ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Tα πάντα εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό

H Νίκη Μπάκουλη αναλύει τον αυριανό αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και εξηγεί τι πρέπει να κάνουν οι "πράσινοι" για να πάρουν τη νίκη κόντρα στη Γαλατασαράι.

Tα πάντα εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό

Tην προηγούμενη φορά που είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό, με κυριαρχική εμφάνιση στο ΣΕΦ, ακολούθησε στην Ευρώπη παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη. Με τη Φενέρμπαχτσε. Θυμάσαι τι έγινε στην Ülker Sports Arena; Γιατί έχω την αίσθηση πως προτιμάς να το ξεχνάς, όπως και οι “πράσινοι”. Το πράγμα στράβωσε από την αρχή και δεν ίσιωσε ποτέ, σε αυτό που εξελίχθηκε σε χειρότερη εμφάνιση του “τριφυλλιού” -τουλάχιστον- για φέτος.

Την Παρασκευή (3/2), ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του θα εμφανιστούν και πάλι στην Κωνσταντινούπολη -μετά τη δεύτερη διαδοχική, πειστική, νίκη επί των “ερυθρόλευκων”. Αυτή τη φορά βρίσκονται στην ευρωπαϊκή πλευρά, όπου θα συναντήσουν τη Γαλατασαράι. Ομάδα που δεν είναι η χειρότερη της φετινής Euroleague… γιατί υπάρχει η Μακάμπι να “κρατά” αυτόν τον τίτλο. Είναι ωστόσο, η τελευταία στη βαθμολογία, με 6 νίκες και 14 ήττες έως τώρα, αλλά αν έχουν αποδείξει κάτι είναι πως όποιος μπαίνει στο παρκέ να τους αντιμετωπίσει, με την πεποίθηση πως έχει κερδίσει πριν το τζάμπολ… χάνει.

Άρα έχεις το πρώτο ζητούμενο των “πρασίνων”. Σοβαρότητα, ξεκάθαρο πλάνο και ενέργεια από την εκκίνηση. Όχι αφότου η εις βάρος τους διαφορά φτάσει σε διψήφια επίπεδα. Πάμε στο δεύτερο στοιχείο που μπορεί να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του Παναθηναϊκού, εναντίον της Γαλατά: η επίθεση στα pick n roll που αφορούν τους Σιλμπ και Πλάις. Δηλαδή, αυτός που έχει μπροστά του τον Αμερικανό και εκείνος που θα έχει πάνω του τον Γερμανό, μπορούν να επιδοθούν σε… πάρτι, στην υγειά των αντιπάλων τους που δεν “κατέχουν” ακριβώς το πώς να σταματούν αυτές τις καταστάσεις! Τουναντίον.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.624 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένα τρίτο θέμα είναι η άμυνα πάνω στον Μίτσοφ, ο οποίος αν ξέρει να κάνει κάτι καλά, είναι να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων και ένα τέταρτο ζητούμενο είναι η ελευθερία του Τζέιμς. Βλέπεις, η Γαλατασαράι έχει στην ουσία μόνο έναν παίκτη που μπορεί να τον αναλάβει (τον Γκιουλέρ). Η άλλη οption είναι ο Φιτιπάλντο, τον οποίον μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ο Τζέιμς. Το πέμπτο και εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι να προσπαθήσουν οι “πράσινοι” να αναπτύξουν το παιχνίδι τους, χρησιμοποιώντας ΚΑΙ τη ρακέτα -δηλαδή να μην αρχίσουν το διαγωνισμό τριπόντων, ακόμα και αν αυτά είναι ελεύθερα-, γιατί είναι κάτι που θα ωφελήσει γενικά και σε βάθος χρόνου.

Το αποτέλεσμα αυτού του ματς εξαρτάται από τα πράσινα χέρια. Αν είναι όλοι σοβαροί, το “διπλό” θα αποτελέσει πραγματικότητα. Αν όχι, επίσης ξέρεις τι θα γίνει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.