ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-0

Αδιόρθωτος…

Καμία βελτίωση από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν άθλιος με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0 κόντρα στον Λεβαδειακό. Σωτήρας ο Βλαχοδήμος, «έβγαλε» το τετ α τετ του Μάντζιου στο 71ο λεπτό, κρατώντας ανέπαφη την εστία του από σίγουρη παραβίαση. Έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο που δεν αντέχει αυτό που βλέπει

Αδιόρθωτος...

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα με σχήμα 4-2-3-1 και τους Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Κουτρουμπή, Τελάντερ, Χουχούμη, Λουντ, Ζέκα, Μπουμάλ, Βιγιαφάνιες, Π. Βλαχοδήμο, Μπεργκ στη βασική ενδεκάδα.

Η πρόθεση των «πρασίνων» ήταν να «χτυπήσουν» τους φιλοξενούμενους από τα άκρα. Η στόχευση αυτή παραλίγο να αποφέρει καρπούς από νωρίς όταν ο Μπουμάλ εκμεταλλεύτηκε τη χαμηλή σέντρα του Μέστο από τα δεξιά, «τσίμπησε» τη μπάλα και την έστειλε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ναμάσκο (5′). Η δυναμική παρουσία του «τριφυλλιού»  στο ξεκίνημα, συντέλεσε στη δημιουργία δύο ακόμη επικίνδυνων φάσεων. Στο 9o λεπτό αργότερα, η φιλόδοξη σέντρα-σουτ του Μέστο από τα δεξιά πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 11′, ο Ναμάσκο μπλόκαρε με άνεση την προσπάθεια του ορεξάτου Μπουμάλ.

Η έντονη δραστηριότητα του πρώτου δεκαλέπτου έδωσε τη θέση της σε έναν πιο συντηρητικό ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο χορτάρι προσπαθώντας να απειλήσει από τα άκρα, αλλά δίχως τα αποτελέσματα του ξεκινήματος. Μετά το 20ο λεπτό, οι Βοιωτοί κατόρθωσαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και πέντε λεπτά αργότερα (25′) «καρδιοχτύπησαν» τη Λεωφόρο, όταν ο Λάτσι βρέθηκε μόνος του εντός περιοχής αλλά το αδύναμο τελείωμά του κατέληξε στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου.

Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν τη «φλύαρη» υπεροχή τους σε κάποια κλασική φάση. Η αδυναμία τους να περάσουν τελικές πάσες στη -γεμάτη από αμυνόμενους- μεγάλη περιοχή του Λεβαδειακού, ο οποίος διατηρούσε με σχετική άνεση το 0-0, αναχαιτίζοντας τις -άτσαλες- προσπάθειες του «τριφυλλιού». Στο διάστημα μεταξύ 25ου και 45ου λεπτού, το μόνο που κρατά ο Παναθηναϊκός είναι η αδύναμη κεφαλιά του Μπουμάλ (29′) και το επίσης ισχνό σουτ του Βιγιαφάνιες (34′).

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος χωρίς καμία αλλαγή στη σύνθεση τους. Καμία αλλαγή δεν υπήρξε ούτε στην απόδοση των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχισαν στο ίδιο «μοτίβο» με το πρώτο ημίχρονο, προσπαθώντας να δημιουργήσουν από τις πτέρυγες «ρήγματα» στην άμυνα των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Λίγο πριν τη συμπλήρωση της μίας ώρας παιχνιδιού, ο Ουζουνίδης προσπάθησε να «τονώσει» την επίθεση της ομάδας, αλλάζοντας το σύστημα (από 4-2-3-1 σε 4-4-2) μετά την είσοδο του Ρινάλντι, ο οποίος αντικατέστησε τον Μπουμάλ (58′).

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 61ο λεπτό για να σημειωθεί η πρώτη τελική προσπάθεια του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος με το εξ αποστάσεως -άστοχο- σουτ του Ζέκα. Η είσοδος του Χατζηγιοβάννη στο 65ο λεπτό (αντί του Βλαχοδήμου) είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την πρώτη σοβαρή ευκαιρία των «πρασίνων» στην επανάληψη. Στο 67′, ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε κόρνερ στην «καρδιά» της περιοχής του Λεβαδειακού, ο Μπεργκ πήρε κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ναμάσκο.

Η ώρα περνούσε, οι «πράσινοι» παρέμεναν κακοί και το άγχος, το οποίο είχε κάνει την εμφάνισή του στις τάξεις των «πράσινων» ποδοσφαιριστών λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο. Στο 71′, ο Μάντζιος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Μέστο, βρέθηκε από πλάγια θέση απέναντι από τον Βλαχοδήμο, αλλά ο νεαρός πορτιέρο έσωσε τον Παναθηναϊκό πραγματοποιώντας εξαιρετική επέμβαση. Η τεράστια ευκαιρία του Μάντζιου, «αφύπνισε» κάπως τους γηπεδούχους, οι οποίοι «ανησύχησαν» την εστία του Ναμάσκο με το μακρινό σουτ του Λουντ που πέρασε άουτ (74′). Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του νεοεισελθέντα (αντί του Λουντ), Νούνο Ρέις στο 76′.

Παρά την όποια διάθεση, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ζαχαριάδη, που απειλήθηκε μόνο από την προσπάθεια του Λαουτάρο Ρινάλντι στο 89ο λεπτό. Ένα αποτέλεσμα ενδεικτικό της αρνητικής παρουσίας του «τριφυλλιού» στην αναμέτρηση, προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες της εξέδρας.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Μέστο, Ζέκα, Λουντ (77′ Ρέις), Μπουμάλ (58′ Ρινάλντι), Παν. Βλαχοδήμος (65′ Χατζηγιοβάννης), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE