ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Όλη η Ελλάδα βλέπει τι γίνεται με τον Παναθηναϊκό…

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός αποτελεί την… πηγή του προβλήματος στο ελληνικό μπάσκετ και δεν αφήνει το άθλημα να παιχτεί επί ίσοις όροις. Φτάνει πια… Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Όλη η Ελλάδα βλέπει τι γίνεται με τον Παναθηναϊκό…

Μετά το ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, το DVD, τις δηλώσεις του κόουτς Σφαιρόπουλου μετά το ματς με την Μπασκόνια, ήρθε και ο Προμηθέας Πατρών, του οποίου προπονητής είναι ο Βαγγέλης Αγγέλου (τυχαίο… δε νομίζω) να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ναι φίλοι και φίλες. Ο Παναθηναϊκός είναι το πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός χαλάει την εικόνα του ελληνικού μπάσκετ, διότι απαγορεύεται να κερδίσει… Όλη η Ελλάδα το ξέρει. Από το Κιλκίς μέχρι την Κρήτη.

Ξέρετε, θα ήταν όλα πιο εύκολα, αν ο Παναθηναϊκός είχε χάσει στο ΣΕΦ και χθες στο «Δ. Τόφαλος». Η ομάδα του Πασκουάλ θα είχε υποπέσει (και λογικά) σε μια εσωστρέφεια και μια γκρίνια, οι αντίπαλοι θα γελούσαν σαρδόνια… και θα το έπαιζαν αφ΄ υψηλού, αποφεύγοντας τους χαρακτηρισμούς.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.624 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έλα που όμως ο Παναθηναϊκός νίκησε. Και νίκησε στο μοναδικό ματς που έκρινε πραγματικά κάτι. Είχε διακύβευμα. Όπως νίκησε πέρσι ο Ολυμπιακός τον τελικό στο ΟΑΚΑ και πήρε το πρωτάθλημα. Ο τίτλος του κυπελλούχου, όχι μόνο ενδιέφερε τον Σφαιρόπουλο, αλλά τον έκαιγε κιόλας. Αφήστε τι λένε. Μέχρι τον Ιούνιο, κανείς δε γνωρίζει σε ποια κατάσταση θα είναι οι ομάδες αναφορικά με το πρωτάθλημα. Πόνεσε λοιπόν. Όπως πόνεσε τους «πράσινους» το περσινό φίνις του πρωταθλήματος. Έτσι είναι όμως ο πρωταθλητισμός. Τι να κάνουμε.

Το ζήτημα όμως δεν περιορίζεται στο αμιγώς αγωνιστικό. Οι κινήσεις και το επικοινωνιακό σκηνικό που έχει στηθεί, είναι καλοστημένο και στοχεύει να βάλλει τον Παναθηναϊκό από παντού. Τα πράγματα είναι απλά. Χάνει ο Παναθηναϊκός;  Όλα βαίνουν καλώς. Νικά το «τριφύλλι»; Βασιλακόπουλοι, «εμπρηστικές» δηλώσεις, μπλουζάκια,  κλπ, κλπ. Αυτό βέβαια που ακόμα και οι πρώην «ερυθρόλευκοι» βοηθούν την επικοινωνιακή αυτή προπαγάνδα (βλέπε Αγγέλου και ανακοίνωση Προμηθέα), είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Για να τελειώνουμε… Ο Παναθηναϊκός απέχει ακόμα πολύ από το να γίνει ΟΜΑΔΑ. Χρειάζεται χρόνος και αλλαγές που θα γίνουν το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι η αλήθεια. Στην Ευρωλίγκα θα γίνει η προσπάθεια και θα δούμε τι και που μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός.

Στην Ελλάδα θα τα δώσει όλα για το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός δουλεύει σκληρά, χωρίς «κραυγές», κρατώντας χαμηλά τους τόνους. Δε θα επιτρέψει σε κανέναν όμως, να δημιουργήσει το οποιοδήποτε κλίμα, ενόψει των τελικών του καλοκαιριού, ή των αγώνων για την Ευρωλίγκα, εάν και εφόσον οι δύο «αιώνιοι» βρεθούν αντίπαλοι στη φάση των «8».

ΥΓ.1: Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει τη γνώμη του ο κ. Σφαιρόπουλος για τις εξής φάσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=yDhnVpduX4Y

ΥΓ.2: Θα το ξαναπούμε, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε γραφικοί. Πριν το καθαρό κλέψιμο του Μάντζαρη στον Ρίβερς, υπάρχει πεντακάθαρο φάουλ πάνω στον Τζέιμς, την ώρα που καρφώνει. Θα το βάλουμε στην κουβέντα ή θα θυμόμαστε ό,τι μας βολεύει;

ΥΓ.3: Μια ερώτηση. Αν στον Προμηθέα Πατρών δεν ήταν προπονητής ο Βαγγέλης Αγγέλου, θα έβγαινε ανακοίνωση ή απλά θα μιλούσαν για τη μαχητική ομάδα της Πάτρας που έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, κλπ, κλπ…

ΥΓ.4: Ο Παναθηναϊκός δεν έγινε ξαφνικά υπερομάδα, μετά το ΣΕΦ. Απόδειξη τα δύο ματς με Φενέρ και Προμηθέα. Θέλει πολλά ψωμιά ακόμα. Αλλά όλα, έχουν και ένα όριο. Ας παίξουμε μπάσκετ και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει. Τόσο απλά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.