 πόντους, καθοριστικός ο Παππάς με 14 πόντους (7/7 βολές). Τρομερή παρουσία από 2.000 οπαδούς.

Τον έσωσαν Παππάς και Τζέιμς

Το «μουδιασμένο» ξεκίνημα των «πρασίνων» (0/5 σουτ) έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να «τρέξουν» ένα γρήγορο 6-0 (2′), το οποίο σταμάτησε προσωρινά ο Ρίβερς με τον Χαραλαμπόπουλο (6-5), προτού αναλάβει δράση ο, ασταμάτητος στο πρώτο δεκάλεπτο, Κίκι Κλαρκ. Χάρη στη βοήθεια του Αμερικανού (9 πόντοι σε τρία λεπτά), ο Προμηθέας έκανε νέο σερί 10-1, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 16-6 (7′). Η είσοδος του Μπουρούση έδωσε άλλη «πνοή» στην ομάδα του Πασκουάλ που βρήκε λύσεις σε «ζωγραφιστό» και τρανζίσιον για το δικό της 10-0 (16-16, 9′), με τον Τόντιτς να ευστοχεί για τρεις και να διαμορφώνει το σκορ της πρώτης περιόδου στο 19-16.

Ο Κλαρκ συνέχισε από εκεί που το άφησε στο πρώτο δεκάλεπτο, ευστοχώντας για τρεις, για έρθει η άμεση απάντηση του Παναθηναϊκού με τον Μπουρούση και τους πέντε αναπάντητους πόντους του Τζεντίλε, οι οποίοι έδωσαν το πρώτο προβάδισμα των «πρασίνων» στο ματς (22-23, 13′). Στη συνέχεια, το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να «κεφαλαιοποιήσει» και να «αυγατίσει» το ισχνό προβάδισμά του και παρά το γεγονός πως ο Προμηθέας έχασε με θλάση τον αρχισκόρερ του, Κλαρκ, κατόρθωσε να αντιδράσει και να πάρει ξανά τα «ηνία» με τους Τζόουνς και Γκίκα να είναι αμείλικτοι από την περιφέρεια (36-28, 18′). Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν με άνεση το προβάδισμά τους κλείνοντας το ημίχρονο στο +7 (40-33).

Ο κουρασμένος και άστοχος Παναθηναϊκός είχε ένα ημίχρονο μπροστά του για να ανατρέψει την κατάσταση απέναντι στον μαχητικό Προμηθέα που συνέχισε στο ίδιο «τέμπο» και στο ξεκίνημα της επανάληψης, παρά το μικρό «ξέσπασμα» των «πρασίνων» δια χειρός Μπουρούση (47-38, 25′). Η έλλειψη καθαρού μυαλού και αστοχία στην περιφέρεια αποτελούσε κυρίαρχο πρόβλημα για τους παίκτες του Πασκουάλ οι οποίοι αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Ο μόνος «πυλώνας» σταθερότητας για τους «πράσινους» ήταν ο Καρδιτσιώτης σέντερ, ο οποίος ήταν εύστοχος όποτε κλήθηκε να σουτάρει βολές. Ο Νίκος Παππάς τον μιμήθηκε κατεβάζοντας τη διαφορά στους -5 στο τέλος της τρίτης περιόδου (54-49).

Ο Παππάς πήρε την «μπαγκέτα» των επιθέσεων στο ξεκίνημα της τελευταίας «πράξης» της αναμέτρησης δίνοντας λύσεις στην περιφέρεια μετά από πολλή ώρα (58-56, 33′). Ο πεισμωμένος Γκίκας, με δύο εύστοχα τρίποντα επανέφερε τη διαφορά στους 7 πόντους (64-57) και από την άλλη πλευρά ο Παππάς συνέχιζε να κρατά την ομάδα του κοντά στο σκορ για να έρθει ο Τζέιμς με γκολ-φάουλ να φέρει το ματς στο καλάθι (64-63, 36′). Ο Αμερικανός γκαρντ με μεγάλο τρίποντο έφερε το παιχνίδι στα ίσα μετά από ώρα (66-66, 37′).

Το τελευταίο τρίλεπτο «σημαδεύτηκε» από βεβιασμένες και λανθασμένες επιθέσεις εκατέρωθεν, ωστόσο ο «φορτσάτος» Τζέιμς με κάρφωμα έβαλε μπροστά τους «πράσινους» σε κρίσιμο σημείο (66-68, 38′). Όμως ο Γκίκας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και το νέο τρίποντο του έβαλε ξανά σε θέση «οδηγού» τους Πατρινούς (69-68), ο Τζέιμς «μίλησε» εκ νέου (69-70, 25”) και στη συνέχεια οι ελεύθερες βολές του έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 19-16,40-33, 54-49, 69-72

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE