ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Κύπελλο: μια εξαιρετική ευκαιρία εξιλέωσης

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το... μίνι πρωτάθλημα που μπορεί να προκύψει στα ημιτελικά του θεσμού και που αν ο Παναθηναϊκός το κατακτήσει θα σώσει με εντυπωσιακό τρόπο τη σεζόν του

Κύπελλο: μια εξαιρετική ευκαιρία εξιλέωσης

Με την τροπή που πήραν τα πράγματα στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός οφείλει πια να κοιτάζει περισσότερο προς τα κάτω, παρά προς τα πάνω. Να νοιάζεται για το πώς θα διαφυλάξει τη θέση του στην πρώτη πεντάδα και όχι για το πώς θα γίνει κάποιο… θαύμα που θα τον βάλει και πάλι στη διεκδίκηση του τίτλου. Ούτε για το πώς θα πλασαριστεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση εντός πεντάδας. Το βασικό για τον Παναθηναϊκό είναι να λάβει μέρος στα πλέι οφ και όχι με πόσους βαθμούς θα ξεκινήσει σε αυτά.

Είναι ξεκάθαρο και μετά τη σημερινή κλήρωση, πως το Κύπελλο για τον Παναθηναϊκό αποτελεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο για να σώσει τη χρονιά του, αλλά να το κάνει και με τρόπο εντυπωσιακό. Κανένα ντέρμπι στα προημιτελικά, παρ’ όλο που υπάρχουν σε αυτά και οι τέσσερις «μεγάλοι» (θεωρητικά δεν θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός να περάσει τον Άρη). Άρα πολλές πιθανότητες να έχουμε δύο μεγάλα ντέρμπι στα ημιτελικά, αν προκριθούν και οι τέσσερις. Μιλώντας για τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» βλέπουν μπροστά τους μια ευκαιρία να «φτιάξουν» τη χρονιά τους, αν καταφέρουν και κατακτήσουν το τρόπαιο.

Διότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να προκριθούν απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, όπως είναι ο Αστέρας και να επικρατήσουν κόντρα σε δύο εκ των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και ΑΕΚ, αν προκύψει τετράδα «μεγάλων». Το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, με αυτό που συνέβη στο τελευταίο Κύπελλο που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, όταν επί Αναστασίου είχε συνεχόμενες προκρίσεις απέναντι σε σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους και στον τελικό θριάμβευσε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εδώ θα μιλάμε για μια διοργάνωση που θα θυμίζει… πρωτάθλημα σε νοκ άουτ αναμετρήσεις. Και που ο νικητής σε αυτό θα φουσκώσει από περηφάνια, θα κατακτήσει έναν «αντρίκιο» τίτλο. Ο τίτλος είναι από μόνος του σημαντικός. Ένας τέτοιος τίτλος θα είναι ακόμα πιο «μεγάλος» στα μάτια όλων.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 729 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΥΓ: Η κλεψύδρα αδειάζει και ο Παναθηναϊκός, που έχει ανάγκη όσο ποτέ τις μεταγραφές, εξακολουθεί να μην ενισχύει το ρόστερ του. Ιδιαίτερα στην επίθεση υπάρχει τεράστια ανάγκη να βρεθεί παίκτης, ειδάλλως θα γίνονται προσευχές μην πάθει τίποτα ο Μπεργκ. Η απόκτηση του Γιάννου, για τον οποίο προσπάθησε ο Παναθηναϊκός, θα ήταν ιδανική, αλλά είναι απίθανο να προχωρήσει. Μακάρι να υπάρχει ανάλογη εναλλακτική λύση και να μην το γνωρίζουμε ακόμα.

ΥΓ.1: Τόσο υψηλό επίπεδο το ελληνικό μπάσκετ, μα τόσο χαμηλό εκείνων που το παρακολουθούν. Αν ο Καλάθης βγει ελεύθερος στην αγορά, το 90% των ομάδων της Ευρωλίγκας θα θελήσει να τον αποκτήσει. Οι Έλληνες «Πόποβιτς» του καναπέ και των… μικροφώνων, όμως, τον έβγαλαν άχρηστο. Θα είναι οι ίδιοι που θα τον αποθεώνουν όταν επιστρέψει στις – συνήθεις – καλές του εμφανίσεις.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.