ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 72-66

Το χάρισε…

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε όλα τα πιθανά και... απίθανα λάθη, χάρισε ένα ματς που θα μπορούσε να ήταν δικό του στον Ερυθρό Αστέρα (72-66) και πλέον πρέπει να προσέξει προκειμένου να μην έχει μπλεξίματα, αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το χάρισε...

Ένα μεγάλο… κρίμα, είναι το μόνο που μπορεί να πει κανείς, μετά από το αποψινό παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά το ματς με το χειρότερο τρόπο, να επιστρέφει, να κάνει σπουδαία εμφάνιση και να μην μπορεί να κρατήσει τη συγκέντρωσή του στα τελευταία λεπτά, όπου αστόχησε και λάθεψε σε συνεχόμενες φάσεις, όντας παράλληλα αναποτελεσματικός στην άμυνα, με τον άφαντο μέχρι εκείνο το σημείο Σιμόνοβιτς, να του κάνει τη ζημιά.

Το ματς

Με μια έκπληξη στην πεντάδα του άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, με τους Φελντέιν, Καλάθη, Χαραλαμπόπουλο, Σίνγκλετον και Μπουρούση, ενώ ο Αστέρας ξεκίνησε με τους Γιόβιτς, Σιμόνοβιτς, Κούζμιτς, Τζένκινς και Μίτροβιτς.

Κατηφόρα από την αρχή…

Χειρότερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο… χειρότερος εχθρός του Παναθηναϊκού, με του Σέρβους να κάνουν εύκολα και άκοπα ένα 16-0 (!), κάνοντας ένα μικρό πάρτι απέναντι σε μια ομάδα με πράσινες φανέλες.

Η ομάδα-φάντασμα του Πασκουάλ, έμεινε χωρίς πόντο για επτά περίπου λεπτά, με τον Τζέιμς με τρίποντο στα 3:32 να βάζει επιτέλους ένα καλάθι για το «τριφύλλι», το οποίο είχε να καλύψει ένα μεγάλο χάντικαπ.

Επέστρεψε με… Γκάμπριελ!

Οι «πράσινοι» με σερί 8-0 μείωσαν σε 18-6 (κάρφωμα του Γκάμπριελ), οι γηπεδούχοι κρατούσαν το προβάδισμα σε υψηλά επίπεδα (18-8), ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε σφύριγμα ούτε με αίτηση… ωστόσο είχε ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τους Τζέιμς-Ρίβερς-Γκάμπριελ να φτάνουν στο -4 (18-14), με επιμέρους σκορ 2-14 (δύο τρίποντα του Γκάμπριελ).

Ο Μπιέλιτσα με δικό του καλάθι, διαμόρφωσε το 20-14 σκορ πρώτης περιόδου, με τον Πασκουάλ έξαλλο με τους διαιτητές, που δε σφύριζαν απλά έδρα… αλλά έκλειναν τα μάτια σε ξεκάθαρα φάουλ πάνω στους ψηλούς του «τριφυλλιού» (μηδέν βολές σε 20 λεπτά για τον Παναθηναϊκό).

Από κοντά…

Ο Ερυθρός Αστέρας ευτύχησε να βάλει δύο τρίποντα με την έναρξη της Β΄ περιόδου, αλλά οι «πράσινοι» με τον Γκάμπριελ και τον Σίνγκλετον έμειναν κοντά στο σκορ (26-19, 8:20), αλλά το μόνιμο πρόβλημα των χαμένων ριμπάουντ, έκανε τη διαφορά, αφού οι Σέρβοι κέρδιζαν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις.

Το γύρισε!

Οι παίκτες του Πασκουάλ, δεν είχαν την ίδια ευστοχία από τα 6,75, όπως στην πρώτη περίοδο, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους (τρία εύστοχα), εντούτοις με τρίποντο του Μπουρούση, έφτασαν ξανά στο -5 (33-28), με τον Έλληνα σέντερ να κλέβει στην επόμενη φάση την μπάλα με τον Τζέιμς να «σκοτώνει» τον Αστέρα με νέο τρίποντο (33-31).

Η ομάδα του Πασκουάλ είχε πλέον αυτοπεποίθηση, έπαιζε με πάθος, το σχήμα με Παππά-Τζέιμς-Ρίβερς στην περιφέρεια, «έβγαινε» στον καταλανό τεχνικό, με το ματς να είναι και πάλι ντέρμπι.

Με μια εκπληκτική συνεργασία των Μπουρούση-Τζέιμς (καλάθι του Αμερικανού), ο Παναθηναϊκός πήγε ξανά στο -2 (35-33, 1:53), αλλά οι απροσεξίες στο «ζωγραφιστό» χάριζαν πόντους στους «ερυθρόλευκους» (37-33).  Με ένα εκπληκτικό καλάθι του Γιόβιτς ο Ερυθρός Αστέρας πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα έξι πόντων (39-33), σκορ δίκαιο, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων και ειδικά το τραγικό ξεκίνημα των «πράσινων».

«Ζεματιστός» Γκάμπριελ!

Ο Ρίβερς με ένα jump shoot έκανε το 40-35 (είχε προηγηθεί βολή του Τόμπσον), η άμυνα του Παναθηναϊκού στη ρακέτα, παρέμενε κακή, αλλά Κένι Γκάμπριελ (17π. 3 τριπ.) ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα (42-42), πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό ματς.

Γκάμπριελ από άλλον πλανήτη!

Με 5/5 τρίποντα ο Γκάμπριελ, κρατούσε τον Παναθηναϊκό όρθιο μέσα στην καυτή «Χάλα Πιονίρ» (50-50), το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τους «πράσινους» να μην μπορούν να διορθώσουν την άμυνα τους μέσα στη ρακέτα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποσπαστούν από τον Αστέρα στο σκορ.

Δύο κακές επιθέσεις του Παναθηναϊκού και τέσσερις εύκολοι πόντοι, έδωσαν αέρα 4πόντων στον Αστέρα (2:56), Καλάθης και Σίνγκλετον ήταν εκτός τόπου και χρόνου… οι διαιτητές έδιναν τα… στραγάλια στους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα, προς το τέλος της Γ΄ περιόδου.

Ένα λάθος του Τόμπσον (3΄΄), έδωσε τη δυνατότητα στο «τριφύλλι» να μειώσει κι’ άλλο, με τον Τζέιμς να κάνει το drive και να παίρνει το φάουλ από τον Λάζιτς, εκτελώντας εύστοχα δύο βολές (4 συνολικά για τον Παναθηναϊκό στο ματς) για το 55-54, 1:59 για το τέλος.

Προβάδισμα με Τζέιμς!

Ο Μάικ Τζέιμς-μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Τζεντίλε-με ένα drive θα δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 55-56, στα 49΄΄, ο Σιμόνοβιτς αστόχησε αλλά ο Τζεντίλε έκανε ξανά λάθος, με τον Γουόλτερς να κάνει το 57-56. Στα 16΄΄,ο Παναθηναϊκός εκδήλωσε επίθεση με τον Τζέιμς, ο οποίος αστόχησε όμως σε μακρινό τρίποντο.

Μπροστά με Ρίβερς!

Με τρίποντο του Ρίβερς ο Παναθηναϊκός πήγε στο +2 (57-59), ο Γκούντουριτς ισοφάρισε άμεσα, αλλά ο Σίνγκλετον με εντυπωσιακό κάρφωμα, έκανε το 59-61, με τους πράσινους να συνεχίζουν να χάνουν αμυντικά ριμπάουντ και να χαρίζουν κατοχές στον Αστέρα (61-61, 6:59).

Ο Σιμόνοβιτς με τρίποντο-μαχαιριά, θα κάνει το 64-61 (5:57), ο Πασκούαλ θα επαναφέρει Καλάθη-Μπουρούση, ο αρχηγός θα κάνει λάθος, αλλά ο Σιμόνοβιτς θα κάνει airball από τα 6,75, με τον Παναθηναϊκό να είναι πάρα πολύ τυχερός σε αυτή τη φάση.

Ο Τζέιμς (16 π.) με προσωπικό καλάθι και πάλι θα σκοράρει (64-63, 4:46), ο Μπουρούσης θα αποβληθεί με 5ο φάουλ (τουλάχιστον δύο ανύπαρκτα), με το ματς να κρέμεται σε μία κλωστή.

Ο Καλάθης θα χάσει δύο βολές (η μία airball), στα 3:19, το σκορ θα είναι 64-63, με τον Σίνγκλετον να αστοχεί σε τρίποντο (μπήκε και βγήκε η μπάλα), ο Ρίβερς προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Καλάθη, με τους πράσινους να κερδίζουν την κατοχή (14΄΄), ξανά. Ο Τζέιμς θα χάσει την μπάλα υπό την πίεση του Τζένκινς, στα 2΄, ο Σιμόνοβιτς θα κερδίσει δύο βολές από φάουλ του Γκάμπριελ, με τον Σέρβο να κάνει το 66-63, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

Νέο αβίαστο λάθος…

Ο Σίνγκλετον θα χάσει και αυτός την μπάλα μέσα από τα χέρια του… θα χαρίσει μια ακόμα κατοχή στους Σέρβους, οι οποίοι θα σκοράρουν με τον Σιμόνοβιτς για το 68-63, με τον Πασκουάλ να καλεί σε τάιμ άουτ, με τους πράσινους να πληρώνουν τα πολλά χαμένα ριμπάουντ.

Ο Καλάθης θα χάσει ένα ακόμα τρίποντο, ο Σιμόνοβιτς θα κάνει το 70-63, με τον Παναθηναϊκό εν τέλει, να χάνει ένα ματς μόνος του… από τα δικά του λάθη, με 72-66 και να αποχαιρετά τις όποιες λίγες ελπίδες είχε για την τετράδα.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 39-33,  57-56, 72-66.

220124
220322

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ