ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-1 (22-25, 25-23, 25-8, 25-21)

«Κατάρρευση» και αποκλεισμός…

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να «κεφαλαιοποιήσει» το προβάδισμα που πήρε κατακτώντας το πρώτο σετ (25-22), γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο Ρέντη. Τρομερή εμφάνιση από τον Γκονσάλες, η οποία όμως δεν έφτανε για να φέρει τη νίκη στην ομάδα του Ανδρεόπουλου

«Κατάρρευση» και αποκλεισμός...

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με «φόρα» στο παιχνίδι και έχοντας «όπλο» το μπλοκ και τον εξαιρετικό Γκονσάλες πήρε το πρώτο σετ με 25-22, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα του, με τον Ολυμπιακό να επανέρχεται και να παίρνει τα υπόλοιπα τρία, μαζί και την πρόκριση στον τελικό του League Cup.

Το ματς Οι «πράσινοι» έδειξαν από νωρίς την πρόθεσή τους να «στοχεύσουν» τους αντιπάλους τους μέσω του μπλοκ και «στήνοντας»… τείχος κατάφεραν να πάνε προηγούμενοι στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-6). Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τις λύσεις μέσω των σερβίς και ισοφάρισαν σε 10-10 με τον Κοκκινάκη, αλλά ο «καυτός» Γκονσάλες με αναπάντητους πόντους διατήρησε το +2 του «τριφυλλιού» (16-14). Το μπλοκ-άουτ του Κοκκινάκη έφερε τους «αιώνιους» ξανά στα «ίσα» (18-18), αλλά ο άσος του Τσούπκοβιτς και στη συνέχεια ο Γκονσάλες, έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατέκτησε με 25-22 το πρώτο σετ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν υποψιασμένοι στο δεύτερο σετ, κατορθώνοντας να πάρουν ένα ισχυρό προβάδισμα (9-4), το οποίο αυξήθηκε δια χειρός Αγκάμεζ (12-6). Κάπου εκεί, οι «πράσινοι» έκαναν αντεπίθεση διαρκείας, μετατρέποντας το -6 σε -2, με τον Γκονσάλες να σημειώνει δύο συνεχόμενους άσους (14-12). Το λάθος του Κοκκινάκη έφερε τον Παναθηναϊκό ένα πόντο πίσω (16-15), αλλά ο Άθος Κόστα «χτύπησε» την άμυνα του «τριφυλλιού» στον πρώτο χρόνο επαναφέροντας το προβάδισμα στα χέρια των γηπεδούχων (20-16). Ο Ολυμπιακός βρισκόταν μια «ανάσα» από την κατάκτηση του σετ (24-20), ο Γκονσάλες συνέχισε την εκπληκτική του εμφάνιση και με δικούς του πόντους μείωσε στον πόντο (24-23), ωστόσο η αντεπίθεση τελείωσε άδοξα (25-23).

«Μουδιασμένα» ξεκίνησε και το τρίτο σετ από πλευράς Παναθηναϊκού. Οι λανθασμένες επιλογές των παικτών του Ανδρεόπουλου στην επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να «χτίσει» ένα γρήγορο προβάδισμα (5-0), αναγκάζοντας τον προπονητή του «τριφυλλιού» να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Η φόρα που απέκτησαν οι «ερυθρόλευκοι» τους επέτρεψε να διευρύνουν το προβάδισμά τους και μετά το τεχνικό τάιμ άουτ (10-1), οδηγώντας στο δεύτερο τάιμ άουτ από πλευράς Ανδρεόπουλου που έψαχνε τρόπο να αφυπνίσει τους παίκτες του. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν καταφέρει να «μπετονάρουν» τη διαφορά, πηγαίνοντας στο δεύτερο τεχνικό ταιμ-άουτ με 12 πόντους μπροστά (16-4), «καθαρίζοντας» με αυτόν τον τρόπο από νωρίς το τρίτο σετ, «κλειδώνοντας» το με άσο του Αγκάμεζ (25-8).

Ήταν φανερό πως οι «πράσινοι» έπρεπε να παρουσιάσουν διαφορετική εικόνα στο καθοριστικό τέταρτο σετ προκειμένου να παραμείνουν «ζωντανοί» στη διεκδίκηση της νίκης. Η εξέλιξη του κρίσιμου τέταρτου σετ θύμισε για τα καλά ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν «πόντο-πόντο» μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ (8-7 ο Ολυμπιακός). Οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά με μπλοκ-άουτ του Τσίροβιτς (9-8), αλλά απώλεσαν γρήγορα το προβάδισμά τους λόγω λαθών (10-9).

Έπειτα, το ματς εξελίχθηκε σε μια προσωπική «μονομαχία» Γκονσάλες και Αγκάμεζ (14-14), των παικτών οι οποίοι αποτέλεσαν την «αιχμή» του δόρατος για τις ομάδες τους. Ο Ολυμπιακός οδήγησε το ματς στο δεύτερο τεχνικό τάιμ-άουτ με τον Ντάφ (16-14). Το μπλοκ του Ρανγκέλ ανάγκασε τον τεχνικό των γηπεδούχων να καλέσει με τη σειρά του τάιμ-άουτ, με το σκορ στο 18-17 υπέρ του Ολυμπιακού. Οι δύο εύστοχες επιθέσεις του Κοκκινάκη και ο Άθος Κόστα έφερε τους «ερυθρόλευκους» στο +4 (21-17), το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το τέλος 25-21

Τα σετ: 22-25, 25-23, 25-8, 25-21

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE