ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Tα «πρέπει» του Παναθηναϊκού με Μπαρτσελόνα

Η Νίκη Μπάκουλη γράφει στο panathinaikos24.gr για όλα όσα είναι υποχρεωμένος να κάνει ο Παναθηναϊκός στην αυριανή αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, η οποία είναι η αρχή μιας "καυτής" εβδομάδας.

Tα «πρέπει» του Παναθηναϊκού με Μπαρτσελόνα

O φίλος Jose (Ignacio Huguet) μίλησε με τον Τσάβι Πασκουάλ -σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην Muldo Deportivo- και του θύμισε τι είχε γίνει στο φετινό πρώτο ματς με την Μπαρτσελόνα, στο “Παλαού Μπλαουγκράνα”. Εμφάνιση που ο Καταλανός χαρακτήρισε ως “τη χειρότερη που είχαμε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή”, γιατί μετά ήλθε αυτή της Κωνσταντινούπολης εναντίον της Φενέρμπαχτσε… να της κάνει παρέα.

Για αυτά τα παιχνίδια, ο καθ’ ύλην αρμόδιος είπε πως “δεν ήμασταν σε θέση να είμαστε ανταγωνιστικοί”. Δεν είπε -αλλά εννοούσε- ότι ουδείς έβαλε τον εαυτό του σε ανταγωνιστικό mood και όλοι έκαναν τη μια λάθος εκτίμηση μετά την άλλη. Αυτό όμως, ανήκει στο χθες. Το “τριφύλλι” καλείται να τακτοποιήσει το σήμερα και το αύριο που αν το δεις σε… ένα βαθύ πλάνο, περιλαμβάνει τρία ματς σε έξι ημέρες. Να σου πω και τι ματς.

Η εκκίνηση γίνεται με την Μπαρτσελόνα, την Τρίτη (24/1) στο ΟΑΚΑ, όπου προφανώς και δεν χρειάζεται να σου πω πόσα κίνητρα έχει ο Παναθηναϊκός για να νικήσει. Ακολούθως, την Πέμπτη 26/1 υπάρχει ο Ερυθρός Αστέρας στην πιο ηχηρή αρένα της Euroleague. Ξεκάθαρα για να κάνει το περιζήτητο, πολυπόθητο και απαραίτητο “διπλό”, πρέπει να υπερβάλει εαυτόν και να απολαύσει τη συμμετοχή ΟΛΩΝ.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 2.705 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο… τελείωμα του εξαημέρου (Δευτέρα 30/1) και ενώ οι “πράσινοι” θα έχουν συναντήσει ήδη δυο φορές κάτι που παραπέμπει σε Ολυμπιακό (βλ. Μπαρτζώκας και “αδέλφια”), θα βρουν στο παρκέ αυτούς που τακτοποίησαν στον ημιτελικό Κυπέλλου. Αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ. Και όχι ότι έχουν να αποδείξουν σε κάποιον κάτι περισσότερο, από όσα ενδιαφέρονται να αποδείξουν στους εαυτούς του, αλλά οι παίκτες και ο Πασκουάλ είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ό,τι καλύτερο ξέρουν. Δηλαδή, πολλά από όσα έγιναν στο ΣΕΦ και τίποτα από την Ulker Sports Arena.

Αν θα παίξουν οι Σίνγκλετον και Φώτσης; Πιστεύω πως ναι, αλλά… σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι πολύ ξεκάθαρος για το “τριφύλλι”. Επί της ουσίας, καλείται να καταφέρει ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ -γιατί δεν το έχει ξανακάνει και μάλλον ήλθε ο καιρός- να κάνει back to back to back εξαιρετικές, πειστικές, μεστές και ουσιαστικές εμφανίσεις, για να διεκδικήσει όσα διατείνεται πως θέλει να επιτύχει φέτος.

Μια καλή αρχή λοιπόν, θα είναι η νίκη επί της Μπαρτσελόνα, με τις ομάδες να ‘χουν πολλές ομοιότητες (π.χ. αμύνονται με αλλαγές) και το σενάριο Σίνγκλετον vs. Κλαβέρ στο “5” να ευνοεί τον Παναθηναϊκό. Τι θα ήταν χρήσιμο να συμβεί;

α) να ξεπεραστούν τα ψυχολογικά 1) της επίσκεψης Μπαρτζώκα στο ΟΑΚΑ και 2) της επίσκεψης της Μπαρτσελόνα στο νέο “σπίτι” του Πασκουάλ.

β) να τρέξει ο Παναθηναϊκός σαν να μην υπάρχει αύριο -και για να κουράσει τους Ναβάρο και Τόμιτς.

γ) να “χτυπήσει” τον Τόμιτς στα πικ εντ ρολ, κάτι που δεδομένα θα κάνουν οι “μπλαουγκράνα” όταν είναι ο Μπουρούσης στο παρκέ.

δ) οι Καταλανοί έχουν τα θέματα τους με την επίθεση -γιατί ο Ράις κρατά λίγο περισσότερο την μπάλα από ό,τι θα έπρεπε, ενώ ο Κόπονεν δεν έχει καταφέρει να είναι ακόμα συνεπής-, γεγονός που σημαίνει ότι πολλά θα κριθούν από το τι θα δώσει ο Ναβάρο. Ή για την ακρίβεια, τι θα του επιτρέψουν οι “πράσινοι” να δώσει. Γεγονός που μας πάει στο

ε). Τι βρίσκουμε εκεί;

ε) αν “πιάσει” ο Τζέιμς τον Ράις και ο Καλάθης τον Ναβάρο, τότε ο Έλληνας διεθνής γκαρντ δεν θα ‘χει τα κουράγια που χρειάζεται για να “τρέξει” τις επιθέσεις. Και αυτό θα είναι καλό.

στ) οι γηπεδούχοι πρέπει να παίξουν με μεγάλη ενέργεια από την αρχή και αυτοσυγκέντρωση και να εκμεταλλευτούν την έδρα τους -όπως εκμεταλλεύονται και το γεγονός ότι η Μπάρσα έχει μετρήσει δυο νίκες (στην πρεμιέρα στο Καζάν και στην 5η αγωνιστική, στο Ισραήλ) σε 8 εκτός έδρας εμφανίσεις. Θα έλεγες πως έχει πρόβλημα ανάλογο με αυτό του Παναθηναϊκού, μακριά από το σπίτι της.

ΥΓ: Στη συνέντευξη στη Mundo Deportivo, ο Πασκουάλ είπε πως “όταν θα βρεθούμε όλοι μαζί, θα είναι τουλάχιστον δύσκολο να μας νικήσουν” και μάλλον αυτή είναι η αλήθεια. Μόνο που με “όταν” και “αν” δεν γίνεται δουλειά και ο Γκιστ θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλους δυο μήνες για να  μπορεί να πει ότι είναι απολύτως υγιής. Μη ξεχνάς πως το πρόβλημα του αφορά μυικό ιστό, κάτι που είναι ύπουλο και χρειάζεται προσοχή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.