ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-Ολυμπιακός 72-59

Θα σέβεστε… part 2!

Στο κολαστήριο του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός Superfoods, 15 μέρες μετά το διπλό στο ΣΕΦ, πάτησε τον Ολυμπιακό (72-59) και έφτασε ακόμα και κοντά στη διαφορά του πρώτου ματς. Εκπληκτικοί Ρίβερς-Σίνγκλετον, τρομερός ο Νίκος Παππάς!

Θα σέβεστε... part 2!

Σε ένα ματς σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, ο Παναθηναϊκός παρότι δεν έπαιξε και το καλύτερο μπάσκετ, νίκησε κατά κράτος τον Ολυμπιακό, πραγματοποιώντας δύο εκπληκτικές περιόδους (Β΄και Δ΄). Ξανά δήμιος των ερυθρόλευκων ο Ρίβερς (26π.) στους 20 σταμάτησε ο Σίνγκλετον.

Ψυχάρα ο Νίκος Παππάς, με τρομερή άμυνα, ενέργεια και πάθος, ήταν ο… κρυφός MVP των πράσινων, που δεν είχαν σε καλή μέρα και πάλι τον Καλάθη, όπως και τον Μπουρούση.

Το ματς

Με τους Μπουρούση, Καλάθη, Χαραλαμπόπουλο, Φελντέιν και Γκάμπριελ, άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Ολυμπιακός με τους Παπανικολάου, Σπανούλη, Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ και Μάντζαρη.

Κυριάρχησε ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο, κακός ο Παναθηναϊκός

Με δύο άστοχα τρίποντα από πλευράς Παναθηναϊκού και ένα 5-0, «σημαδεύτηκε» η αναμέτρηση, στα πρώτα δύο λεπτά, με τους παίκτες του Πασκουάλ, να μην μπορούν να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Ο Καλάθης με προσωπική ενέργεια σκόραρε τους πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού, ο οποίος ήταν στατικός στην επίθεση και άστοχος από μακριά (0/3 τριπ.).

Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, έβρισκε τα miss-match και με τον Πρίντεζη ανέβηκε στο +5 (6-11), πριν το πρώτο τάιμ άουτ στα 4:22, της πρώτης περιόδου.

Με τον Πρίντεζη να κάνει όλη τη ζημιά (6-15, 2:39), ο Πασκουάλ ανακάτεψε την τράπουλα… έβαλε μέσα τους Ρίβερς και Σίνγκλετον, με τον Αμερικανό bomber να κάνει το 9-15 με το πρώτο τρίποντο των «πράσινων» στο ματς.

Τα αλλεπάλληλα λάθη του Παναθηναϊκού στην επίθεση, έδιναν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να τρέχει στον αιφνιδιασμό (9-18, 1:06) και να βρίσκει εύκολα καλάθια, την ίδια στιγμή, που οι παίκτες του Πασκουάλ αναλώνονταν σε ατομικές ενέργειες.

Αντεπίθεση!

Με τρίποντο του Σίνγκλετον (15-20), ο Παναθηναϊκός έκανε σεφτέ στη Β΄ περίοδο, οι «πράσινοι» διορθώθηκαν στον τομέα των ριμπάουντ και κέρδισαν εκ νέου κατοχές, με τον Ρίβερς καυτό να μειώνει κι’ άλλο (17-20, 7:22).

Δύο συνεχόμενα τρίποντα (Ρίβερς-Τζέιμς) και με επιμέρους σερί 14-2, ο Παναθηναϊκός προσπέρασε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο ματς (23-20), με τους φιλοξενούμενους να μένουν χωρίς σκορ για 4 λεπτά στη Β΄ περίοδο και το ΟΑΚΑ να φλέγεται!

Ο Νίκος Παππάς έδωσε τρομερή ενέργεια, ο Ρίβερς συνέχιζε το βιολί του… (26-20, 14π.), ο Ολυμπιακός έφτασε άποντος στο πεντάλεπτο (σκόραρε στα 4:11), με τον Παναθηναϊκό να έχει αλλάξει… τσιπάκι και να ελέγχει το ματς (26-22, 3:20).

Άμυνα από ατσάλι!

Ο Τζέιμς με κλέψιμο έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και με καλάθι και φάουλ (Γκριν) αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (29-22) με το επιμέρους σκορ να είναι 17-2 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» τα πήγαιναν περίφημα στην άμυνα, αλλά κόλλησαν στην επίθεση με λάθος επιλογές, ωστόσο ο Ρίβερς που ξαναμπήκε στο ματς, με ωραίο ποστάρισμα στον Μάντζαρη έκανε το 32-22, αλλά ο Ολυμπιακός με 4 συνεχόμενους πόντους μείωσε στους 5(31-26).

Με βολές ο Γκριν διαμόρφωσε το 31-28 (7,5΄΄), σε ένα σφύριγμα που προκάλεσε… καθώς το φάουλ του Τζεντίλε έγινε χαμηλά, ο Τζέιμς αστόχησε σε μακρινό τρίποντο με τον Παναθηναϊκό να προηγείται μεν, αλλά να μην κεφαλαιοποιεί όπως θα ήθελε τη μεγάλη αντεπίθεση που έκανε στη δεύτερη περίοδο.

Άφησε τον καλό του εαυτό… στα αποδυτήρια

Πρίντεζης και Φελντέιν σκόραραν πρώτοι στο δεύτερο μέρος (33-31), αλλά ο Πρίντεζης έκανε και πάλι τη ζημιά, με τον Ολυμπιακό να ποστάρει συνεχώς. Οι «πράσινοι» και πάλι έδειχναν βραχυκυκλωμένοι σε άμυνα και επίθεση (33-35 με τον Γκριν), ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και είχε ξανά τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Ο Μπουρούσης ήταν σε κακή βραδιά, ο Μιλουτίνοφ έπαιζε καλή άμυνα πάνω του με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα και να παίζει με το… ένστικτο των παικτών του (Τζέιμς, Ρίβερς).

Ο Τζέιμς με ένα μακρινό σουτ έκανε το 39-37, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο πρώτο τάιμ άουτ της 3ης περιόδου έχοντας σκοράρει ελάχιστα, παίζοντας κακό μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Παπανικολάου πήρε ξανά το προβάδισμα μετά από πολλή ώρα (41-42), ο Τζέιμς με μία βολή ισοφάρισε, αλλά η εικόνα του Παναθηναϊκού, ήταν κακή, βρίσκοντας σκορ μόνο από τα 6,75 (48-45, με δύο τρίποντα του Σίνγκλετον).

Δια χειρός Σίνγκλετον!

Ο Σίνγκλετον με πέντε συνεχόμενους πόντους  έκανε το 53-45 (8:32), με τον Παναθηναϊκό να οδηγεί το σκορ στην τελευταία περίοδο, με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα και σκληρή άμυνα.

Οι πράσινοι πίεζαν σε όλο το γήπεδο, θέλοντας να δυσκολέψουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος έπαιζε χωρίς τον Σπανούλη, ο Παππάς και πάλι με την είσοδό του έδωσε αστείρευτη ενέργεια και πάθος, με βουτιές στο παρκέ και ανεξάντλητο τρέξιμο.

Ο Τζέιμς με τρίποντο έκανε το 56-47 (7:12), ο Νίκος Παππάς ήταν ο κρυφός… MVP του Παναθηναϊκού, ο Ρίβερς με νέο καλάθι αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (58-47), με τους πράσινους να πιέζουν συνεχώς στην άμυνα.

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Τζέιμς μετά από κλέψιμο στον Μάντζαρη, μετέτρεψε σε ηφαίστειο το ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να κρυφοκοιτάζει και τη διαφορά, αφού ήταν μπροστά με 13 (60-47). Ο Ρίβερς με ένα ακόμα τρίποντο διαμόρφωσε το 63-47 (4:26), το ΟΑΚΑ κόντεψε να πάρει φωτιά, με τον σαστισμένο Σφαιρόπουλο να καλεί τάιμ άουτ, θέλοντας να γλιτώσει τα χειρότερα η ομάδα του.

Μπορεί η διαφορά να μην ήρθε, ωστόσο ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια επιβλητική νίκη, διεύρυνε το σερί του και έστειλε το δικό του μήνυμα, στον αιώνιο αντίπαλό του, ενόψει της συνέχειας…

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 31-28, 48-45, 72-59.

Χωρίς τίτλο
Χωρίς τίτλο.png2

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ