ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Πες μου τι (δεν) έκανες με την πράσινη φανέλα…

Ο χειμώνας «παρέσυρε» μια πεντάδα ποδοσφαιριστών εκτός Κορωπίου και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει με αριθμούς την βραχύχρονη πορεία των Ιμπάρμπο, Γουακάσο, Λεντεσμα, Σάμπα και Ιβανόφ στο «τριφύλλι»

Πες μου τι (δεν) έκανες με την πράσινη φανέλα...

Ήταν πέντε, θα μπορούσε να ήταν και έξι εάν βρισκόταν ομάδα που να επιθυμούσε να εντάξει τον Λαουτάρο Ρινάλντι στις τάξεις της. Ο λόγος για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποχώρησαν το τελευταίο διάστημα από το «τριφύλλι».

Είτε λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθουν αγωνιστικά, άλλοι λόγω των συνεχόμενων προβλημάτων με τραυματισμούς (βλέπε Σάμπα), με τον Βίκτορ Ιμπάρμπο να είναι μια κατηγορία μόνος του.

Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε με συνοπτικές διαδικασίες (πλην του Κολομβιανού) πέντε από τις δέκα συνολικά μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα τους στο μικρό χρονικό διάστημα που φόρεσαν την πράσινη φανέλα.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 10.920 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Βίκτορ Ιμπάρμπο

Ήρθε στην Ελλάδα με τις καλύτερες των συστάσεων αν και από την αρχή υπογραμμιζόταν η αδυναμία του να «συνδεθεί» τυπικά με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο 26χρονος Κολομβιανός φάνταζε ως ο ιδανικός παρτενέρ του Μάρκους Μπεργκ στην επίθεση και η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε αρκετά ελπιδοφόρα, όντας ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας στην πορεία της προς τους ομίλους του Europa League. Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν η αναμενόμενη. Ενδεικτικό γεγονός πως ο Ιμπάρμπο αποχώρησε (μετά κόπων και βασάνων) δίχως να καταφέρει να σκοράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Συμμετοχές: 19 Λεπτά: 1.385 Γκολ: 3 Ασίστ: 3

Κριστιάν Λεντέσμα

Η ποιότητα του αδιαμφισβήτητη. Απέδειξε πως κατέχει τα μυστικά του αθλήματος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όπου ήρθε, δοκιμάστηκε και εν τέλει υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Το καταπονημένο σώμα του και η έλλειψη φυσικής κατάστασης ήταν δεδομένα τα οποία δεν έλαβε υπόψιν του ο Αντρέα Στραματσόνι, «καίγοντας» τον ποδοσφαιριστή με τις συνεχόμενες παρουσίες του στη βασική ενδεκάδα. Ουσιαστικά, η απουσία του λόγω τραυματισμού στα ματς με τη Βέροια και τον Ηρακλή τον Οκτώβρη σήμανε την αρχή του τέλους, το οποίο «υπογράφτηκε» και επίσημα στο Φάληρο και στη Ριζούπολη.

Συμμετοχές: 15 Λεπτά: 1.151 Γκολ: 4 Ασίστ: 2

Μουμπάρακ Γουακάσο

Ο τρίτος και ο τελευταίος της εν λόγω λίστας που πραγματοποίησε δυναμικό «start» αλλά χάθηκε κάπου στην πορεία του χρόνου. Ο Μουμπάρακ Γουακάσο έδειξε από τα προκριματικά των ομίλων του Europa League πως πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή και στα άκρα. Όμως η έλλειψη αυτοπειθαρχίας που οδήγησε στο να «κιτρινιστεί» 8 φορές στις 16 συμμετοχές του (συν μια αποβολή με τον Άγιαξ), αλλά και η σταδιακή πτώση της απόδοσής του έριξε το νερό «στ’ αυλάκι» της αποχώρησής του.

Συμμετοχές: 16 Λεπτά: 1.289 Γκολ: 1 Ασίστ: 2

Ιβάν Ιβανόφ

Ήρθε στον Παναθηναϊκό για να ενδυναμώσει τα μετόπισθεν αλλά φάνηκε από την αρχή πως δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο. Ασταθής στην απόδοσή του και επιρρεπής στις γκέλες, αποτελούσε εν πολλοίς «πηγή κινδύνου» για την ίδια την άμυνα της ομάδας του. Αποδεσμεύτηκε ως ελεύθερος και για το μόνο πράγμα που μπορεί να τον θυμόμαστε σε λίγα χρόνια είναι το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Μπρόντμπι, στο 1-1 της Σουηδίας. «Κύκνειο άσμα» του με τα πράσινα το παιχνίδι της Ριζούπολης.

Συμμετοχές: 19 Λεπτά: 1.465 Γκολ: 1

Κρίστοφερ Σάμπα

Το παρουσιαστικό του (1.95μ. ύψος) αλλά και το βιογραφικό του αποτέλεσαν τους λόγους για τους οποίους ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε το καλοκαίρι για την απόκτησή του και εν τέλει απέσπασε την υπογραφή του. Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» έπαιρναν ένα μεγάλο ρίσκο αποκτώντας τον Κρίστοφερ Σάμπα, ή αλλιώς τον «γίγαντα» με τα «γυάλινα» πόδια, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από σειρά τραυματισμών, δεν κατόρθωσε να μπει ποτέ στο «κλίμα» και η αποδέσμευσή του αποτέλεσε την φυσιολογική εξέλιξη μιας ιστορίας που ίσως μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά εάν δεν έμπαιναν στη μέση οι τραυματισμοί.

Συμμετοχές: 6 Λεπτά: 389

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.