ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Μέγας είσαι Στόϊκο και θαυμαστά τα έργα σου! (Pics, Vids)

Ο κορυφαίος σέντερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού, βάσει της ψηφοφορίας του «Honouring Our Legacy», Στόγιαν Βράνκοβιτς, έκλεισε σήμερα τα 53 και το panathinaikos24.gr, κάνει ένα σύντομο flashback, στην «πράσινη» ιστορία του Δαλματού γίγαντα.

Μέγας είσαι Στόϊκο και θαυμαστά τα έργα σου! (Pics, Vids)

Τι θα είχε συμβεί στην μπασκετική ιστορία-όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά και της Ελλάδας-αν ο Στόϊκο δεν είχε κάνει εκείνο το ιστορικό σπριντ και είχε κόψει τον Μοντέρο σε εκείνο τον αλησμόνητο τελικό του Παρισιού, το ’96;

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, μήτε να εικάσει, εντούτοις ένα πράγμα είναι δεδομένο. Ο Κροάτης άλλαξε τον ρου της ιστορίας του Παναθηναϊκού, έφερε την πρώτη κούπα πρωταθλητριών στην Ελλάδα και έμεινε για πάντα στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών  και στο… στομάχι όλων των αντιπάλων.

Από «τριφύλλι» σε «τριφύλλι» και στην αιωνιότητα!

Φορώντας τα «κιτρινόμαυρα» του Άρη, ο Κροάτης σέντερ ξεχώρισε και μετακόμισε στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, όπου οι Μπόστον Σέλτικς επέλεξαν τον Βράνκοβιτς. Στο ΝΒΑ δε στέριωσε (οι Κέλτες επέμειναν κροατικά… επέλεξαν αργότερα τον Ντίνο Ράτζα, ο οποίος ακολούθησε το ίδιο δρομολόγιο) και ήρθε η ώρα της επιστροφής, πιο νότια, τούτη τη φορά.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος φέρνει τον Κροάτη στην Αθήνα, στην προσπάθειά του να ξανακάνει τον Παναθηναϊκό μεγάλο, σε εποχή «ερυθρόλευκης» κυριαρχίας. Παρότι ο Βράνκοβιτς δεν κατακτά ούτε ένα πρωτάθλημα με τη φανέλα των «πράσινων», μένει για πάντα στο πάνθεον της ιστορίας, διότι ήταν αυτός που κυριολεκτικά, «χάρισε» την πρώτη κούπα, το 1996, με το κόψιμο στον Μοντέρο.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, τίμησαν και με το παραπάνω τη συνεισφορά του Στόγιαν, χαρίζοντάς του, τον τίτλο του κορυφαίου σέντερ στην ιστορία της ομάδας, στην εκδήλωση «Honouring Our Legacy», πέρσι τον Σεπτέμβριο.

32431
ÅÊÄÇËÙÓÇ ÔÇÓ ÊÁÅ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ "HONOURING OUR LEGACY" ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÑÔÉÆÁÍ (ÖÉËÉÊÏ)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...