ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-1 (Μπεργκ 22΄, Επστάιν 29΄)

Πάλευαν μόνοι τους…

Ο Παναθηναϊκός τα περίμενε όλα από Βιγιαφάνιες και Μπεργκ, που η συνεργασία τους έφερε το 1-0, αλλά δεν έφταναν, με την Κέρκυρα να παίρνει την ισοπαλία χάρη σε γκολ του Επστάιν. Αποχώρησαν τραυματίες Λέτο και Χουλτ.

Πάλευαν μόνοι τους...

Το αρνητικό σερί του χειμώνα συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό, με την ομάδα του Ουζουνίδη να αφήνει δύο βαθμούς στην Κέρκυρα, πραγματοποιώντας μία ακόμα μέτρια εμφάνιση. Εκτός από το κακό αποτέλεσμα, ο Έλληνας τεχνικός έχει να σκέφτεται και τους τραυματισμούς, αφού έχασε και τους Λέτο-Χουλτ, οι οποίοι αποχώρησαν με ενοχλήσεις (μυικές).

Το ματς

Με το ίδιο ακριβώς σχήμα σε πρόσωπα και με 4-3-3, «κατέβασε» ο Μαρίνος Ουζουνίδης απέναντι στην Κέρκυρα, διατηρώντας στο κέντρο της άμυνας τους Ευαγγέλου-Τελάντερ και με σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Μπεργκ στην κορυφή.

Από την άλλη και ο Μιχάλης Γρηγορίου, διατήρησε την ίδια ενδεκάδα για τον ΑΟΚ, μετά την «τεσσάρα» επί του Ατρόμητου.

Σκληρό ματς, χωρίς ρυθμό

Ο Ντουαλά με ένα σουτ στο 4΄, «έγραψε» την πρώτη τελική στο ματς, σε μια φάση που δεν ανησύχησε τον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν απόλυτα ελεγχόμενη, τόσο από τους αμυντικούς του «τριφυλλιού», όσο και από τον Βλαχοδήμο.

Οι «πράσινοι» κέρδισαν τρία συνεχόμενα κόρνερ μέσα σε δύο λεπτά (5΄-6΄), πέρασαν και τα δύο χωρίς να επωφεληθεί το «τριφύλλι», σε ένα ματς δυναμικό, χωρίς ρυθμό και φάσεις, με περισσότερα σκληρά μαρκαρίσματα, στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ένα κατέβασμα των «πράσινων» στο 12΄με τον Ζέκα να παίζει κάθετα με τον Βλαχοδήμο και τον Βιγιαφάνιες, προκάλεσε την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του Παναθηναϊκού στα καρέ του Κουτζαβασίλη, εντούτοις, στην τελική προσπάθεια ο Αργεντινός, δεν έκανε το καλύτερο κοντρόλ, με αποτέλεσμα να διώξουν οι της Κέρκυρας.

Μαγεία Βιγιαφάνιες-γκολάρα ο Μπεργκ!

Στο 22΄και εκεί που το παιχνίδι έδειχνε να «κρεμάει», με μια εκπληκτική πάσα, βρήκε τον Μπεργκ, ο οποίος με μια λόμπα, εκτέλεσε τον Κουτζαβασίλη, για το 1-0, με τον Παναθηναϊκό να ανοίγει το σκορ και να βγάζει από πάνω του τα… βαρίδια μιας νίκης, από νωρίς.

«Έγκλημα» Μαρινάκη και ισοφάριση

Στο 28΄και πάλι από το πουθενά-όπως και στο πρώτο γκολ-ο Επστάιν πήρε την μπάλα από τον Ντουαλά, με το κοντρόλ… προσπέρασε τον Μαρινάκη, ο οποίος έκανε τσαφ… και πλάσαρε τον Βλαχοδήμο για το 1-1, σε ένα ματς όπου δεν είχε ποιότητα, αλλά είδε δύο γκολ στο πρώτο ημίωρο.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν

Λίγα λεπτά αργότερα (33΄), ο Νίκλας Χουλτ βρέθηκε στο έδαφος, έδειχνε να πονάει με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να αναγκάζεται να προχωρήσει σε αλλαγή, βάζοντας τον Διαμαντή Χουχούμη στο ματς.

Η σχεδόν άμεση ισοφάριση του ΑΟΚ, παράλληλα με το μίνι-σοκ του τραυματισμού του Χουλτ, επηρέασε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχασε τον έλεγχο, τη συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση του, με την ομάδα του Γρηγορίου να παίζει πιο ψύχραιμα και με περίσσιο θάρρος.

Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, δεν είχε άλλες συγκινήσεις ή φάσεις, η Κέρκυρα εύκολα κράτησε τον Παναθηναϊκό μακριά από την περιοχή της, με το δεύτερο μέρος να αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον πια.

Αντεπίθεση με Λέτο!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ουζουνίδης χωρίς να αφήσει δευτερόλεπτο να περάσει, έβαλε τον Λέτο στο ματς, αντί του Βλαχοδήμου, αλλάζοντας και το σχηματισμό για δεύτερη φορά (από 4-3-3 σε 4-2-3-1 σε 4-3-3), παίζοντας πια με δύο στο «κουτί».

Μπορεί στο μυαλό του Ουζουνίδη η είσοδος του Λέτο να έφερνε άλλο αέρα στην ομάδα, αλλά τα πράγματα εντός γηπέδου, ήταν διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός δε δημιουργούσε, αντιθέτως η Κέρκυρα ήταν αυτή που προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι, ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε κάνει κάποια σημαντική φάση στο πρώτο δεκάλεπτο.

ΣΟΚ με Λέτο

Στο 58΄, δώδεκα λεπτά αφότου μπήκε στο ματς, ο Σεμπάστιαν Λέτο αποχώρησε λόγω μυϊκού τραυματισμού με τον Ουζουνίδη να προχωρά σε αναγκαστική αλλαγή στο 60΄ (Χατζηγιοβάννης), με τις ισορροπίες να αλλάζουν και πάλι!

Στο 62΄με τον Σιόντη να σουτάρει και τον Βλαχοδήμο να αποκρούει, η Κέρκυρα έκανε την πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος, σε ένα… περίεργο ματς με τις ισορροπίες να αλλάζουν συνεχώς. Το παιχνίδι κυλούσε όπως ακριβώς ήθελε η Κέρκυρα, ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να βρει διαδρόμους και όλα θα κρινόντουσαν σε μια φάση, ένα λάθος (ακόμα) ή ένα στημένο.

Τεράστια φάση στο 69΄με Μπεργκ!

Ο Μάρκους Μπεργκ έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 69΄, όταν ο Κουρμπέλης έσκαψε την μπάλα για τον Σουηδό με πανέμορφο τρόπο, εκείνος έκανε το κοντρόλ, είδε τον Κουτζαβασίλη που είχε βγει, προσπάθησε να τον «κρεμάσει», με τον Βενέτη να διώχνει την τελευταία στιγμή, στη γραμμή.

Οι γηπεδούχοι, έφτασαν κοντά στον Βλαχοδήμο στο 79΄ο Νίκιτς σούταρε έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα δεν είχε δύναμη με τον τερματοφύλακα των πράσινων να μπλοκάρει εύκολα.  Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, πίεζε ασφυκτικά, αλλά με την κλεψύδρα να αδειάζει, τα πράγματα γίνονταν όλο και πιο δύσκολα.

Τελικά το ματς έληξε ισόπαλο, με τον Παναθηναϊκό, εκτός από βαθμούς να χάνει και δύο ποδοσφαιριστές (Λέτο-Χουλτ), δεν κατάφερε να πιάσει τη 2η θέση, μένοντας πίσω από την Ξάνθη στο βαθμολογικό πίνακα.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος Οδ., Τελάντερ, Ευαγγέλου, Χουλτ (33΄Χουχούμης), Μαρινάκης, Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ και Βλαχοδήμος Π. (45΄Λέτο- 60΄Χατζηγιοβάννης).

Στον πάγκο: Στιλ, Ρέις, Χουχούμη, Λέτο, Μπουμάλ, Κουτρουμπή και Χατζηγιοβάννη.

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (88΄Γεωργίου), Σπίνουλας, Γκομές, Ανδρεόπουλος (75΄Νίκιτς), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (80΄Κόντος), Ντιόγκο, Ντουαλά.

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Γεωργίου, Κόντος, Νίκιτς, Γεωργακόπουλος, Ζαραδούκας.

Διαιτητές:  Δημήτριος Θάνος, Ιωάννης Σίπκας, Κοσμάς Χαρίσης.

4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ